Ölü bir fare ile karşılaştık profesyonel acil !! yardım lütfen....

denizakin

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2014
25
3
6
İzmir
Merhabalar yıllardır gıda sektöründe hizmet veren, üretim yapan, depolayan ve dağıtan bir fabrikanın yöneticisiyim, Firma olarak tüm ürünlerimizin ve ürünlerle temasta bulunan madde ve malzemelerin güvenliğinin kalitesinin hijyenin sağlanmasında müteselsilen sorumlu olduğumuz bilinciyle hareket ettik. Uzun bir süredir özellikle güvendiğimiz işine ve temizliğine dikkat eden profesyonel ilaçlama firmasıyla çalışmaya devam ettik. Geçirdiğimiz denetimlerde yüz akıyla çıktık, 15 günde bir yapılan bu işlemler neticesinde de sorun yaşamamıştık. Ancak son denetimde dağıtım için bekletilen bir paletin altında ölü bir fare tespit edildi, zehiri almış ve muhtemelen paletin altına saklanıp ölmüş, Tutanaklarla tespit edilen bu durum karşısında çok fazla bir savunmanız olamıyor. İşletme açısından karlılıktan çok sektördeki güvene dayalı iş ilişkilere önem verdiğimizden bu konuda kati ve hata kabul etmeyen bir yöntem bulmamız gerektiği inancıyla ilaçlama firmasıyla görüşmeler yapıldı ancak verilen bilgiler neticesinde her firma % 1 lik hata payını kabul edebilir durumda, Gıda sektörü için bizim sektörde %1 lik hata kabul edilemez. Yani az bir olasılık dahilinde dahi ölü bir fare ile karşılaşmanız mümkün olabiliyor. Bunu yaşadık, Bu konuda benzer bir durum yaşamış, ya da önerisi olan profesyonel arkadaşlar varsa aranızda çözüm odaklı her türlü bilgi paylaşımına hazırım. Teşekkürler.

benim arkadaşlarımında gıda koyulan bir deposu vardı fare görmüşler depoda şu prize takılan haşere savalardan koymuşlardı fare gelmediğini söyledi

depo işyerinde farklı bir uygulama olur mu bilmiyorum ama bizim evin dışında kullanmadığımız eşyaları koyduğumuz ardiyemizde fare böcek gibi sorunlarrımız ne kadar ilaçlama yapsak ta vardı. Ancak şimdi ses frekansı ile çalıştığını söyleyen bir cihaz kullanıyoruz. teknik olarak çok detaylı bilmiyorum markasını bile hatırlamıyorum ama bahçeye güneş enerjisiyle çalışan ayrı bir ürün depoya prize taktığımız ayrı bir ürün aldık, Ben önce içlerinde zehir var heralde diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş..ses dalgası yayarak uzaklaştırıyorlarmış...3-4 ay denedikten sonra bırakın kullanmadığımız sandalye gibi malzemeleri koymayı..ben kuru bakliyat,konserve gibi yiyecek malzemelerini de güvenle ardiyede tutuyorum artık. Uzun zamandır ne bir dışkıya ne de fareye ya da ölüsüne rastladım, belki size de bir faydası olur .....

Back