- 19 Şubat 2015
- 563
- 415
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Öğle saatlerinde eve gelirim mi?
Ders plan programını sen yapmıyorsun ki senin eline hazır geliyor.Bir hoca 12:00 de ders koyarken diğeri 17:00 de ders koyabiliyor.Büyük şehirde yaşıyorsan yol da geciriceğin zamanıda katmalısın.Ayrıca bölümünü bilmiyorum ama ödev yada proje yapılması gereken zamanlarda oluyor.Yapamazsın diye birşey yok fakat hayat planına uymazsa eğitiminden ödün verme.
17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık
eşin hangi üni mezunu?
asgari ücretten daha fazlasını bulmak çok uzun süre alır asgari ücrete de tamam derse nasıl geçineceksınız ve senı nasıl okutacak acaba?
sakın kayınvalide yanında kalırım deme..
Hangi üniversite mezunu bilmiyorum ama iktisat mezunu olarak iş bulmak zor olur.. Süreç uzun...maaşlar ise asgari ücret düzeylerinde oluyor ilk ise baslarken..
Kendi eviniz yoksa kiraydi ev gecindirmeydi okumakti derken 1000 lira sizi çok zorlar...
Yani bence zamana birakin düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir
hayır kayın valide söz konusu bile değil, ben istesem o istemez. eşim iktisat mevzunu ancak torpil işleri var, bi kaç planı var kafasında. asgari ücretliyken tabiki evlenmem bizim evlenmemiz zaten onun iş bulmasıyla olanaklaşır, güzel bir iş. yoksa bir sene daha beklerim, ama illaki evliyken o şart 5 sene beklemem.
senin hayatın senin kararın gerçekten evde huzur yoksa evlenmek bir çare olur eşin okumana destek olduktan sonra gül gibi okursun..okulda arkadaşım vardı 9 yaşında oğlu vardı 2 sene dershaneye yollamış kocası asgari ücretli adam bir de kaynanası sürekli uğraşıyordu ona rağmen azmetti okudu şimdi yozgatta öğretmen istedikten sonra herşey olur önce huzur ve güven17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık
Yazdıklarınızdan sanki evden kaçmak için evlenmek istiyormuşsunuz gibi geldi.
Ailenizde kavga/gürültü varsa bir yurda geçebilirsiniz.Hem bir sürü arkadaş edinirsiniz hem de ders çalışma sıkıntısını giderebilirsiniz.Sevgilinizle konuşmaya devam edersiniz en azından üniversite ortamını gördükten sonra karar verirsiniz böyle önemli konulara.
teşekkürler, böyle olumlu cevaplar mutlu ediyor beni. ben yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum uzaktan okuyup negatif yorum yapan kişiler yapmasın, tecrübe konuşsun, ona bakarsanız şu amanda yaşamak bile zorsenin hayatın senin kararın gerçekten evde huzur yoksa evlenmek bir çare olur eşin okumana destek olduktan sonra gül gibi okursun..okulda arkadaşım vardı 9 yaşında oğlu vardı 2 sene dershaneye yollamış kocası asgari ücretli adam bir de kaynanası sürekli uğraşıyordu ona rağmen azmetti okudu şimdi yozgatta öğretmen istedikten sonra herşey olur önce huzur ve güven
Ah canim keske hayat o kadar toz pembe olsa. Herkes bu hayellerle evleniyor. Ama tam tersi de cikabilir esin hic belli olmaz inan bana. Sevgilin kac yasinda bilmiyorum o da yirmiyse bebedir benim gözümde ne evliligi o yasta derim. Kendi kardesimden biliyorum erkekler gec olgunlasir.17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık
Ah canim keske hayat o kadar toz pembe olsa. Herkes bu hayellerle evleniyor. Ama tam tersi de cikabilir esin hic belli olmaz inan bana. Sevgilin kac yasinda bilmiyorum o da yirmiyse bebedir benim gözümde ne evliligi o yasta derim. Kendi kardesimden biliyorum erkekler gec olgunlasir.
Simdi sen anlayamiyorsun ama bir bes sene sonra hayata cok farkli bakicaksin. Diplomam elinde olucak ise giriceksin. Düsüncelerin o kadar degisecek ki.
Sende esinden yana sanssiz olabilirsin bu evlenmeden belli olmaz. Biz de 18 olduk biliyoruz o yastaki kafayi :)
Burda üc sene sonra hamileyim kocam beni aldatiyor diye konu bile acabilirsin (tabi insallah öyle birsey olmaz, ama kim beklerdi ki esinin onu aldatmasini) Ne yapicaksin o zaman elinde cocukla yarim egitiminle babanin evine gidiceksin.
Bekleyerek birsey kaybetmessin en azindan okulun son bir senesine kadar.
Cogu genc nasihat almak istemez ben deniyim belki cok iyi olucak diye düsünür. Sende öyle yapicaksin büyük ihtimal. Sonra ablalarim demisti dinlemedim diyip senden kücüklere nasihat vericeksin ve bu kisir döngü devam edicek. Hakkinda hayirlisi kardesim. Bu kadar büyügünün nasihatini dinlemessen kendi düsen aglamaz derler. Sevgiler
senin hayatın senin kararın gerçekten evde huzur yoksa evlenmek bir çare olur eşin okumana destek olduktan sonra gül gibi okursun..okulda arkadaşım vardı 9 yaşında oğlu vardı 2 sene dershaneye yollamış kocası asgari ücretli adam bir de kaynanası sürekli uğraşıyordu ona rağmen azmetti okudu şimdi yozgatta öğretmen istedikten sonra herşey olur önce huzur ve güven
..merhaba ablam, taibiki her sene fikirlerim değişiyor, sabitleşiyor ama ben o kişiyle evlenicem bu kesin. ve zaten ben baba evinde bir çok sorumluluk alarak ve huzursuz şekilde yaşıyorum hergün kavga gürültü.. evde gülümseyen bir insan bile yok. çocuk yapmıcam kesinlikle, bu konuda korunucam. eşim 22 yaşında, zaten ona güvenerek bunu planladık..
Tecrübe konuşuyor çocuğum dinle:teşekkürler, böyle olumlu cevaplar mutlu ediyor beni. ben yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum uzaktan okuyup negatif yorum yapan kişiler yapmasın, tecrübe konuşsun, ona bakarsanız şu amanda yaşamak bile zor
20 yaş bence de küçük değil. ben seni destekliyorum. dediğin gibi gezip eğlenmeyi eşinle de yapabilirsin. zaten ailede de huzur yokmuş. evlenmek için başka engeliniz yoksa okumak bir engel değil.17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık