Canım çok üzüldüm yazdıklarına. Benim de çok kötü bir babam var ama okul değil daha farklı konularda oldu bu sorunlar. Aç kaldığım günler de çok oldu okul yollarında. Belki senin aksine de çok şanslı oldum okul konusunda, yüksek lisansımı bile yurtdışında yaptım, Türkiye'nin en iyi şirketlerinde çalıştım. Ama sorun ne biliyor musun? Ben ne okuduğum okullarda ne de o okulların bana sağladığı iyi işlerde ve maaşlarda bir türlü mutlu olamadım. Görünümüm, yaşantım Paris iş hayatında bana yaşatılanlar, gördüklerim Cizre gibiydi. Okumayan arkadaşlarım daha geniş bakabildi hayata, daha çok gözü korkmadan her işi deneyebildiler, belirli bir mesleğin, okulun verdiği at gözlükleri yoktu, daha mutlular. Siz neyi kafaya takarsanız hayatta sınavınız o olur. Hepimizin mutlaka yapmak istediği yapamadığı, ya da engellendiği şeyler olmuştur. Değiştiremeyeceğiniz şeyler için bırakın hayıflanmayı, önünüze bakın, bulunduğunuz şartlarda mutlu olmanın yollarını deneyin. Madem çalışıyorsunuz, çıkın gezin eğlenin. Mutlu olmanın, eğitimli, kaliteli düzgün bir insan olmanın tek yolu okul değilki. Atın bunları kafanızdan.