Olmek korkusu

İlk önce psikolojik bir destek almanızı öneririm ben şahsen.
Bu ölüm korkusu,bişeylerden tatmin olmama durumları bende de var. Bakılınca mutsuz olmak için bir sebep yok ama mutlu olmaya da yeterli değil.
Psikolojik destek iyi gelecektir. Ve bir çok kişi de demiştir eminim,yorumları tek tek okumadım. Kendinize uğraş bulun. Mümkün oldukça kendinizi oyalayın,boş kaldıkça düşüncelere saracak,geçmişle hesaplaşmalar yapıcaksınız. Hatalarınızı düşünmeye,kafanızda kurmaya devam ediceksiniz.
Ki ölüm korkusu gibi şeyleri tetikleyen de bu ve bunun gibi şeyler.

Maneviyatınızı da artırın. Ruhun manevi açlığını doyurmakta önemli bu noktada.

Ya en basitinden denize karşı bir yürüyüş bile iyi gelir yaaaaaaa:KK49:

Allah kuluna tasiyamayacagİ Yuku asla vermeZ. biz insanoglu dunyaya gelis amacimizdan sapmis durumdayiz. Huzurdan kacip huzur bulamazsin. Senin manevi teraipye ihtiyacin var. Bi sen gunahkar degilsin. Gunah islemicek olsaydik niye dunyaya gelirdikki herkes melek olurdu.insanoglu gunah islesin fakat tevbe etsin diye dunyaya gonderilmistir. Yani imtihan icindeyiz. Sen yeterki tevbe et Allahim affeder. Annelere Allah merhametinden bir damla vermis Dusunsene anneleremiz bizlere bisey olcak diye nasil korkarlar nasil buyuturler. Allah neden kullarini cehenneme atmak istesinki bu kdar merhametliyken. Eger kotuysen cok konusabiliriz ozelden manevi destek veririm dostca :)
cok tesekkur ederim ilgilendigin icin, cok uzun zamandir kismeyle derdimi paylasmadim, bu yuzden surekli esimin uzerine gidiyorum konusacak kimsem olmadigi icin, hic bir sosyal bagim da olmadig icin surekli dusunceler icindeyim. bu da beni daha cok bunalima itti. gelecege bakamadigimdan gecmisime bakmaktan. haklisin gunahsiz kul yok, bunalima girince hepsi agir basti, elimde degil. Allah razi olsun canim.

İlk önce psikolojik bir destek almanızı öneririm ben şahsen.
Bu ölüm korkusu,bişeylerden tatmin olmama durumları bende de var. Bakılınca mutsuz olmak için bir sebep yok ama mutlu olmaya da yeterli değil.
Psikolojik destek iyi gelecektir. Ve bir çok kişi de demiştir eminim,yorumları tek tek okumadım. Kendinize uğraş bulun. Mümkün oldukça kendinizi oyalayın,boş kaldıkça düşüncelere saracak,geçmişle hesaplaşmalar yapıcaksınız. Hatalarınızı düşünmeye,kafanızda kurmaya devam ediceksiniz.
Ki ölüm korkusu gibi şeyleri tetikleyen de bu ve bunun gibi şeyler.

Maneviyatınızı da artırın. Ruhun manevi açlığını doyurmakta önemli bu noktada.

Ya en basitinden denize karşı bir yürüyüş bile iyi gelir yaaaaaaa:KK49:
evet bir cok kisinin bana dedigi ugras bulmam, esim calismami istemedi, kimseyle de sosyal bagim olmadi, tek yaptigim evde onu beklemek ne arkadas ne dost, ailem uzakta. bunu anlayamadi, anladi ama ben bittikten sonra. bu durum degismezse evliligim de daha kotu hale donecek. ne zormus kimseyi tanimadigin bir yerde bir evin icinde sadece beklemek dusunmek.

Zor bir yaşam... Ölüm korkusu bence iyidir insan ölümden korktukça kötülüklerden de kendini ve nefsini uzak tutar. Bu arada keşke o melekleri aldırmasaydınız... :KK43:

İnsan ulaşamadigi herseyin "delisi", ulaştığı herşeyin "nankörüdür"

bunu size yönelik yazmıyorum..İnsanoğlu işte,hepimizde var bu durum.
Sizi huzurlu hissettiren hiç mi bir şey yok ?
Atıyorum, kimisi hobileriyle huzur bulur,kimisi ibadetle,kimisi gezmekle,kimisi alışverişle....

Yani kendinizi huzurlu hissettiğiniz ne varsa onları yapabilirsiniz..Belki böylelikle vincdanınızla çok başbaşa kalmazsınız..

Yasadigim hayat mukemmel, lux icinde yasiyorum, istanbula 29. kattan bakiyorum maddi sikintim hic yok, istedigimi aliyorum ama tatmin olamiyorum bir turlu. esimde beni anlayamiyor, ona gore herseye sahibim, mutlu olmam gerek ama manevi huzurum yok, iki defa cocuk aldirdim o istemiyor diye, hap almayi unuttugum zamanlarda olmustu, bunlar da benim psikolojimi mahvetti. cok iyi bir insan ruh ikizim, ama aldirdigim cocuklarin vebalini de omzumda hissediyorum sebebi ben olmasamda. bu yuzden ayrilik asamasina bile geldik. esimin islerinden dolayi cesitli ukelere gitmemiz gerekecek bu yuzdende istemedi cocuk, bende onunla gidecegim icin. kendisi imam hatipe gitmis universiteden once ama o da benim gibi hem rahat degil hem iolmasi gerektigi gibi olamiyor dini acidan. yani garip bi haldeyiz. gunahlarimizin bedeli mi ne bilmiyorum :KK43:
:KK12::KK12::KK12::KK12::KK12:

Ölüm güzel olmasaydi ölürmüydü hiç peygamber.. Ben her bu sozu duydugumda tuylerim diken diken olur. Ben olumden korkmam diyene inanmam asla. Ölum er yada gec gelicek. Onemli olan Allahi unutmamak ve emirlerini yerine getirmek. Psikolojik bir destege ihtiyacin oldugunu dusunmuyorum psikolglr ne yapabilecek. Bence ihtiyacin olan maneviyat yani Allaha yonelmen zaten bunun icin yaratildik canim

cocuklgumdan beri bendede kendimden çok sevdiklerimi kaybetme korkusu var ara ara kendimlede ilgili korkularım oluyor ölüm kaçınılmaz biliyorum ama sevdiklerimi özelliklede annemi ve eşimi kardeşlerimi kaybetmekten çook korkuyorum

bu bazen dayanılmaz bir hal alıyor rüyalrda tetikliyor budurumu kötü rüyalar görüyorm sabah acaba kime bişey olacak diye düşünp kendimi yiyip bitiriyorm

gecelerce uyku uyuyamadıgımı bilirim rüya görücem diye gece ben uyuyunca kötü bişey olacakdiye uyumuyrdm sabahlara kadar

saçma oldugunun farkında oldugum halde bu korkunun önüne geçemiyordum her tel çaldıgında msj geldiğinde kapı çaldıgında aklımdna geçen felaket senaryoları beni çok kötü ediyor kalbim yerindne cıkacak gibi oluyor

1 2 aydır iyiydim ama son 10 gündr yogun olmasada yine başladı ama ben farkettimki beni tetikleyen şey ölüm haberi almam evde çok bunalmam ve kötü bir olay yaşamam 10 gün önce komşumuzn aniden öldüğünü öğrendim ogünden buyana yine korkularım başladı
ve tabi rüyalarda başladı

anneme dikkat et kendine yoldan geçerken sağa sola iyi bak balkondan çok sarkma çamaşır falan sererken vs sürekli uyarı veriyrm eşime ve kardeşelrimede aynı eşkilde oysaki olacağın karsına kimse geçemez ama elimde değil çok zor

şu halime şükrediyorum ama 3 4 ay önce çıldırma seviyesine gelmiştim neredeyse

seni çok iyi anlıyorum 1 ay ilaç kullandım ben o ara gebelikoldugundan bırakmıştım ilaç kullanrken sürekli halüsünasyonlar gördüm uykumdan birisi beni uyandıryordu hep bir ses bir el

ilaçta beni kötü etti anlayacagn tekrarda dr gitmedim

bu rahatsızlıgın üzerine dur canım ilerlerse kötü oluyır bol bol dua tövbeistiğfar ve en önemlisi bir uzman yardımı al sevdiğin şeyleri yap çok geçmişolsun

cocuklgumdan beri bendede kendimden çok sevdiklerimi kaybetme korkusu var ara ara kendimlede ilgili korkularım oluyor ölüm kaçınılmaz biliyorum ama sevdiklerimi özelliklede annemi ve eşimi kardeşlerimi kaybetmekten çook korkuyorum

bu bazen dayanılmaz bir hal alıyor rüyalrda tetikliyor budurumu kötü rüyalar görüyorm sabah acaba kime bişey olacak diye düşünp kendimi yiyip bitiriyorm

gecelerce uyku uyuyamadıgımı bilirim rüya görücem diye gece ben uyuyunca kötü bişey olacakdiye uyumuyrdm sabahlara kadar

saçma oldugunun farkında oldugum halde bu korkunun önüne geçemiyordum her tel çaldıgında msj geldiğinde kapı çaldıgında aklımdna geçen felaket senaryoları beni çok kötü ediyor kalbim yerindne cıkacak gibi oluyor

1 2 aydır iyiydim ama son 10 gündr yogun olmasada yine başladı ama ben farkettimki beni tetikleyen şey ölüm haberi almam evde çok bunalmam ve kötü bir olay yaşamam 10 gün önce komşumuzn aniden öldüğünü öğrendim ogünden buyana yine korkularım başladı
ve tabi rüyalarda başladı

anneme dikkat et kendine yoldan geçerken sağa sola iyi bak balkondan çok sarkma çamaşır falan sererken vs sürekli uyarı veriyrm eşime ve kardeşelrimede aynı eşkilde oysaki olacağın karsına kimse geçemez ama elimde değil çok zor

şu halime şükrediyorum ama 3 4 ay önce çıldırma seviyesine gelmiştim neredeyse

seni çok iyi anlıyorum 1 ay ilaç kullandım ben o ara gebelikoldugundan bırakmıştım ilaç kullanrken sürekli halüsünasyonlar gördüm uykumdan birisi beni uyandıryordu hep bir ses bir el

ilaçta beni kötü etti anlayacagn tekrarda dr gitmedim

bu rahatsızlıgın üzerine dur canım ilerlerse kötü oluyır bol bol dua tövbeistiğfar ve en önemlisi bir uzman yardımı al sevdiğin şeyleri yap çok geçmişolsun
Evet bende aynası, gercekten bubsenaryolar beni de rahat bırakmıyor. Allah im sevdiklerimize bizlere hayırlı sağlıklı uzun Ömür versin. Tam benim hissettiklerimi yazmışsın

Evet bende aynası, gercekten bubsenaryolar beni de rahat bırakmıyor. Allah im sevdiklerimize bizlere hayırlı sağlıklı uzun Ömür versin. Tam benim hissettiklerimi yazmışsın
amin canım allahım bizi bu sıkıntıdan kurtarır inşallah bana atak geldiğinde çok kötü oluyorum 3 ay önce neredeyse intihar edecektim bu korkular yüüznden oderecydi şükür şimdi normla syaılır aama hala var tabi

amin canım allahım bizi bu sıkıntıdan kurtarır inşallah bana atak geldiğinde çok kötü oluyorum 3 ay önce neredeyse intihar edecektim bu korkular yüüznden oderecydi şükür şimdi normla syaılır aama hala var tabi
Allah yardımcın olsun seninde canım intihar bende düşünmedim degil bunalımdan ama ahiret boyutu var bu ısın, bir de bu Dünya'da arkada bırakacakların

Evet hatalar yapmissin. Ama degistiremezsin.. yapabilecegin tek sey pismanlik duyarak tovbe edip bir daha tekrarlamamak. Su an cok hevesli olabilirsin. Bir anda namaz, kapanmak vs. Hepsi icinden gelebilir ama sana tavsiyem yavasca basla. kuccuk ama Saglam adimlar atarak ilerle. Bence sahsen namazla basla. En onemlisi bu.Namazda huzur bulbulduktan sonra digerleri kendiliginden gelir zaten. :)

Evet hatalar yapmissin. Ama degistiremezsin.. yapabilecegin tek sey pismanlik duyarak tovbe edip bir daha tekrarlamamak. Su an cok hevesli olabilirsin. Bir anda namaz, kapanmak vs. Hepsi icinden gelebilir ama sana tavsiyem yavasca basla. kuccuk ama Saglam adimlar atarak ilerle. Bence sahsen namazla basla. En onemlisi bu.Namazda huzur bulbulduktan sonra digerleri kendiliginden gelir zaten. :)
Evet kbende oyle dusunuyorum namaz zaten gerisini getirecektir. Hepsini birden yapmak birden biraktiradabilir onca yıldan sonra

Allah yardımcın olsun seninde canım intihar bende düşünmedim degil bunalımdan ama ahiret boyutu var bu ısın, bir de bu Dünya'da arkada bırakacakların
bend eaynı şeyleri düşünerek frenledim hem kendimi canım

X