Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Ölü saçlarıma bir el atsak ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

gazel94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
9
0
36
Ankara
Merhaba arkadaşlar,sarı saç rengine olan tutkum yüzünden yıllarca yazları peroksitle saçlarımı açtım,kışın diplerden koyular çıkmaya başladığı zaman da o renge yakın bir tona boyattım,bir süre sonra boyatmaya üşendiğim için kendi rengime geri döndüm.Bu anlattığım olayları bir döngü şeklinde yaklaşık 3 senedir yaşıyorum :) Tabi saçlarım mahvoldu,tiftikleşti.Rengi,parlaklığı çok kötü durumda.Zaten ince telli ve çok kabaran bir saçım vardı şu anda ona cansızlık ve yıpranmışlık da eklendi.Bir yandan da saçlarım düz olmadığı için uzun yıllardır düzleştirici kullanıyorum.Yani sizin anlayacağınız çok uzun bir bakıma ihtiyacım var.Sizlerden ricam yıpranan saçlarınız için kullanıp faydasını gördüğünüz şampuan-saç kremi-saç serumu-evde yapılabilecek karşımlar'ı bana yazmanız :)

saçlarını kestir ve hindistan cevizi yağı kullanmaya başla,düzleştirici kurutucu vs den uzak dur saçın zamanla yoluna girer :34:

saç diplerin için bemiksli evigenli tarifi tavsiye ederim ben kullandım çok faydasını gördüm. ama baştan söyleyeyim saç bakımı emek ister ve etkilerini yavaş yavaş gösterir yılmak yok. saçın boy ve uçları içinse saç serumlarını kullanabilirsin. ayrıca her banyo yapmadan bir kaç saat önce hindistan cevizi yağıda sürsen iyi gelir bence. ben bunları uyguladım güzel sonuçlar aldım

saç diplerin için bemiksli evigenli tarifi tavsiye ederim ben kullandım çok faydasını gördüm. ama baştan söyleyeyim saç bakımı emek ister ve etkilerini yavaş yavaş gösterir yılmak yok. saçın boy ve uçları içinse saç serumlarını kullanabilirsin. ayrıca her banyo yapmadan bir kaç saat önce hindistan cevizi yağıda sürsen iyi gelir bence. ben bunları uyguladım güzel sonuçlar aldım

O tarifi yazabilir misin peki ? Saç serumu olarak Toni&Guy yıpranmış saçlara özel olanını alıp kullandım 2 günde bir ,bir süre sonra sanki saçım deniz tuzuyla kurumuş gibi kalıp kalıp olmaya başladı memnun kalmadım ondan pek :(

selam arkadaşım benimde saçım yanmıştı aynı seninki gibi ölü gibi bişi oldu cansız mat solgun burda konu açtım bi arkadaşım gliserinli bir nemlendirme formülü verdi onu kullandım o ölü saçım biraz olsun parladı canlandı sana formülü vereyimde belki kullanırsın neyse formülü veriyorum

.zyx321 alıntı

1 kapak glıserıne 3 kapak su koyup fısfıslı sısede saklayın sacınız ıslakken sacınıza sıkın bekleyın sacı nemlendırıyor

umarım işe yarar neyse geçmiş olsun sevgilerinmle

Argan yağı ve badem yağının saçları nemlendirdiğini ve beslediğini söylüyorlar ben kullanmadım ama dün şöyle bişey yaptım saçımı yıkarken durulama suyuna elma sirkesi kattım saçlarım benim bayağı kurudur ama o suyla duruladıktan sonra yumuşadı biraz sende dene istersen

Argan yağı ve badem yağının saçları nemlendirdiğini ve beslediğini söylüyorlar ben kullanmadım ama dün şöyle bişey yaptım saçımı yıkarken durulama suyuna elma sirkesi kattım saçlarım benim bayağı kurudur ama o suyla duruladıktan sonra yumuşadı biraz sende dene istersen

dün toz mayayı suya katmıştım 1 gün bekledikten (amaçsızca üşendiğimden 1 gün) sonra içine hint yağı ekleyip saçıma sürdüm bekledikten sonra yıkadım. Yani bakım olmuş oluyor açıkcası çok fazla bi etkisini görmedim. badem yağı+hint yağı+kakao yağını almıştım aktardan(baharatçı). badem yağı gürleştirme etkisi-hint yağı uzatmada yardımcıdır. bu böyle söylenir böyle bilinir. badem yağını bacaklarımıza da masaj yapacağımızda kullanabiliriz (selülitler azalır) hatta badem yağıyla hint yağını (kakao yağı işe yaramıyor) kirpiklerime uzaması ve gürleşmesi için kullanıyordum rimel fırçası ile (temiz bi şekilde). yani kirpiklerim canlı oluyordu ama göze kaçmamasına dikkat etmek lazım denemek isteyenlere duyurulur. konudan bayağı bi dışarı çıktığımı seziyorum :D

Merhaba arkadaşlar,sarı saç rengine olan tutkum yüzünden yıllarca yazları peroksitle saçlarımı açtım,kışın diplerden koyular çıkmaya başladığı zaman da o renge yakın bir tona boyattım,bir süre sonra boyatmaya üşendiğim için kendi rengime geri döndüm.Bu anlattığım olayları bir döngü şeklinde yaklaşık 3 senedir yaşıyorum :) Tabi saçlarım mahvoldu,tiftikleşti.Rengi,parlaklığı çok kötü durumda.Zaten ince telli ve çok kabaran bir saçım vardı şu anda ona cansızlık ve yıpranmışlık da eklendi.Bir yandan da saçlarım düz olmadığı için uzun yıllardır düzleştirici kullanıyorum.Yani sizin anlayacağınız çok uzun bir bakıma ihtiyacım var.Sizlerden ricam yıpranan saçlarınız için kullanıp faydasını gördüğünüz şampuan-saç kremi-saç serumu-evde yapılabilecek karşımlar'ı bana yazmanız :)

Senin için sonradan aklıma geldide. Brezilya fönü mönü var keratin satılıyor evde kendin uğraşamazsın bence iyi bi kuaförde brezilya fönü yaptırmalısın tatlım. onu da bi araştır diyim.

sarı saçlarım yüzünden ben de kel kalıyordum nerdeyse.. tek çözüm, boyatmadan uğraşmadan bakım yaparak beklemek :(

Tatlım kuaförde keratin bakımı yaptırabilirsin en mantılı o geliyo. Bir de çok kestirmek istemiyorsan da uçlarından en azından birkaç cm aldır. Düzleştirici vs kullanma bir süre sonra toparlayacaktır zaten. Banyodan sonra keratin spreyi ve argan yağı spreyi kullanabilirsin ben kullanıyorum bende işe yarıyor :)

Canım ben de aynı dertten muzdaribim ama saçlarım gün geçtikçe daha iyi olmaya başladı. fön çektirmiyorum ve düzleştirici kullanmıyorum dinlendiriyorum yani. down under naturals'ın saç serumu yumuşacık yapıyor saçlarımı. onca kırıklara ve yanıklara rağmen..:) öneririm kesinlikle. zeytinyağı çok iyi geliyor. bir de bebe şampuanına hint yağı ekledm saçlarımı onunla yıkıyorum. biraz keçe gibi oluyor ama hint yağının çok etkili olduğunu biliyorum. hemen ardından elseve'in komple onarıcı bakım kremini uyguluyorum sacıma o hemen yumuşacık yapıyor zaten. bunların dışında, badem yağı, bal, biberiye yağı, elma sirkesi, zeytinyağı, nane yağı, argan yağı, hint yağı, birini veya birkaçını sürüp bekletebilirsin, umarım ben de olduğu gibi sende de işe yarar :)

2 ampul bemiks ve sinemeki otlu karışım da iyi bak. sinemeki otunu kaynatıp süzüp içine iki ampul bemiks koy ılıklaşınca sür sacına beklet bikaç saat. veya daha kolay yöntem olsun diyorsan da şampuanının içine bemiks koyabilirsin.

Back