• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olgun ve Ağırbaşlı biri olmak

liseli1994

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
14
0
36
Artvin
S.a olgun biri olmak için ne önerirsiniz?Hangi kitapları okumak gerek bunun için?Ağırbaşlılık için hareketlerimiz nasıl olmalı özellikle okulda?Çok gülmek iyimi ?

Sakin öyle ruhsuz ve agirbasli olma, cünkü cok gencsin daha ve gencken gülmeyeceksinde ne zaman güleceksin? Sadece derslerde bunu yapmaz isen iyi olur cünkü okuluna, egitimine ve ögretmenine saygili olman lazim. Ama baska hayatin tadini cikar, gülmek geliyorsa icinden gül, cünkü simdi sagliklisin, gencsin...
Neden böyle birsey sorma geregi duydunki? Bende bunu merak ettim. :)))

bunlar sonradan olunmazki .
yada böyle olabilmek elimizde olan birşey degilki..
nasılsan öyle ol ..
takılma böyle şeylere agır başlı olcam diye hayattan sogur be insan..

sonradan olunmaz herhalde canm benim,şimdiki liseliler öyle hareketli neşeli ki.

ama cool takılmak istiyosan konuşmalarına dikkat edersin çok fazla konuşmazsın,konuşmanı güzelleştirebilirsin ki insanları kendine hayran bırakabilesin.

Neden ağırbaşlı olmak sitediğimi sordunuz cevabı çok basit
Çünkü ALLAH(C.C) ağırbaşlı kullarını sever.

Lisede gülmüyeceksinde ne zaman güleceksin dediniz.Ben işte cool değil kul olmak istiyorum.Sorunumda burda okul o kadar fitne dolu ki hareketlerim ister istemez değişiyor.Buna bir çare aradım sadece?Ben diğerleri gibi liseyi gülerek kahkaha atarak eğlenerek değil öğrenci gibi öğrenci ağırbaşlı ve güler yüzlü olarak geçirebilmek ve nasıl bitirebileceğimin yolarını aramak için burdayım.Sizden tavsiye istiyorum.Büyüğümsünüz bizler sizden öğrenmiyeceğiz de kimden öğreneceğiz?Evet tavsiyelerinizi bekliyorum

Lisede gülmüyeceksinde ne zaman güleceksin dediniz.Ben işte cool değil kul olmak istiyorum.Sorunumda burda okul o kadar fitne dolu ki hareketlerim ister istemez değişiyor.Buna bir çare aradım sadece?Ben diğerleri gibi liseyi gülerek kahkaha atarak eğlenerek değil öğrenci gibi öğrenci ağırbaşlı ve güler yüzlü olarak geçirebilmek ve nasıl bitirebileceğimin yolarını aramak için burdayım.Sizden tavsiye istiyorum.Büyüğümsünüz bizler sizden öğrenmiyeceğiz de kimden öğreneceğiz?Evet tavsiyelerinizi bekliyorum

Ben anlamadım...
Bahsettikleriniz iyi,çok güzel ama bunlar içten gelenlerdir..
Karakteristik yapı zaman zaman sekteye uğrasa da temelde değişmez ki..
Sizin bişiy yapmanıza gerek yok..
Aileniz hayatta mı yanınızda mı bilmiyorum..
Onlardan aldığınız terbiye ve sizin içinizden gelen duygularla huylarınız ve karakteriniz oluşur zaten..
Kimi zaman arkadaş çevresine uyduğunuz şımarıklık ve yaramazlık yaptığınız dönemler de olur elbette! Ki bence olmalı da.. Herşey zamanında güzel..
Belli ki çok küçüksünüz.. Ama zamanla,büyüdükçe özünüze dönersiniz zaten..

ben bunun birazda kişiliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum
ben genelde çok konuşmam helede ilk girdiğim yada aramda mesafe olan ortamlarda
ama arkadaşlarımın yanında çok gülerim konuşurum.
zamanla yaşaya yaşaya
dahada oturacak budurm bence.

bunları düşünmen bile olgunluğundan kaynaklanıyor.beni güler yüzlü olmakla birlikte çok olgun bulurlardı.dış görünümüm daha küçük göstermesine rağmen hareketlerimden yaşımın daha büyük olduğunu düşünenler bile oldu..aşırı kitap okurdum.şu sıralar boşlasamda arada tarih araştırmaları yaparım zevk için.bu demek kitapları ezberleyip papağan olmak değil.bütün okuduklarımı bir araya toplar aralarındaki çelişkleri ayırt eder ve mantıklı olanı bulup kendime doğruyu bulmaya çalışırım.bir konuyu merak ediyorsam birçok kaynaktan faydalanırım.çünkü kitaplarıda insanlar yazıyor yanlış birşeyi okudum diye kendime hayat felsefesi yapmam...sana hayatnda başarılar dilerim ...vereliniortak

Canım şuan bu cümleleri kuruyor olman bile senin zaten olgun ve ağırbaşlı bir insan karakteri taşıdığını belli ediyor. Haklısın sürekli gülerek ha ha hü hü sululuk yapmak değildir öğrencilik. Yeri geldiğinde gülecek, yaşının gereği gibi eğleneceksin ama yeri geldiğinde de dediğin gibi öğrenci gibi öğrenci olacak derslerine çalışacak, öğretmenlerini dinleyecek, arkadaşlarınla eğlenmenin dışında ciddi konularda da sohbet edecek, çok okuyacak, araştıracak ve kendini geliştireceksin. Zaten insan en çok lise yıllarında kendini geliştirmek için fırsat bulur ama o yıllarda bunun pek de farkına varamaz.
Sen kendin ol, zamanının ne kadarını derslerine ayırman ne kadarını arkadaşlarınla eğlenmeye ayırman gerektiğinin bilincinde ol ve beğenmediğin seni kötüye sürükleyeceğini düşündüğün arkadaşlarından ya da hal ve hareketlerinden uzak dur. Ama sakın ağırbaşlı olacağım diye de güleryüzlülüğünü içindeki yaşam enerjisini kaybetme canım. Her zaman dürüst ol. Allah örnek bir öğrenci olman ve bu şekilde yetişmen için yardımcın olsun.

Back