Okurken evlenmek olabilirmi?

Ama arkadaşlar evlendiğinde on yedi değil Yirmi olacakmış vay be. Tabii hemen evlenin. Eminim yaparsınız kendinize güvenin dersek hoşunuza gider eminim ama düşünceniz saçma ya. Yani anne baba evi güzeldir ne bu acele çıkmak için. Hem sevgiliyle buluşup sonra evlere dağılıp özlemek de güzeldir. Birbirini tanımak da güzeldir. Bu yaşta bir kız hangi dünya görüşüyle hangi vizyonla karşısındakini tanıdığını düşünüyor bilmiyorum. Hele kızını okurken evlendiren aileleri hiç anlamıyorum. He zorunlu bi durum olur o ayrı. Keşke kızlarımız biraz vizyonunu genişletse hayatı evlen nefes al olarak görmese. Sonra bu düşüncedekiler yüzünden bazıları buraya gelip 28 yaşındayım evde kaldım falan diyo.

öncelikle iletiniz için teşekkür ederim, sizin gibi ablalardan fikir alıyorum. ve kızmıyorum da, kızılacak bişey yok.. ama olumsuz yorum olunca insan dayanamyor işte, hayalleri ucuğp gidiyor birden. birde önyargıyla yaklaşmamak istiyorum.. istersem olur, yaparım şeklinde
Tabiki istesen herşeyi yapabilirsin.Ama evlilik şakaya gelmez,evlilik sorumluluk işidir.Sen çok sorumluluk sahibiysen tabikide ustesinden gelirsin.

keske evlilik sadece ev isleri ve kocisle guzel vakit gecirmece olsa : )
universitede cok ders calismaz, hatta sadece sinav donemi son dakka calisirdim :KK53: cok zorlayici degil benim gozumde universite.. is hayati daha disiplinli ve yogun okuldan.. okul bitince calisacaksan, ha simdi evlenmissin ha o zaman..
tabi bu soylediklerim, evlilik hayatinda huzurlu olanlar icin gecerli.. zira ben, formasyon gibi kolay bi egitim doneminde bile, kv gorumce es ve entrikalarla bogusmaktan, adeta tıp fakultesi sinavlarina hazirlanmis gibi zorlanmistim.. evlilik buyuk sorumluluk..

olmasına olur da daha 1. sınıfmışsınız 3 yıl zor geçer...hele çocuk düşünürseniz...
çok kararlı olmak lazım
okuyacağım deyip bırakanı da gördüm
çocuğuna rağmen okuyanını da...
ben olsam beklerdim...çünkü zorluklar beni yıpratır...
herkesin yapısına göredir karar..
siz kendinizi iyice ölçüp tartın

Yani yürütenleri gördüm ben. Ama zor olur mu olmaz mı bilemedim? Ünv. 'de bir Profum vardı o da eşi öğrenciyken evlenmiş. 40 yıllık filan evlilerdi.Arkadaşları dalga geçermiş hatta. O da siz şimdi gülün ben de yaşlanınca size gülerim dermiş. Sevgiliniz başarılı birisiyse derslerinizde size yardımcı olur diye düşünüyorum. 20 yaş evlilik için küçük gibi ama yine de sizin tercihiniz.Umarım her şey gönlünüzce olur.

klasik benim, işletme... muhasebe bitirdim 2 yıllık, öyle geçtim ama dediğim gibi sınav zamanları eşin evde oturuyor tv izliyor sen ders çalışmak zorundasın filan sıkıcı geliyor :)
Kamu yönetimi iktisat işletme seçebiliyorum ama karar veremedim kamu mu seçsem acaba .Bilemedim .

Siz sahiden 19 yaşında evlenmeyi düşünüyorsunuz, hem de bunu daha 17 yaşında mı düşünüyorsunuz :KK57: Gerçekten aceleniz nedir ? İnsanın 19 yaşında hayattan bekledikleriyle 24 25 yaşında hayattan bekledikleri inanın çok çok farklı. Bu kadar erken yapılan evlilikleri doğru bulmuyorum. Hele ki şu devirde hayat o kadar zor ki, öyle olunca hayatı mutlu mesut paylaşmak da zor. Gerçekten bunca hayat hikayesine,evlilik hikayesine hala 19 da evlenmek isteyenleri görünce inanamıyorum. Önce bir okulunuzu bitirin sonra hala beraberseniz evlenirsiniz, hem sevgiliniz de birikim yapar. İktisat mezunu olarak iş bulmak kolay değil.

merhabalar bende tamda hayal ettiğin şeyi yaşamış biri olarak yazmak istedim.bnde 20 buçuk yaşında evlendim eşimde aynı yaşta idi.fakat o işini eline almıştı memur olarak.öncesinde 5 yıl çıktık onuda belirteyim tanımak çok önemli çünkü.memleketimden çok uzağa gittik tayinle.ben açık öğretim okuyordum o sene.fakat başka bi şehir bilmediğim yüzler yanlızlık beni bıktırdı ve sınava tekrar girmeye karar verdim.resim yapmayı çok sevdiğim için bir aylık resim kursuna gittim ve össye evde hazırlandım.sonuçta resim öğrtm. kazandım:KK73:.ozmn 6 aylık evliydim.eşimde çok anlayışlı uyumlu biri sağolsun hiç itiraz etmedi ve ben 4 yıl hem evimi hem okulumu çok güzel idare ettim.sınav zamanları zor geçiyordu sabahlıyordum fakat eşim büyük destekcimdi.şuan kpssye hazırlanıyorum kısmetse atanacağım inşallah ha bu arada çocuk yok istemedik çünkü çocukla asla yürümezdi.ben derimki eğer eşin anlayışlı ise,çocuk olayında uyumlu davranacaksa ve asla pes etmeyen bir yapın varsa herşeyin üstesinden gelebilirsin.hakkında en güzeli olur umarım:21:Hoppa

nedir bu millette bir evlilik merakı anlamıyorum
ananız babanız evi çok mu kötü size işkencemi yapıyorlar
bir erkek derdi çekmek çok mu kolay
ama benim sevgilim/nişanlım/eşim yapmaz demeyin yaparlar
oturun okulunuzu bitirin
erkek kıtlığımı yahu
ne yiyip içiyorsunuz bende ondan işitiyorum
bu nasıl bir kafa

X