Ölüm korkusu

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
merhaba arkadaşlar..
aklım ermeye başladığından itibaren hep ölümden korkmuşumdur. en son kuzenim (25 yaşında) vefat edince ve tüm cenaze işlemlerinde (yıkanması,gömülmesi) yanında olup herşeyi görünce iyice etkilendim.

özellikle geceleri uyumadan önce düşünüyorum. öldüğümde nolcak? nereye gidicem? cehhenem azabı, kıyamet gününü göreceğimiz. orada neler olucak? gerçek hayat orada başlayacak ve nasıl olacak? bunları düşünürken nefesim kesiliyo. hatta bir kaç kez öyle düşünmeye kaptırmışım ki çığlık atarak sıçradım. eşim sorduğumda yok bişey dedim. rüya gördüm dedim. halbuki o sırada ben bunları düşünüyodum. şu sıralar inanılmaz takıntılı oldum. ölmekten korkmaya başladım......

Bu tarz olayları yakından yaşamak ister istemez insanın psikolojisini bozabiliyor..Panik atak durumuna gelebiliyorsun..bence bir psikologtan yardım alman gerekir canım biz buraya eğer durum ciddiyse kesinlikle bir psikoloğa görün çok faydasını görürsün

canm aslında her müslümanın ölümü aklından cıkarmaması lazım.sen herseyn farknda gibisin ölünce nolcak fln biliyo gibisin yapılması gerekenleri elinden geldiğince yap ve tevekkül et ölümden korkmak iman zayıflıgıdır belkide Rabbim senin kendisine yakın olmanı istiyor namaz kılmanı mesela ona güvenmeni..seytanın vesveselerine kanma hayatım dünyada km kalmıs hepimiz korksakta korkmasakta bi gün zaten ölcez ebedi hayatımız baslıcak..iyi yada kötü olması senin elinde iyi olması içn ugrasırsan neden korkasınki tatlım..

çok doğru sööylemişin.bende çok korkarım.her gece benmde aklıma gelir özellikle sevdiklerimin ölüdğünü düşünürüm hep nasıl dayancam felan die.en çok merak ettiğim o toprağın altında neler olduğu.ister istemes insan düşünüyo.hatta bununla ilgili bi ara bende konu açmıştım.ölüm hissi die.yaza düğünüm var okadar çok istiyorum nişanlıma kavuşmayı hep ölücekmişim onunla o hayatı yaşayamıycakmışım geliyo..herkez piskoloğa git dedi ama gitmedim.düşünmemeye çalışıyorum bi ara kafayı yiycem sandım o derece

benim gibi düşünenlerde varmış demekki.. bende toprağın altına girince olacakları düşünüyorum. aslında ölü olacağımız için onun farkında olmayacağız ama sanki canlı canlı girecekmişiz gibi o anı düşünüyorum. bir ara bende kafayı yiyiyorum sandım ve hala sanmaktayım da .... bilmiyorum her gece her gece düşünüyorum. ama gündüz o kadar bişey yok. hayatın koşuşturmasına daldığımız için olsa gerek ...ammma vellakin gece yastığa başımı koyunca alıyor beni düşünceler ((

aynı canım valla bende senin gibiyim.bence iman eksikliğinden oluyo.namaza başlkıyorum sonra bişey oluyo bırakıyorum namaz kıldığım zamanlarda daha rahatım sende bi dene istersen.namazı bırakınca tekrar oluyo bu düşündeler dediğin gibi özellikle geceleri oluyo.nolcak diorum ölünce ne yapıcas nasıl çıkcak o can diorum.okadar merak ediyorum ki anlatamam yani.o nefesin nasıl durduğu ne biliyim işte ölüm anı özellikle.bunu herkez merak ediyodur bence tek biz deiliz.bizim ki biraz fazla sanırım :)

Aslında ölüm değil bizi korkutan.. Belki sevdiklerimizden ayrılcak olmak, belki de girdiğimiz günahlar ve onların hesabının sorulacak olması.. Ama hala hayattaysak, bu satırları okuyorsak, nefes alıp veriyorsak geç değil demek ki bazı şeyler için.. Günahlarımıza tövbe ederek ve Allah'ın emirlerine uyarak bir hayat devam ettirmek bizim elimizde..

Hem unutmamak lazım, ölüm bir yokluk değil, sonsuz bir hayatın başlangıcı..

"Ölüm geldiğinde ben burada olmayacağım. Ben burdayken ise o yok zaten. O halde üzülmeyin ardımdan..." Bu sözü çok severim ..

Ve son olarak, ne demiş Necip Fazıl Kısakürek; Ölüm güzel şey budur perde arkasından haber, hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber.

kızlar hepimizde değişik korkular var,
bende de bir kaç korku çeşidi vardı,
nlp teknikleriyle baya rahatladım,
tavsiye ederim.

fazla düsünürsen kayısı kopartırsın...

ne kadar güsel sölemiş çok güsel yaa çok doğru bişey.
Sanırım dediğin doğru belkide işlediğimiz günahlardan dolayı bı korkularımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…