Olmuyorsa zorlamamalı mıyım ?

arya_arya_arya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
94
24
36
selam kızlar

Okadar doluyumki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

28 yaşındayım bekar çalışan bir bayanım. Annemin manevi desteğini sonuna kadar alan, babamın ne maddi nede manevi desteğini görmeyen biriyim.. O yüzden lise yaz tatillerinden beri çalışıyorum. Kendimin kardeşlerimin bir ihtiyaçlarını karşılayabilmek için.

5 senelik süre gelen bir ilişkim var. Sürtüşmelerimiz olsada erkek arkadaşımı seviyorum. Onun bana sevgisinden ve sadakatinden zerre kadar şüphe etmedim. Ama bir ilişki için sevmek ve sevilmek yetermi bilemiyorum.

Köken olarak doğuluyum. Kuzenlerim küçük yaşta evlenirken ben 28 yaşına kadar bekar kaldım.(ekimde 29) Kimisi saygı duydu kimisi yeri geldi lafını koydu.. Artık küçük yaşta evlenenleri bırakın benden küçük olup 25 inde evlenenler bile var.. Erken evliliğe karşıyım. ama İşini eline aldıktan sonra çokta beklemeyi mantıklı görmüyorum.

İşe girdikten sonra 4senedir de bekliyorum. Haliyle bende artık bir adım atmak istiyorum. Evlenmek istiyorum. Çocuğum olsun istiyorum. Sonra dönüp erkek arkadaşıma bakıyorum :) Oda 29 yaşında. Bugüne kadar çalışmışlığı yoktur.. Öğrenciyken sağolsun yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı babaları sayesinde.. Okul biteli 3 Sene oluyor. 3 Senedir de kpss ye çalışıyor. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Okuduğu bölüm itibariyle 70 puan alsa atanabilecek bir bölüm. Ama 3 Senedir bir gram bile ilerlemiyor..

Şuanda ellerim ayaklarım titriyor.. Ne yazacağını bilememek ama içinin dolu olması..

Hersene bu sene olacak ümidiyle beklemek sonra bir sınav için hayatının berbat olması sonra bir seneyi daha göze almak kadar berbat bişi yok..
Biri beni beklese yemeden içmeden köpek gibi çalışırdım ben ya. Ama onda bu hırsı isteği göremeyince , üzülüyorum yıpranıyorum.. Her insan farklıdır biliyorum. Kapasite işi diyorum. Olmuyorsa zorlama gir bir işte çalış diyorum. Ama biryerde çalışmadığı için kendine güveniyor sanıyorum. Gidip 1000 lirayada çalışabilecek bir insan değil.. Zaten bu 1000 liraya çalışsa bile ailesinin bitmek tükenmek bilmeyen borçlarına gider..

Ben napıcam bilmiyorum. Ayrılmak istemiyorum. Ama aile baskılarından bıktım usandım inanınki..
Mayısta kuzenin düğünü vardı. gittik kısmetim çıktı. Dönüp bakmadım bile, ben evliliği düşünmüyorum kız kardeşimi gösterin birilerine dedim
Eniştemin akraba tarafıda geçen gün haber göndermiş. Babam şuan ailesini bırakıp herseneki tatilinde olduğu için, amcam benimle ilgilenmek zorunda kaldı.
Yaşım geçiyormuş. Kötülüğümü istemiyormuş. Yaşıtlarımın çocukları varmış. Okumaksa okumuşum işimi elime almışım.. Daha ne bekliyormuşum. Kendimi düşünmüyorsam kız kardeşimi düşünmeliymişim.. Malesef ben abla olduğum için kız kardeşimnden önce benim evlenmem lazım. oda 26 yaşında.
Kız kardeşimde babamın yanında çalışıyor. Para vermez sağolsun babam. Hakaretleri vs cabası.. Sosyal hayatı sıfır.. İşten eve, evden işe... Biri olursa tanıyıp görüştükten sonra evlenmeyi düşünüyor.. Bana karşı kesinlikle bir saygısızlığı olmadı. Hatta ablam varken ben evlenip ona saygısızlık yapamamda demiş ama ben evlensin yuvasını kursun istiyorum. Benim yüzümden hayatını ertelesin istemiyorum..

Bunlar iki ayda olan kişiler.. Bana gelen görücülere bakıyorum hepsi evli mutlu çocuklu.. Acaba çokmu kaderimle oynadım diyorum..

Geçen ay buluştuğumuzda, atansanda atanamasanda ağustosta nişanı yapalı dedik. Güldük eğlendik.. Ama sanırım nişan da evlilikte zor geldi ona.. Empati kuruyorum. Babası okuttu, okuldan sonra 4 sene yine babasının eline baktı bu şartlar altında babasına nişan yapalım diyemez sanırım.
Ama ben ne olacam? 4 senedir çalışmayan eli ekmek tutmayan biriyle zaten evlilik düşünmek düşündürücü.. Ben napıcam bilmiyorum. Bir kaç kez bölümü gereği kurslar verdi. 1 2 aylık. haftada 2 3 kez.. akşamları eve gelince pertt... Ay şuram ağrıyor ay buram ağrıyor.. Belki ağrıyordur bilemem
Ya ben kız halimle okadar koli tanışıdımki beş kuruş para kazanmak için. ama gıkım çıkmadı..

Bilemiyorum napsam bilemiyorum..

Siz bu konuyu sevgilinize hic actiniz mi? Size görücü geldigini biliyor mu? Bu durumu nasil karsiliyor?

Çalışmaktan imtina eden bir erkekle nişanı yaptınız diyelim,hadi ailelerin desteğiyle düğünde yaptınız diyelim ki sizin aileniz bu insanı kabul edermi tam bir muamma,sonra ne olacak?
İşe başlayacak,ufacık bir sorunda ayrılacak,şanslıyla yine iş bulacak yine aynı olacak ve kısırdöngü böyle devam edecek.
4 yıl çok uzun bir süre çalışmamak için.
Evlilik kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm.

Siz bu konuyu sevgilinize hic actiniz mi? Size görücü geldigini biliyor mu? Bu durumu nasil karsiliyor?

nedendir bilmem ama bana çok görücü geliyor..
bu son ikisini söylemedim.. sınav öncesi stresli olmasın istedim.. ondan öncekileri hep bliyordu. bunun içinde beni genelde bir yere göndermemeyi önlem olarak alıyor.. ama anlattım.. herkes benim var olduğumu biliyor.. bir yere gitmesem bile birileri anneme babama söylüyor..

Senelerdir atanmazsa evlenmem dedim. çünkü yapısı gereği çalışmayı sevmeyen bir insan.. okadar bunaldımki artık biraz olsun bitsine getirdim.. Ağustosta nişan yapalım dedim. Oda içten inanmadı istemedi belki bende içten inanıp istemedim..Benim ailem demezsi sen kimlere yok dedin bu işsizemi kaldın diye Dedim anlattım. okadar güçlü gelki ailemin karşısına sana edecek tek laf bulmasın kimse dedim.. ama sıfıra sıfır..

bir tanıdığım var sizin gibi sevgilisini bekleyen ama beyefendi arpa boyu yol kat etmediği gibi kzıı 32 yaşına gelmelerine rağmen oyalamaya devam ediyordu 8 yıllık bir ilişki dile kolay..baktı olmuyor arkadaş beyefendiden ayrılıp 4 ay içinde mantık evliliği yaptı..sevgi oluştu..meyvesini bile verdi..bir evladı var şimdi..öbür beye ne oldu hala ipe sapa gelmedi..kızın peşinden çok koştu ama iş işten geçti.

Ondan sonra evlilik yaparsa mutlu olamamaktan korkuyorum.. Berabet çok şey yaşadık çünkü.. önüme bakamamaktan sürekli o olsaydı böle yapardı o olsaydı böle severdi diyip önüme bakmamaktan korkuyorum

Yahu deyse... bekle derim! Ama bunlari bilipte dahada cok hirslanmamasi cok sasirtici!
Yolunuzu ayri cizin derim! Bunu kesinlikle yasiniz yüzünden demiyorum... cünkü bence 28 gayet güzel bir yas ... az daha toleransiniz var bence... AMA oyalandirmasin sizi bos ümit veripte...

Kısmet lerini degerlendir yoksa yarın birgün onlarda olmaz. Sevgilin zaten belli beklesen de resti ceksende değişen bir şey olmaz.

peşimi bırakmazki.. tehdit vs değil.. Duygusal olarak.. iş yerimeçiçek gönderir.. pat diye kapıda bekler.. süprizler yapar.. bir şekilde hayatımda olmayı başaracak yine.. Sıkıldım artık..

Siz öncelikle kararınızı verin bence. Bu adamı beklemek mi istiyorsunuz?
Yoksa başkasıyla evlenmek mi.
Çünkü sizin işyerinize 100 defa çiçek gönderse 100defa atsanız o çiçeği 101 olmaz anlatabildim mi?

Ondan sonra evlilik yaparsa mutlu olamamaktan korkuyorum.. Berabet çok şey yaşadık çünkü.. önüme bakamamaktan sürekli o olsaydı böle yapardı o olsaydı böle severdi diyip önüme bakmamaktan korkuyorum
elinize iki kağıt alın bir artıları bir eksileri yazın muhtemelen artılara baktığınızda avucunuzu doldurmayacaktır çok boş artılardır..daha beklerim diyorsanız 30 na gelmiş bir adam çalışmıyorsa kusura bakmayın daha da çalışmaz..şöyle söyleyeyim teşvik mahiyetinde demiyorum bende uzun bir ilişki yaşadım olamayacağının kanaatini verince mantık olarak eşimle tanıştım..hep vazgeçme derdine girdim..yüzüğümüz takıldı Allahın işi midir nedir o gün sabaha karşı memleketlerine döneceklerken şöyle bir baktım o an kalbim ılık ılık indi..hakkatten sevilebiliyormuş hakkınızda hayırlısı

canım,

öncelikle "geç kalan evlenemez" tabusunu yıktırmışsın. bence "küçük kardeş ablayı beklemek zorunda değil"i de kırdırabilirsin.

ikinci olarak zor bir durum farkındayım ama belli ki sen bu adamı seviyorsun. benim eşim de çalışmayı hiç sevmez. yaşıtlarının evleri arabaları motorsikletleri var, biz daha kiracıyız çok şükür. çalışmayı sevmiyor. sebebi de emir almayı sevmiyor olması. ama bu demek değil ki aylak bir adam. adam ticaret seviyor. kendi işini kendisi yapmak, kendi patronu olmak istiyor. bu tip adamlara 9:00-17:00 çalış desen ık mık ederler, dükkanın olsun saat 6'da aç, akşam 10'da kapat de deli gibi çalışırlar.

en azından benimki böyle. eğer senin erkek arkadaşın da böyleyse, onu geçici olarak işe girmeye ikna et. görücüler geliyor. ailem sıkıştırıyor. ben evlenmek istiyorum ama seninle. o yüzden bana olumlu bir şeyler ver de.

şunu söylemekten utanmıyorum; ben bunları söylediğimde eşim o zaman dominosta motorlu kuryecilik yapmıştı.

yani kısacası adama bir şans ver bakalım, geri teperse artık bu kadar beklemenin kıymetini bilmiyor demektir.

Seni sevse gayret eder
Çalışmayı sevmeyen adamdan eş olmaz
Hiç işi ciddiyete bindirmeden bitir yeterince vakit kaybetmişsin
Yaşın çok da küçük değil, paşanın keyfini bekleyecek zamanın yok
Sen onu seviyor olabilirsin ama o seni sevmiyor, seven adam ikide bir de görücülerle taciz edilen sevdiğine sahip çıkmak için elinden geleni yapar

canım normalde sonuna kadar aşkın peşinden git diyecek bir kafa yapısına sahibimdir. Ama bu sefer bunu demeyeceğim. Sevgi saygı aşk vs bunlar tabi ki çok çok önemli ama bir erkeğin ailesine bakabilecek kapasitede ve karakterde olması gerekli kanımca. anladığım kadarı ile erkek arkadaşınız aile geçindirmeyi bırak henüz kendisine bakamıyor bu yaşta. emin olun oldu da evlendiniz bu durum daha büyük sorunlara neden olacak. biraz sorumsuz bir insan izlenimi oluştu bende. gidin görücülerden biriyle evlenin demiyorum. sadece erkek arkadaşınızla ilişkinizi değerlendirin şu an önemli olan sorununuz bu. hakkınızda hayırlısı

Valla bence yaşınla ilgili bir sorunun yok. Öncelikle ona takma. Ama erkek arkadaşınla bir evlilik olur mu bilemedim. Ben erkek arkadaşının yaşındayken müdür olmuştum. 30 yaşında direktörlerimiz var sektörde. Bu ne yaa o yaşa gelmiş bir erkek hiç çalışmamış. Belli ki sorumluluk sahibi değil. Atansa bile ilerde seni çok üzer. Bence sen bu adamı bir gözden geçir. Bu yaşta çalışmayan adam ileride iyice salar.

tamam sınava girdin çıktık. çalış dımı. biri işe gir geçicide olsa çalış dımı.. yok yazın 2 3 ay evde durur.. ekim gibi bir daha sınav muhabetti açılır. birdaha gevşek gevşe sınava çalışır. son 1 2 ay yumurta kapıya dayanır çalışır

ee ben neredeyim bu hikayenin

biz geçtik oraları malesef.. eniştemde kimsenin yanında çalışmam diyip sürekli dükkan açılıyor. 1 2 ay iştetiyor sonra kapatıyor.. 3 4 ay boş sonra bir daha başa.. yani eniştem iş yeri açıncada çalışmıyor..

erkek arkadaşımda böyle.. 29 yaşında toplasan bu yaşına kadar 5 ay anca çaışmıştır. 5 ay yoktur bil en fazla 3 ay..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…