- 4 Ocak 2011
- 1.341
- 1.057
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Eşiniz maşallah kendi başarısı ile bitirmiş.Fakat bu sizin de bitirebileceğiniz anlamına gelmiyor.Evli bir insanın sorumlulukları öğrenci birinin sorumluluklarına göre daha farklıdır.Eğer birkaç senelik evli olup tekrar başlama tarzı bir düşünce olsaydı o zaman sizi sonuna kadar desteklerdim.Fakat daha yaşınız çok küçük.Evlilik aynı evde yaşayıp Aşkım çiçeğim kelebeğim demek değildir.17 de 20 de 22 de bana göre çok erken evlenmek için fakat yine de sizin tercihiniz.Siz fikir sordunuz bizde verdik.eşim bu konuda başarılı, zaten hazırlık bile okumadı geçti, 4 senelik üniversiteyi 3 senede bitiriyor fazlasıyla güveniyorum bana yardım edicek, üniversite eve yarım saat uzaklığında.. büyük şehir değil tekirdağ
..
canım çok dikkat et bir çocuk tüm hayallerini erteletir ne yazıkki ..işin olsun güzel o zaman çocuğunu da yaparsın eşinde destek olacak sana zaten kafa huzuru çok önemli seni çok iyi anlıyorum huzursuz evde okumak bile belki hayal olacakken şimdi okuman daha garanti olur bence kimseyi dinleme aklını dinle sen yaşıyorsun bunları en iyisini sen bilirsin
Eşim dediğin adam nerden eşin oluyor?17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık
26 yaşında ne öğrenciliği ya hu. Olsa olsa yüksek ya da doktoradır ki o da bu kategoriye girmiyor.Bizde okurken evlendik, sizde yine birinizin düzenli maaşı var, sanırım. Bizde o da yoktu. Part time Job la üstesinden geldik, evleneli 12 sene oldu iki çocuğumuz oldu (6 ve 3 yaşında), çok şükür süper işimiz var. Yaaaaani dilediğimiz gibi yaşayabiliyor, senede birkaçkez yurtdışında tatile gidebiliyoruz. Bunları anlatmamın sebebi hava atmak falan değil, lakin okurken yeni evlendiğimizde bazen cüzdanımızda kuruş olmazdı, ama o zorluklar bizi birbirimize kenetlendi. Insan birbirini sevip saydıktan sonra, herşeyin üstesinden gelir canım.
Bizde okurken evlendik, sizde yine birinizin düzenli maaşı var, sanırım. Bizde o da yoktu. Part time Job la üstesinden geldik, evleneli 12 sene oldu iki çocuğumuz oldu (6 ve 3 yaşında), çok şükür süper işimiz var. Yaaaaani dilediğimiz gibi yaşayabiliyor, senede birkaçkez yurtdışında tatile gidebiliyoruz. Bunları anlatmamın sebebi hava atmak falan değil, lakin okurken yeni evlendiğimizde bazen cüzdanımızda kuruş olmazdı, ama o zorluklar bizi birbirimize kenetlendi. Insan birbirini sevip saydıktan sonra, herşeyin üstesinden gelir canım.
Ve sare ne demek???Aslaa oyle sey yapmayın.valla evlilik oyle toz pembe gitmiyor malesef. Okulunu bitirmemis,meslegini eline almasin asla evlenme gibi bir hata yapma kuzum))valla bunu okulu bitirmemis evlenmis biri gibi diyiyorum.bende evlenmemisden once kandım destek olucam , yorgun olsan bile anlayısli olucam ve sare ve sare gibi sozlere....
Aslaa oyle sey yapmayın.valla evlilik oyle toz pembe gitmiyor malesef. Okulunu bitirmemis,meslegini eline almasin asla evlenme gibi bir hata yapma kuzum))valla bunu okulu bitirmemis evlenmis biri gibi diyiyorum.bende evlenmemisden once kandım destek olucam , yorgun olsan bile anlayısli olucam ve sare ve sare gibi sozlere....
Eşiniz maşallah kendi başarısı ile bitirmiş.Fakat bu sizin de bitirebileceğiniz anlamına gelmiyor.Evli bir insanın sorumlulukları öğrenci birinin sorumluluklarına göre daha farklıdır.Eğer birkaç senelik evli olup tekrar başlama tarzı bir düşünce olsaydı o zaman sizi sonuna kadar desteklerdim.Fakat daha yaşınız çok küçük.Evlilik aynı evde yaşayıp Aşkım çiçeğim kelebeğim demek değildir.17 de 20 de 22 de bana göre çok erken evlenmek için fakat yine de sizin tercihiniz.Siz fikir sordunuz bizde verdik.
Tecrübe konuşuyor çocuğum dinle:
Her yıl elimden senin gibi yüzlerce ergen geçiyor.
Bir evi geçindirmek ne demek biliyor musun? Bir evi temizlemek değil sadece sorumluluk.
Eşim eşim deyip duruyorsun, nereden eşin oluyor? Kendini kandırmaya dünden razısın.
Bu yaşta evliliği düşünüyorsun, yazdığın yazıda "mi"yi bile ayıramıyorsun hangi üniversitenin hangi bölümünü kazanacaksın?
Kolaydı değil mi bütün bunlar?
Ben, biz, sana duymak istemediğin bunca şeyi söyleyenler 17 oldu da sen 33 olmadın.
O yüzden şu yazsın, öteki konuşsun, bu yazsın deme bence.
Hiçte zor değil canım, herşey oluyor, zaten çoluk çocuk olmayınca hergün evişi de okadar olmuyor,. Tabiki gezmek tozmak biryere kadar, ama canım benim sen evlenmesende derslerin en yoğun zamanında sınavlar ödevler olduğunda nerde olursan ol, sosyal hayat biraz arka planda kalıyor. Değilmi. Sana bol şansöncelikle allah evlatlarını analı babalı büyütsün :) bir ömür boyu mutlu olun..
bunu daha öncede söyledim bizim evlenmemiz onun iyi bir işe başlamasıyla olacak zaten, iş yoksa evlenmeyiz.. işin olduğunu ve maddi durumumuzun iyi oldugunu varsayıyorum, ev işleriyle okul yürürmü diye düşündüm ben.. arkadaşlarınla gezemezsin, hayatını yaşayamazsın felan bunlar klasik şeyler ki benim eşim cahil bir insan değil, psikopat biri de değil gayet anlayışlı herşeyi konuşarak anlaşıyoruz.. bu konuda bir karara varmam lazım çünkü inversite tercihlerini o yönde yapacağım.. tekrar allah mutluluk versin.. :)
Üniversite ortamı olsun,eğitimi olsun insanın bakış açısını çok çok değiştiren şeyler.Ki universite demek biraz rahatlik demek değil midir? Gezmek sosyal olmak için harika bir platform bence.Ve siz o ortamı soluyamadan evlenip sorumluluklar alacaksınız.
Kız arkadaşlarınız akşam neler yapsak,kızkıza birlikte vakit mi geçirsek derken siz akşam ne yemek yapacağım diye düşüneceksiniz.
Yani biraz negatif oldu yorumum ama bence tam da böyle.
Herşey yerinde ve zamanında güzeldir.17 yaşında bir kız hem okul hem evlilik sorumluluğunu üstlenemez.
Bence evlenme fikrini son seneye kadar sakla.
Gerçekler...öncelikle elinizden kaçta ergen geçiyor bilemicem ama benimle düzgün konuşun. eşim diyorum ne diyebilirim? eşim olmuyormu yani sevgilim eşim aynı şey. yazdığım soruda mi yi ayıracak kadar da düşünemedim kusura bakmayın, onu düşünecek halim yok. siz insanlara böyle yaklaşmayın bence, olmuyor yapamıyosunuz. iyi günler.
20 yaş bence de küçük değil. ben seni destekliyorum. dediğin gibi gezip eğlenmeyi eşinle de yapabilirsin. zaten ailede de huzur yokmuş. evlenmek için başka engeliniz yoksa okumak bir engel değil.
işte ben.. :) canım bende üni okuyorum evliyim şuan 3. sınıftayım 1.5 senelikte evliyim. soruna gelince tabiki oluyor mesela ben eşimle çıkıp eşimle eve geliyorum(çoğu zaman) yemek yapıyorum sonra oturuyoruz birlikte. senin bölümün ne bilmiyorum ama benmki mimarlık olmasına rağmen götürüyorum bu işi(peyzaj mim.) herşey sende ve eşinde bitiyor tatlım he birde bizim sınıfta bebeği olan bile var nasıl yürütüyor bilemiyorum :) sormak istediğin başka soru varsa buyur
Ne farkeder?sanırım tekrar tekrar söylemekten bıktııım! evlendiğimde 20 olacağım, şimdiki yaşım 17. hatta 18 ama ay dolmadığı için 17 gösteriyor
17 yaşında evlenenmez dediğiniz için söylüyorum şimdi değil 2 sene sonrasından bahsediyorumNe farkeder?