Okurken evlenmek olabilirmi?

Üniversite insanın hayata bakışını o kadar değiştiriyor ki okurken evlenmek ilerde sizin için pişmanlık yaratabilir. Şimdi gençsiniz, hayalleriniz var ve sizin için dünya o hayallerle sınırlı. Ama gerçek hayat düşündüğünüzden farklı. Birkaç yıl içinde büyümüş olacaksınız, kendinizi bulacaksınız ve beklentileriniz değişecek. Şimdi evden kurtulmak daha çekici gelse de 2-3 yıl daha sabredip istediğiniz hayata başkasından yardım alamadan, kendi ayaklarınız üzerinde durarak başlayabilirsiniz. Bir düşünün, evde sorunlarınız olmasaydı yine de sevgilinizle bu kadar çabuk evlenmek ister miydiniz? Veya rahat bir hayatınız olsaydı bazı zevklerinizden vazgeçip yine ona gider miydiniz? Sevgilinizi kurtarıcı gibi görüyorsanız şimdilik evlenmeyin derim. Üniversite tercihinizi de onu düşünerek yapmamanızı tavsiye ederim. Çünkü iyi bir üniversiteden mezun olmak iş arama sürecinde kayda değer avantaj sağlıyor. Sevgilinizin sizi okul konusunda desteklediğini yazmışsınız. Bu durumda yurt ücreti, vb. gibi konularda size yardım etmeyi düşünürse siz de istediğiniz okula devam edebilirsiniz.

Bu tarz durumlarda çok nadir mutlu hikaye duyuyoruz. Mis gibi ailenin yanı varken bu ne acele? Çamaşır, bulaşık, ütü, eşinin ailesiyle ilişkilerin, eşinin senin ailenle ilişkisi, dünürlerin durumu, çocuk olma ihtimali, hepsinden de önemlisi (biliyorum sen bu ihtimali aklının ucuna bile getirmiyorsun ama) senin olgunlaşıp, fikirlerinin, beğenilerinin değişip pişman olman ihtimali?? Bak bunları iyi düşün. Bence çok acele edilmiş bir karar ama yine de sen bilirsin.
Onun haricinde hadi okurken evlendin diyelim, istikrarlı bir insansan, sabahlamaya razıysan, çocuk yapmayacaksan, sinirleri sağlam bir kişiliksen neden olmasın...