İlginç gerçekten 2014 Türkiye'sinde hala daha, "zamanı gelince öğrenirsin", "su akar yolunu", "eşin sana gösterir" gibi yorumlar yapabiliyorsunuz 17 yaşında ki bir genç kıza.Kulaktan dolma bilgilerle cinselliği öğrenen bilinçsiz korkak bir kadın nesli yetişiyor sonra. Ondan sonra burada konu açıyorlar "vajinismusu nasıl yenicem" , "erkek arkadaşımla sürtündük hamile kalır mıyım?" , "parmağımla elledim kızlık zarım yırtıldı mı? , "erkek arkadaşımla beraber olduk hamile kaldım, kürtaj fiyatları ne kadar?" , sonra da bu konuları açanlara ateş püsküren kadınlar.
Bir kız çocuğu annesi de "zamanı gelince öğrenirsin " yazmış. 17 yaşında işte daha ne kadar büyümesi gerekiyor ki. Bundan 1-2 sene sonra belki de şehir dışına üniversite okumaya gidecek. Ben üniversite de okurken, bir gün sınıftan bir kız yanımıza geldi.Erkek arkadaşı vardı yine aynı okuldan, erkek arkadaşı buna demiş ki "prezervatif kullanarak ilişkiye girersek kızlığın bozulmaz" bu garibim de inanmış ama yine de içine tereddüt düşmüş bize sordu. Allah'tan sordu yani. Üniversite çağında ve dünyadan haberi yok.
Konu sahibine de bir kaç birşey söylemek istiyorum. İlk gece eşin ile geçireceğin en özel gece. Ona verebileceğin en güzel hediye ise, bakire olman. Sakın yanlış anlama, kızlık zarını namus göstergesi olarak kabul etmiyorum asla ama hayatta "ilkler her zaman özeldir", isterim ki o ilk eşin olsun. Eşin de bu kıymeti bilecek birisi olsun inşallah.
İlk gece neden erkeğe iş düşer, çünkü malum ülkemizde cinsel anlamda deneyimi sadece erkekler rahat rahat yaşayabiliyor. O cinsellikte senden daha deneyimli olduğu için, nasıl davranması gerektiği bilecek ve ona göre yaklaşacaktır sana. Allah içine öyle güzel duygular veriyor ki, o utanma dediğin şey bir an olup geçiyor. O mutluluğa bırakıyorsun kendini, sevdiğine ait olmak, sevdiğinin sana ait olması bunlar harika duygular. Ayrıca öyle kan dediğin şey, 2 damla pembe gibi bir şey, sanki kan gelecek deyince herkes canı yanacak sanıp korkudan o gece olanları anlamıyor bile.
hayatta herşeyi bil ama hepsini uygulama :)) Cinselliği bil, cinsel hastalıkları bil, cinsel hastalıklardan korunma yollarını bil, hamilelikten korunma yollarını bil, bekaret, ilk gece, ilk ilişki bunlar nedir nasıl oluyor bil , bil ama kulaktan dolma şeylerle değil. Ne kadar çok bilirsen o kadar az hata yaparsın.