• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OldBoy / Güney Kore - Bir Başyapıt!

Güney kore filmlerine bayılırım
Bu filmi hiç duymamıştım ama en yakın zamanda izlemeye çalışacağım..
Bu arada My Sassy Girl'ı izlemediyseniz tavsiye ederim
Süper bir kore filmidir
İnsanı kendisine hayran eden bi konusu var (:

Sizi güldüreyim biraz.. "My Sassy Girl" adını okuyunca, a-aa hakkında hep yorumlar okuduğum film bu diye pata küte alıp da eve gelince uğradığım hayal kırıklığı aklıma geldi..

Güney Kore yapımı My Sassy Girl yerine, Yann Samuel'in yönetmenliğini yaptığı aptal bir filmi almışım.. Belki Amerika uygulamasıdır, fikrim ve de bilgim yok..

Eğer, Ho-sik Kim'in romanından uyarlanan Güney Kore filminin, Amerikan uyarlaması ise, konu benim hiç ilgimi çekmedi.. Konu sadece aşksa biraz başım dönüyor benim.. sıkılıyorum.. :utangac:

Bu ikisi aynı filmin farklı ülke versiyonları mıdır?

Bilen varsa beri gelip anlatsın biz de aydınlanalım..

Benim izlediğim My Sassy Girl'ün konusunu anlatayım..

Kızın nişanlısı ölür. Depresyondadır, sürekli içki içer, sık sık bayılır vs..
Genç adamla tanışırlar.. İnişli çıkışlı günler sonrasında, kız bir gün, birbirlerine mektup yazıp, bir ağacın dibine gömmelerini ve aradan bir yıl geçtikten sonra, mektupları okumak üzere bir araya gelmeyi teklif eder. Bu şekilde ayrılırlar..

Konu aynı mı?

Konu aynı ama biraz yüzeysel anlatmışsınız
Amerikan yapımıda var onu izlemedim
Bilmiyorum konu aynımı.
Ve hayal kırıklığı demişsiniz , inan bunu yazmanız bende hayal kırıklığı yarattı.
Aşk film değil tam , filmde bir tane bile öpüşme sahnesi yok..

Konu aynı ama biraz yüzeysel anlatmışsınız
Amerikan yapımıda var onu izlemedim
Bilmiyorum konu aynımı.
Ve hayal kırıklığı demişsiniz , inan bunu yazmanız bende hayal kırıklığı yarattı.
Aşk film değil tam , filmde bir tane bile öpüşme sahnesi yok..

"Hayal kırıklığı" sözcüğünü ne için kullandığımı biraz farklı anladınız sanırım..

Güney Kore filmi izleme heyecanıyla, DVD yi başlatıp da karşımda sıradan bir Amerikan filmini ve oyuncularını gördüğüm için yaşadım o hayal kırıklığını..

Diğer konuya gelince.. Bu çok kişisel bir tavır... Aşk filmi tanımıma "öpüşme olup, olmaması" girmiyor..

Eğer bir film sadece ve sadece "aşk" tan bahsediyorsa ben sıkılıyorum demek istedim.. Yoksa aşk teması bir çok filmde var ancak ön planda ya da hele hele tek planda olura benim ilgimi çekmiyor..

Siz neden hayal kırıklığına uğradınız onu anlamadım..

Zevklerimiz farklı olabilir, olması da gerekir zaten..

Mesela OldBoy benim için en önemli 10 filmin arasındadır. Ama gelin görün ki; filmi hiç beğenmeyen dünya dolusu da insan vardır. Bu beni ırgalamaz.. Benim beğenim de onlar ırgalamaz..

My Sassy Girl le ilgili internette pek çok olumlu yorum okumuştum. Eğer benim seyrettiğim aynı filmin Amerikan versiyonuysa, keyif almadım.. Bana ulaşmadı, içime işlemedi, üzerinde düşünmem gereken herhangi bir mesaj da alamadım..
Ama Güney Kore versiyonu mutlaka farklı olmalı, diye düşünüyorum.. Bu kadar beğeni topladığına göre belki vardır bir trick.. yerimseniben

Güney Kore filmi izleme heyecanıyla, DVD yi başlatıp da karşımda sıradan bir Amerikan filmini ve oyuncularını gördüğüm için yaşadım o hayal kırıklığını..

Siz kore yapımı değilde , amerikan yapımını izlemişsiniz
Çünkü filmdeki oyuncularda koreli..
Bu arada profilimde My sassy girle ait resim albümü var
aynısı değilmi bakabilirsiniz..

Son düzenleme:
Henüz izlemedim ben de, açıkçası OldBoy'u bu kadar beğendikten sonra hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum sırnaşık şey Ya da onlara da bayılıp hikayenin bitmesine hayıflanacağım gerçeğinden.. Star Wars serisi sona erdiğinde bitap düşmüştüm resmen :utangac:

Kim Ki-Duk'un ise Dream (Bi-Mong) adlı filmini izlemiştim. Yorumları sonraya saklamakla beraber iletişim konusunda bir nokta var ki, bilerek mi yapılmış, yoksa yapılmak zorunda mı kalınmış çözemedim. Spoiler olmasın sana, daha sonra konuşuruz. Bakalım farkedecek misin?

Beritchim.. Dream'i izlemedim henüz.. Ama izlerken, içimden bir sesin "iletişim.. iletişim..." diye fısıldayacağından emin olabilirsin.. yerimseniben

Meraklandım da şimdi.. Neyse merak, kediyi öldürür diyelim ve film üzerinde konuşmayı daha sonraya bırakalım tatlım.. a.s.

Siz kore yapımı değilde , amerikan yapımını izlemişsiniz
Çünkü filmdeki oyuncularda koreli..
Bu arada profilimde My sassy girle ait resim albümü var
aynısı değilmi bakabilirsiniz..

E dedim ya Amerikan filmi izledim diye..
Benim öğrenmeye çalıştığım şey sadece şu:

Güney Koreli My Sassy Girl, Ho-sik Kim'in romanından uyarlanmış.
Acaba benim izlediğim film de aynı romandan mı uygulandı? Aynı filmin Amerikan versiyonu mu yoksa sadece bir isim benzerliği mi?
Konular aynı dediğinize göre demek ki böyle..

Yoksa imdb de 2001 yılı Güney Kore yapımı filmin fotoğraflarına zamanında bakmıştım.. ve işte heyecanla aldığım DVD yi koyunca ve karşımda Amerikalı tipleri görünce de bakınız hayal kırıklığı..

My sassy girl gerçek hayattan uyarlanma , kitapta o sanırım..
Amerikan yapımı , güney koreliler çektikten sonra çekildi diye okumuştum.
Keşke hiç o amerikan yapımını izlemeseydiniz
Fragmanını görmüştüm bende berbat ötesi berbattır.
Ama güney koreli olan çok güzel bir filmdir (:

Şimdi imdbyi talan ettim geldim..

My Sassy Girl - Güney Kore (2001)
Yeopgijeogin geunyeo (2001)

My Sassy Girl - Amerika (2008)
My Sassy Girl (2008)

Güney Kore filminin yönetmeni ve senaristi Jae-young Kwak, Amerikan filminde de senarist olarak görülüyor..

Ama nedense roman yazarı olan Ho-sik Kim'in adı, amerikan versiyonunda geçmiyor.. Belki de biraz değiştirdiler, neyse, ben Güney Koreyi ya da siz Amerikan olanı izlemeden bunu içinden çıkmamız zor.. yerimseniben

Hah şimdi oldu.. bu arada kendi kendime konuşuyor gibi görünüyorsam deli deyiniz lütfen, onur duyarım :roflol:

My sassy girl Amerikan versiyonunda "bad remake" yorumunu okuyunca anladık neler olduğunu..

Tamam ben Güney Kore versiyonunu izliyorum.. Siz de sakın Amerikan versiyonunu izlemiyorsunuz.. :roflol:

Bu filmin dvd'si uzun zamandır elimde ama bir türlü izlemek gelmemişti içimden. Burdaki yorumları
okuduktan sonra izlemeye karar verdim. Tamam kurgu çok iyi ama son yarım saati falan mide bulantısıyla izledim.
Ben sevmedim, adamla kızın hikayesini başka türlü bağlasalar çok daha iyi olurdu, bu haliyle ensest bir hikayeye dönmüş :a015:

Bu filmin dvd'si uzun zamandır elimde ama bir türlü izlemek gelmemişti içimden. Burdaki yorumları
okuduktan sonra izlemeye karar verdim. Tamam kurgu çok iyi ama son yarım saati falan mide bulantısıyla izledim.
Ben sevmedim, adamla kızın hikayesini başka türlü bağlasalar çok daha iyi olurdu, bu haliyle ensest bir hikayeye dönmüş :a015:

Woo-jin Lee ve kızkardeşinin yaşadığı ilişki de ensest (doğal olarak).

Woo-jin Lee 'nin intikamı da Oh-Daesu ve Mido'yu bu şekilde birbirine bağlamak.. Bu durumda bundan iyi bir intikam düşünemiyorum şahsen =)

bu aralar kore filmlerine takmış ve son derece de beğenerek izleyen biri olarak listemin üst sıralarına ekledim bu filmi de:kahve:

Güzel bir yere takmışsınız kafanızı.. yerimseniben Dikkat edin bağımlılık yapar, insanın beğeni sınırlarını değiştirir..

Keyifli izlemeler..

İzledikten sonra yorum yazarsanız da memnun olurum..

izleyince memnuniyetle yorum yazarımkaydirigubbakcemile5
bu arada my sassy girl ü ben de izledim.kore yapımı olanı:1rolleyes:
hoş bi filmdi,insanı sıkmayan,yer yer gülümseten ve hayat üzerine düşündüren bi filmdi..ama yine de beni çok çok etkilediğini söyleyemicem (tabi bunda gecenin bi saati uyuklayarak izlemiş olmamın da etkisi olabilirkaydirigubbakcemile3)

Son düzenleme:
Back