Okuyan kızlar o...... Olurlar

Susarak en güzel cevabı vermişsin neden dert ediyorsun ki, laf etsen onun seviyesine inecektin. Bir de gereksiz münakaşayla daha çok canını sıkacaktı. Edepsize edepsizlik yapsan mükafat olur, susman koymuştur. Kıskançlığından kudursun dursun, ilerde yine söylerse susmazsın zaten...

Ayrıca okuyup o.... olan çok fazla yok genelde okumayıp işi gücü olmayanlar o.... oluyor, yanlış biliyor hala..

Bi de kiz kardeslerinden biri kocaya kacmis 1 sene nikahsiz yasamislar. Sonra nikah yapmislar aileler affetmis filan. Ama sorarsan bir namuzsusuz cunku okuduk avrupalara tatillere gidiyoz kadin basimiza . denize giriyoz mayo giyiyoruz

terbiyesiz....ben lisedeyken yaz tatilinde çalışmıştım eve uzak bir alışveriş merkezinde bir komşumuzda orda çalışanlar o.. demişti...o geldi aklıma şimdi...

birdaha aynı kelimeyi kullanırsa sakince cevap ver lütfen..

boşver o kıskançlığından söylüyor. böylelerine en güzel cevap umursamayıp mutlu olmaktır. Kayınvalideniz gereken olgunluğu gösteriyor önemli olan da bu

Benim ailemde de kimse okumadi, ben de ilk kisi olarak, ustelik bir kiz olarak, yuksek okula gidince akrabalarim arkamdan "okuyor diye kendini bisey saniyor" diyorlar oysa onu dusundurecek hic bir davranista bulunmadigima cok eminim.
Senin esinin ailesine gelince, cok tipik dusunce: kiz kismi sehire okumaya gidince gozu acilir, ona buna uyar...
Bilmedikleri icin, kiskandiklari icin konusuyorlar. Kendilerini zaten bitiriyorlar. Senin bisey yapmana gerek yok

Bu devirde okumayan kızlar kendilerini zor kurtarırlar. Haberlerde görüyoruz şiddete madur kalan kızlar sırf kendi ayaklarında duramadıkları için çekip gidemiyorlar. Halayın kafasındaki kadınlar oldukça daha çok böyle haber okumaya devam ederiz.

Hem cahiller hem kiskanc ve ezikler.

Esiniz de boyle bir aileden geliyor sonucta, evlenmek gayet riskli olmus.

Kendinize uygun olmayan aileye karışırsanız böyle olur. Kimse çıkıp da 'Bunların önemi yok' demesin, bal gibi de var.

benim de aklıma direkt bunlar geldi, madem ailenizde okumamış kadın nerede ise yok bu tür bir aileden gelen bir adamla evlilik niye ?

orospusun, orospuyuz, orospular...

hayat kadınların diploma durumunu merak ettim?

oysa bize hep filmlerde, sahipsiz, çaresiz ve genel de okumamış kadınları böyle gösterdiler. ah yeşilcam ah, yanlışmışsın sen! Asıl orospular bizden çıkıyormuş. dört yıl lisans okuyan; orospu, yüksek lisans yapan; duble orospu, doktora yapan; artık onun yeri cehennemin dibi!

la havle demek en iyisi! bırakın siz halayı o ne bilsin; orospuluk zor meslek, biz bu saçları değirmende ağartmadık efenim.
Hay senin ağzın bal yesin !

iyi yapmışsınız cevap vermemekle ,zira bir deve besleyip hendek atlatsanız daha kolay ..

benim de aklıma direkt bunlar geldi, madem ailenizde okumamış kadın nerede ise yok bu tür bir aileden gelen bir adamla evlilik niye ?
Esim hic o kafada bir insan degil. Harika bir insan ve harika bir eştir. Allah a sukurler olsun bir gun incitmemiştir beni. Sürekli okuyan arastiran kendini gelistiren bir insandir

Sizde son paragrafta vermiş olduğunuz örnekle ondan farklı birşey dememiş oluyorsunuz..
Ben şaşırmıyorum böyle insanlara. Bir daha görüşmeme kararı almanız ise en doğrusu olmuş.
Onlarin bakis acisindan bakarak o kizin da namuzsuz olmasi gerekiyor. Yoksa banane kim kimle yasayip napmis. Sadece o bakis acisindan bakarak o örnegi verdim

ailesinin cehaleti bişey demek gerekmiyor ancak işte evlenirken sadece erkekle evlenmiyoruz ailesi de işin içinde bana sorarsanız eşim ne kadar iyi olursa olsun böyle bir aileyle bir olma fikrinden dolayı soğurdum ve evlenmezdim. haksızlık gibi gelebilir ama şimdi şu saçma diyaloglara maruz kalmanız haksızlık değilmi?
ben neden okudum diye elin cahil cühela tipleriyle münakaşa edeyim ki.. giderim ailesi de okumuş, düzgün bir erkek bulurdum.

Son paragrafa gelene kadar size hak veriyordum. Son paragrafı okuduktan sonra sizinde aslında en az onlar kadar cahil olduğunuzu düşündüm, kusura bakmayın.

Edit: Onların bakış açısına göre demişsiniz ama yine de böyle bir örnek vermemeniz gerekirdi.
Cevap vermemekle de en iyisini yapmışsınız.

Onlarin bakis acisindan bakarak o kizin da namuzsuz olmasi gerekiyor. Yoksa banane kim kimle yasayip napmis. Sadece o bakis acisindan bakarak o örnegi verdim

Bence yine vermemeliydiniz ki onların bakışına göre değil sizin bakış açınıza göre yazılmış bir parargraf.

( gocunduğumu yazmayın lutfen, kk nın genel huyu. bu konuda ileri derecede katı düşünenlerdenim KENDİM için)

Nikahsız yaşadığı için namussuz olmuyor, biz avrupaya tatile gidip mayo giydiğimiz için namussuz oluyoruz " tabiriniz aynen böyle.

İşte son paragrafı yazmanız yazınızdaki mağduriyetinizi aldı benim gözümde.

Bunlar hep böyle. Nikahsız yaşarlar olmazlar, okurlar olurlar. Boyleleriyle sadece bu konuda değil , hiçbir konuda anlaşılmaz. Beyinleri tersten işler.
Bize göre de nikahsiz yaşayan ondan olur deseydiniz keşke. ( öyle düşündüğümden değil, ama hak etmis)

X