Olivier Martinez

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
'Yüzyılın yakışıklısı' Olivier Martinez 12 Ocak 1966′da Paris’te doğdu. Babası Fas asıllı İspanyol bir boksör, annesiyse Fransız bir sekreterdi. Fransa’da Consevatoire National Superieur D’Art Dramatique’de oyunculuk okuyan aktör, Yves Montand’ın rol aldığı Jean Jacques Beinex’in yönettiği 1992 yılı yapımı IP5 filmiyle kariyerine başladı. 1994 yılında Bertrand Blier’in yönettiği Marcello Mastroianni’nin rol aldığı 1,2,3 Sun filmindeki performansı ile Ümit Veren Genç Aktör dalında Cesar ödülüne layık görüldü. Jean Paul Rappeneau’nun Horseman on the Roof filminde Juliet Binoche’un sevgilisi rolüyle uluslararası seyirciyle tanışan genç oyuncu, Julian Schnabel’in Before Night Falls, Bertrand Blier’in Mon Hom, Bigas Luna’nın The Chambermaid on the Titanic, Mario Camus’nün, La Ville des Prodiges ve Eric Barbbier’in Toreros filmlerinde rol aldı. 2002 yılında “Unfaithful - Sadakatsiz”de Richard Gere’in karısı Diane Lane’i baştan çıkaran Fransız aşık rolünde oldukça başarılıydı. Bu film’de aldığı övgülerle Hollywood’daki yerini sağlamlaştıran Martinez, 2003 yılında Samuel L. Jackson, Colin Farrell ve Michelle Rodriguez’e karşı kötü adamı canlandırdığı “S.W.A.T.”ta yer aldı. 2004′te ise Angelina Jolie, Ethan Hawke ve Kiefer Sutherland’la birlikte kamera karşısına geçti ve “Taking Lives - Hayatın Benim”de oynadı.

untitled.jpg

Bu adamı "Unfaithful" filminde farketmiştim çok ama çok yakışıklıydı, filmdeki gibi bir kadını baştan çıkaracak cazibeye sahipti ama bugün gazetedeki halini gördüm epey yaşlanmış çok yaşlı da değil üstelik yıllar erken davranmış sanki :sm_confused:

37.jpg

Back