Ölen madencilere çok çirkin sözler...

ne biçim sözler bunlar inanamadım..çocuklar babasız kaldı..çok acımasızca!

Yazdıklarımı anlamamışsınız ben çocuklar babasız kalsın mı dedim. Adam çocuklarının nafakasını kazanmak için zor şartları kabul edip çalışıyorlar ama bu durumu suiistimal eden işverenler hakkında konuştum. Bu durum hepimizin ortak acısı siz de polemik derdindesiniz.

Yazdıklarımı anlamamışsınız ben çocuklar babasız kalsın mı dedim. Adam çocuklarının nafakasını kazanmak için zor şartları kabul edip çalışıyorlar ama bu durumu suiistimal eden işverenler hakkında konuştum. Bu durum hepimizin ortak acısı siz de polemik derdindesiniz.
Pardon canım bir an beni eleştiriyorsun sandım çok pardon bu sıralar çok duygusalım da.

Hep merak ettiğim şey. İlahiyat fakültesi diye bir şey neden var???
Ayyy hic sorma. Burada dindar bir universitede okudum. En az bir somestr herhangi bir din dersine girmek mecburi idi. Din hocasi bir seferinde liseden sonra 11 yil ilahiyat universitesinde doktorasini filan yapana kadar okudugunu soylemisti ve benim gozler boole :KK57: olmustu.. Bir insan bilimsel olarak gercekligi kanitlanamayan bir konu uzerine 11 yil nasil kafa patlatir yav?:confused:

Kardeşim Yurtdışına bağlı bir firmada Çalışıyor.
Geçen sene bu katliam olduğunda, çalıştığı İtalyan Açıklamaları dinleyip kardeşime; ' hayatımda bu kadar Saçma bir açıklama dinlememiştim. Halkınız bu duruma nasıl bu kadar susabiliyor? Bizde olsa istifa etmeye mecbur kalırdı.' Demiş.
Bizde ise fıtrat, yok efendim şehit gibi sözlerle ayar veriliyor.
Hem, Şehit Savaşta ölenlere denmiyor muydu sahi?

Kardeşim Yurtdışına bağlı bir firmada Çalışıyor.
Geçen sene bu katliam olduğunda, çalıştığı İtalyan Açıklamaları dinleyip kardeşime; ' hayatımda bu kadar Saçma bir açıklama dinlememiştim. Halkınız bu duruma nasıl bu kadar susabiliyor? Bizde olsa istifa etmeye mecbur kalırdı.' Demiş.
Bizde ise fıtrat, yok efendim şehit gibi sözlerle ayar veriliyor.
Hem, Şehit Savaşta ölenlere denmiyor muydu sahi?
VAlla aynen ben de yurtdisindayim ve orada Turkiyedeki gibi medya sansuru yok. adamlar yazip ciziyorlar, isyerindekiler de onumde interneti acip gosteriyorlar. Yerin dibine giriyorum. Ucuncu dunya ulkesi olduk.

Habire diyorlar ya hic mi iyi sey yapmadilar diye.. Bir bakayim dedim, ne gibi iyi isler olmus benim bilmedigim.. ortada hic birsey bulamadim, bol bol insaat yapmislar, var olan yollari da duble yapmislar sadece.. Issizlik sorunu ortada duruyor, eskiden universite mezunlari daha rahat is bulurdu, simdi issizlerin 3 te 2 si universite mezunu..:KK57: Asgari ucretle gecinenler artarken ote yandan asgari ucretin alim gucu cok asagilara dusmus. Isyerlerinde kadroya gecmek milli piyangoyu tutturmakla esdeger olmus is bulanlarin yaridan fazlasi sozlesmeli.. Isci haklarini koruyan, her sene catir catir pazarlik yapan sendikalar islevsizlestirilmis.. Isyerlerinde denetim sifir, insan hayatinin bir onemi hepten kalmamis. Egitimin hali ortada.. Universiteye giris sinavlarinda kopya skandallari.. Memur alimi sinavlarinda kopya skandallari gorulmemis adaletsizlikler.. Yarginin hukumsuzlugu, kanunlarin islememesi, keyfi olarak islemesi, insanlarin keyfi olarak islerinden edilmesi.. Saglikta reform yapti dediler, bakiyorsun zaten dunyada da kendileri iktidara geldikten sonra gelisip yayginlasan bilgisayarli sistemi sagliga sokup eczaneleri ve bazi hastaneleri bu sisteme sokmaktan baska yapilan birsey yok. Saglik isciye ve emekliye bile parali olmus, sskde yapilan muayene ucreti eskiden 1-2 dolar seviyesinde iken simdi 8-10 dolar seviyelerine yukselmis. Bazi hastaliklar ucretsiz tedavi kapsamindan cikartilmis. Eskiden kuyruk da olsa 1-2 gunde yapilabilen muayene ve tetkikler icin telefonla alinan randevular sayesinde muayene sirasi 3-5 gune, tetkik, tomografi ve gercek tani konulma suresi bir kac aya cikmis. Oyle ki insan kanser teshisi konulana kadar 4. seviyeye cikiyor.

Yani her iktidarin secim vaadleri arasinda bulunan issizligin cozumu, asgari ucretin iyilestirilmesi, egitimin ezbercilikten cikartilarak daha iyi duruma getirilmesi, yolsuzluk ve rusvetin onlenmesi, saglik hizmetlerinin iyilestirilmesi, isci guvenligi, is guvenligi, tarimin, hayvanciligin, ciftcinin desteklenmesi, ormanlarin, doganin, milli servetin korunmasi gibi insan hayatina direkt etkisi olan butun icraatlerden sinifta kalmislar.

Birisi cikip da anlatsa ya, yol, gecit, stadyum yapmakla bu ulkenin hangi sorunu cozulmus? Trafik bile ayni kesmekes icinde yav..:KK12:

Daha önceki mesajinda zengin isverenleri sevdiginizden bahs etmistiniz. Sana birsey söyleyim mi, hiçbir isveren babasinin hayri için, huzur için isveren olmuyor. Her isverenin ilk gayesi para kazanmaktir, ve çook para kazanmaktir. Bir isveren ancak yasalardan dolayi isçilere hak verir. Hiçbir isveren, isçilerin haklarini korumak adina istiyerek 1 kurusunu harcamaz.

Sonuçta zengin olmak iyilik yapmak ile olunmuyor, heleki Türkiyede.

Sorun yani isverenlerde degil. Sorun devlette. Devet ilk basta halkin refahin, haklarini düsünmek ve korumak zorunda. Yani en basit aradan 1 yil geçmis ve halen yasam odalarin mecburiyeti yok. Ki Soma'daki ölenlerin çogu o yasam odalar ile hayatta kalacaklardi! Devlet kendi halkini önemsemiyorsa, isveren niye önemsesin?

Daha önceki mesajinda zengin isverenleri sevdiginizden bahs etmistiniz. Sana birsey söyleyim mi, hiçbir isveren babasinin hayri için, huzur için isveren olmuyor. Her isverenin ilk gayesi para kazanmaktir, ve çook para kazanmaktir. Bir isveren ancak yasalardan dolayi isçilere hak verir. Hiçbir isveren, isçilerin haklarini korumak adina istiyerek 1 kurusunu harcamaz.

Sonuçta zengin olmak iyilik yapmak ile olunmuyor, heleki Türkiyede.

Sorun yani isverenlerde degil. Sorun devlette. Devet ilk basta halkin refahin, haklarini düsünmek ve korumak zorunda. Yani en basit aradan 1 yil geçmis ve halen yasam odalarin mecburiyeti yok. Ki Soma'daki ölenlerin çogu o yasam odalar ile hayatta kalacaklardi! Devlet kendi halkini önemsemiyorsa, isveren niye önemsesin?
Ee tabi ki işveren babasının hayrına işveren olmuyor ilk amaç para çalışanlar mı hayrına çalışıyor herkes şey karşılıklı inşallah bizim ülkemizde kısa zamanda istenilen medeniyete ulaşır maddi ve manevi olarak önemli olan çözüm üretmek çeneyi herkes yapar. Benim çalıştığım işyerinde her türlü güvenlik vardı standartların üstünde bir çalışma ortamı var gibi görünüyordu. İtfaiyesi, doktoru, hemşiresi, sağlık memuru, yemekleri, ücreti vs vs ama öyle psikolojik baskı yapıyorlardı ki anlatamam o kadar yüksek randıman bekliyorlardı ki işi bırakana kadar wc gidemiyorduk onbeş yıl geçti hala rüyalarıma giriyor sahibi de tanınmış ünlü bir iş adamı. Yani her bakımdan düzgün işçi ve işverenlerin olması dileğiyle.

X