Ölü dedeyle poz'un gerçek hikayesi ortaya çıktı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Ölü dedeyle poz'un gerçek hikayesi ortaya çıktı

20/06/2014 18:40[FONT=pt_sansbold]A+ A-[/FONT]

Sosyal medyada hızla yayılan iki genç kızın dedeleriyle birlikte çektirdikleri fotoğraf olay oldu. Ölü dedeleriyle fotoğraf çektikleri gerekçesiyle eleştirilen genç kızların aslında dedelerinin sağlığında bu fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı.

Fotoğrafta genç kızların dedelerinin cansız olduğunu düşünen ve E.O ve A.O'nun güler yüzle çektikleri fotoğrafın altına "Dedecim, mekanın cennet olsun. Meleklerle karşılanırsın inşallah" yazmaları "ölen dedeleriyle fotoğraf çektiler" şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine genç kızlar Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformlarında eleştiri oklarının hedefi oldu.

Ancak işin aslı çok daha farklıydı. Genç kızlardan E.O, geçtiğimiz günlerde dedesinin hayatını kaybetmesiyle birlikte yaklaşık bir ay önce henüz dedesi sağken çektirdiği bir fotoğrafı paylaşıp söz konusu yorumu yazdı. Ancak felçli olduğu için fotoğrafta yaşlı adamın zaten öldüğünü düşünen pek çok kişi ise fotoğrafı yanlış değerlendirince olay çok başka bir yöne kaydı. (Hürriyet)

​http://www.radikal.com.tr/hayat/olu_dedeyle_pozun_gercek_hikayesi_ortaya_cikti-1198114

[h=3][FONT=pt_sansbold]YORUMLAR[/FONT](3 Yorum Yapıldı)
[FONT=pt_sansbold]Yorum Yaz[/FONT]
[FONT=pt_sansbold]Tüm Yorumları Gör[/FONT]
[/h][FONT=pt_sansregular][h=5]İşte Önyargı - kerimayhan[/h]Daha ilk anda tahmin etmiştim dedenin ölü olmadığını. İki kızın günahını aldılar. Maalesef internet bunu yapıyor. Bilgi çağındayız ama bilgi aktarımı kolay olmasına rağmen o kadar yanlış aktarabiliyoruz ki, sonuçların akıl almaz olabiliyor. Gezi sürecinde çok iyi örneklerini gördük bu haberlerin. Çapulcuların milleti galeyana getirmek için abartılı söylemlerini...

5514

[h=5]brairtenz görüşü - user604627[/h]travma, tıkanma, ya da kanama sonucu oluşan felçlerin beyindeki yerlerine göre (sağ, sol, orta...) yüz kasları farklı yüz ifadelerine neden olur. Hastalık süresince bu ifadeler sabit kalır. Felçli hastaların yıllarca ya;şadıkları düşünülürse, dedeleri başında fotograf çektiren gençlerin ifade ettikleri gibi, dedelerinin ölümünden önce bir zamanda çekilmiş olması tıbben mümkündür. Yorumun sahibi ve ona katılan 20'yi aşkın okur, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma mamüllerimizden olmalıdır. Bir zamanlar İslam İşbirliği Konferansı Genel Sekreterliği yapmış olmasını Siyasi İslam ekolünden biri olduğu fikrini ileri süren, bilgi sahibi olmadan büyük! fikir sahipleri gibi... Ağla sevgili memleketim.

1647

[h=5]arkadaşım - brairtenz[/h]adam felçli iken o şekil poz nedir yahu,sağlam bir anındaki pozunu koyarsın tamam,lakin hasta anında yanında sırıtarak poz,biçimsiz olmuş,vefat etmiş haliyle de poz verir felçli ikenbu şekilde poz veren,inandırıcı gelmedi pek

[/FONT]

ne olursa olsun, ister ölsün, ister felçli olsun... Hadi diyelim ki dedesiyle son kez fotoğraf çektirmek istedi. o zaman bunu sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamazsın olur biter. Bu torunlar kendilerini dedelerinin yerine koysalarmış keşke, empati yapsalarmış, eminim onlarında hoşuna gitmezdi bu durum.

Evet yani adam orada perişan bir şekilde yatıyor, o sırıtık da neyin nesi... Arkadaşlarıyla cafede poz veriyorlar sanki..

Son düzenleme:
bencede burada dedenin ölü olması değilde adam kendinde değil son günleri bunlardaki mutluluk asıl insanları sinir eden dedenin bu haldeki resmini ne yapmaya sosyal medyada paylaşırsın o ayrı bi saçmalık

bende bu fotoğrafı ilk gördüğümde ne var bunda demiştim çünkü dedenin ölü olmadığı belliydi ama kızların dedelerinin o durumdayken gülerek poz vermesi kesinlikle hoş değil

Bu konunun nesi tartışılıyor anlamam. Net ön yargı örneği.

Adam ölü gibi görüldüğü için tartışıldı. Ölmemiş. Gözü açık ve oturuyor olsa hiç tepki toplamayacaktı. Her konuyu kavga meslesi yapmayı bırakalım artık.

Olmus olan dedeyle poz verdiler suclamalari ne kadar sig. Adamin gozleri acik, ve hasta, yasli, rahat kameraya bakamaacagi belli. Cok fena gunah almis o kizlara iftira atanlar.

Ben fotografta bir gariplik goremedim. Sanki kizlar hasta adamin basinda ciftetelli oynuyormus gibi yorumlar gelmis. Gulumseyerek fotograf cektirmisler dedeleriyle, bu. Abartmaya gerek yok. Gulumseyemezler mi, aglamalari filan mi gerekiyor hastanin yaninda? Adamin o anda mutlu mu, perisan mi bilemeyiz. Yaninda gulumseyen torunlarini gormekten mutludur diye tahmin ediyorum ben sahsen. Bilmeden milleti suclamaya, tas atmaya gerek yok. Hatta ben dedenin yuzunde de gulumseme farkettim.

Yaşıyorken çekilen foto olsa dahi , sosyal medyada paylaşılması hoş değil bence .
İlla paylaşacaklardı rahmetlinin daha sağlıklı olduğu , hepsinin aynı duyguları yansıttıkları başka bir fotoyu paylaşabilirlerdi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…