• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölecek korkusu😨

Pinky93

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
2.388
2.310
83
32
Merhaba

Benim kızım 3.5 aylık ve ben doğduğundan beri ölmesinden korkuyorum. Ağzıma bu lafı almak bile istemiyorum ama sürekli bunu düşünüyorum. Hatta bir gün eşim uyuyor sabaha kadar uyumamıştım sabahın 6sında bebek kamerasında gözünü açık gibi gördüm ama hareket etmiyordu sabitti içeri koştum çocuğun üstüne çöktüm ağlamaya başladım. Ama nasıl ağlıyorum. Gelip gidip elimi üstüne koyup nefesini kontrol ediyor. Manyağım sanırım. Bu endişem ne zaman geçer? Bipolar panik atak borderline hastasıyım. Ama 3 senedir hiç atak yaşamadım.

Psikiyatrik taniniz varmis, yaptiginizin da normal olmadiginin farkindaymissiniz. Emzirdiginiz icin belki ilac almak istemezsiniz ama mutlaka psikoterapi alin. Siz belki nasilsa alistim boyle yasamaya devam edebilirim diye dusunebilirsiniz ama bebeginiz sizin evhamlarinizi, uç tepkilerinizi farketmeye basladiginda o da dogal olarak hayati kendisinden ogrendigi annesini model almaya baslar. Her seyden endise duyan, her seyi guvenilmez bulan, kendini besiginde bile guvende olmadigi konusunda ikna etmis korku dolu bir bebek ister misiniz? Istemediginizi biliyorum, sizi uzmek istemedim, sadece bu sorunlar sadece sizin degil, ayni zamanda bebeginizin de sorunu o yuzden tedavinizi erteleme luksunuz olmadigini anlatabilmek icin yazdim.

Merhaba

Benim kızım 3.5 aylık ve ben doğduğundan beri ölmesinden korkuyorum. Ağzıma bu lafı almak bile istemiyorum ama sürekli bunu düşünüyorum. Hatta bir gün eşim uyuyor sabaha kadar uyumamıştım sabahın 6sında bebek kamerasında gözünü açık gibi gördüm ama hareket etmiyordu sabitti içeri koştum çocuğun üstüne çöktüm ağlamaya başladım. Ama nasıl ağlıyorum. Gelip gidip elimi üstüne koyup nefesini kontrol ediyor. Manyağım sanırım. Bu endişem ne zaman geçer? Bipolar panik atak borderline hastasıyım. Ama 3 senedir hiç atak yaşamadım.
Aynı şeyleri tam 8 bucuk aydır yaşıyorum.Ne yazık ki geçmedi.Benim de tanım var.

Psikiyatrik taniniz varmis, yaptiginizin da normal olmadiginin farkindaymissiniz. Emzirdiginiz icin belki ilac almak istemezsiniz ama mutlaka psikoterapi alin. Siz belki nasilsa alistim boyle yasamaya devam edebilirim diye dusunebilirsiniz ama bebeginiz sizin evhamlarinizi, uç tepkilerinizi farketmeye basladiginda o da dogal olarak hayati kendisinden ogrendigi annesini model almaya baslar. Her seyden endise duyan, her seyi guvenilmez bulan, kendini besiginde bile guvende olmadigi konusunda ikna etmis korku dolu bir bebek ister misiniz? Istemediginizi biliyorum, sizi uzmek istemedim, sadece bu sorunlar sadece sizin degil, ayni zamanda bebeginizin de sorunu o yuzden tedavinizi erteleme luksunuz olmadigini anlatabilmek icin yazdim.
Beni üzmek istemedinizi söylemişsiniz ama ben zaten 9.5 senedir her ay tedavi alıyorum. Psikiyatri Doktorum ile 45 dakika konuşuyoruz. Üç bir tepkim yok maniye ya da hipomaniye kaç senedir girmiyorum. Ötimik dönemdeyim kaç yıldır.

Merhaba

Her anne doğum yaptıktan sonra bebeğini koruma güdüsüyle hareket eder. Tüm algıları onu korumak içindir. Sizin zaten bir rahatsızlık durumunuz var belli ki bunu biraz daha yoğun yaşıyorsunuz . Kesinlikle uzmanla görüşün ve destek almanız gerekiyorsa alın

Doktorunuz ne diyor bu duruma?
Bu son kamera olayını henüz anlatmadım görüşmemin tarihine daha 1 hafta var çünkü ama ondan önceki endişeli Halime geçici demişti. Belki bu son olayı anlatırsam bir önlem alır Doktorum benim hastalığım konusunda uzmanlaşmış bir doktor ve beni çok iyi tanıyor sadece terapi ile çözebileceğini düşündüğü zaman ilaca yüklenmez zorda kalırsa ilaç verir.

Merhaba, öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum. 🙏 Doğum sonrası kaygılar aslında normal çünkü, hormonlarınız hala doğum öncesindekinden farklı ve tamamen size muhtaç bir cana bakıyorsunuz. Fakat belli ki, sizin kaygınız normalin çok üstünde. Ben tanılarınıza takıldım. Farklı doktorlardan mı aldınız bu tanıları, yoksa tek doktordan mı? İmkansız değil, ayrı doktorlar tarafından aldıysanız muhtemelen bir yerlerde bir yanlışlık olmalı.

Merhaba, öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum. 🙏 Doğum sonrası kaygılar aslında normal çünkü, hormonlarınız hala doğum öncesindekinden farklı ve tamamen size muhtaç bir cana bakıyorsunuz. Fakat belli ki, sizin kaygınız normalin çok üstünde. Ben tanılarınıza takıldım. Farklı doktorlardan mı aldınız bu tanıları, yoksa tek doktordan mı? İmkansız değil, ayrı doktorlar tarafından aldıysanız muhtemelen bir yerlerde bir yanlışlık olmalı.
Aynı doktordan aldım. İlk olarak borderline kişilik bozukluğu tanısı aldım 1 sene sonra bipolar en son panik atak.

Bu arada tanılarımın neyine takıldınız onu anlamadım. Psikiyatri uzmanı mısınız?

Psikoloğum, 3 rahatsızlığın birden olması çok sık rastlanan bir durum değil. O nedenle sordum. Farklı doktorlar mı diye. Eğer farklı deseydiniz, tekrar değerlendirilmenizde fayda olduğunu söyleyecektim.

Merhaba

Bende aynı seyleri yasıyorum ama pisikiyatriye hiç gitmedim çok korkuyorum 2 tane çocuğum var biri 8 biride 1 yasında geceleri bile uykum kaçıyor rabbim kimseyi evladıyla imtahan etmesin ne beni nede düsmanımı

benim oglumun bağırsakları geniş uzun tuvalletini yapamıyor yardımsız biZim gibi olan varmı yada çevresinde duyan varmı lutfen bana ni yardımcı olurmusunuz kafaya çok taktım morelim çok bozuk ☹

benim oglumun bağırsakları geniş uzun tuvalletini yapamıyor yardımsız biZim gibi olan varmı yada çevresinde duyan varmı lutfen bana ni yardımcı olurmusunuz kafaya çok taktım morelim çok bozuk ☹
Konunuzu burada bir başkasının konusunda acamiyorsunuz ,kendiniz ayrı konu açmalısınız

Psikoloğum, 3 rahatsızlığın birden olması çok sık rastlanan bir durum değil. O nedenle sordum. Farklı doktorlar mı diye. Eğer farklı deseydiniz, tekrar değerlendirilmenizde fayda olduğunu söyleyecektim.
Doktorum Zehra Gökmen Antalya özel terapi tıp merkezinde.

Merhaba

ahh geçmişe döndüm sanki. bende tek gözüm açık uyuyordum ozamanlar. bu korkuların çok normal biraz daha zaman geçince rahatlayacaksın.

Benimde aklıma sürekli geliyor ya ölürse diye ama üzerinde durmamaya çalışıyorum yoksa kendimi yiyip bitiricem. Hasta olur mu, aniden ölür mü vs bunlar yoksa hep aklıma geliyor. Eğer bunlara takılırsam bebeğe iyi annelik yapamam, kaygılı evhamlı bir annesi olsun istemiyorum. O yüzden düşüncelere kendimi teslim etmiyorum

Back