Okurken evlenmek olabilirmi?

eşim bu konuda başarılı, zaten hazırlık bile okumadı geçti, 4 senelik üniversiteyi 3 senede bitiriyor fazlasıyla güveniyorum bana yardım edicek, üniversite eve yarım saat uzaklığında.. büyük şehir değil tekirdağ

eşin hangi üni mezunu?
asgari ücretten daha fazlasını bulmak çok uzun süre alır asgari ücrete de tamam derse nasıl geçineceksınız ve senı nasıl okutacak acaba?

sakın kayınvalide yanında kalırım deme..

hayır kayın valide söz konusu bile değil, ben istesem o istemez. eşim iktisat mevzunu ancak torpil işleri var, bi kaç planı var kafasında. asgari ücretliyken tabiki evlenmem bizim evlenmemiz zaten onun iş bulmasıyla olanaklaşır, güzel bir iş. yoksa bir sene daha beklerim, ama illaki evliyken o şart 5 sene beklemem.

Yasin cok kucuk, evli birisi olarak arkadas ortamin bile zor olur. Senn hayatin baska normal ogrencikerin baska olur. Evin sirumluluklarini simdiden almissin ustune?
Bence 2 ogrenci evliligi daha guzel olur. Beklentiler cok olmaz .2 ogrenci bi evde yasiyo gibiyani. ama calisan adam ogrenci bayan daha zor. Kisiye gore degisir. Cok isyersen evlen. Hangi bölum okdugi da cok onemli. Zihinsel olarak kaldurabikirmsin ?
Bogszici kimya bitirmis evli bi arkadas cocugu da var, tipa basladi 2. Sinifta

Yazdıklarınızdan sanki evden kaçmak için evlenmek istiyormuşsunuz gibi geldi.
Ailenizde kavga/gürültü varsa bir yurda geçebilirsiniz.Hem bir sürü arkadaş edinirsiniz hem de ders çalışma sıkıntısını giderebilirsiniz.Sevgilinizle konuşmaya devam edersiniz en azından üniversite ortamını gördükten sonra karar verirsiniz böyle önemli konulara.

umarım istediğimiz gibi olur, zaten güzel bir iş bulana kadar evlenmicez oda sıkıntı çekmemi istemez, ailelerimiz de izin vermez sıkıntıya

hakkınızda hayırlısı olsun o zaman.
bence yapılabilir benim yapan arkadaşlarım vardı. biri hatta daha erken bile bitirdi . kimi hamile olarak geldi. sen yapmak istedıkten sonra sorun cıkacagını sanmam

Ben aceleye gerek yok diyorum,şu anda gençliğinin tadını çıkar ben de 19 yaşında evlendim ki birden esti kafama,o zaman ay ne güzel çok mutlu olcam gibi gelmişti ama hayat maalesef öyle değil.Ne gerek var hem oku hem ev çevir hem evliliğe alış.Her şey yaşı gelince güzel inan bana,nasıl olss kaçmıyor evlilik,her şeye doy öyle evlen.

senin hayatın senin kararın gerçekten evde huzur yoksa evlenmek bir çare olur eşin okumana destek olduktan sonra gül gibi okursun..okulda arkadaşım vardı 9 yaşında oğlu vardı 2 sene dershaneye yollamış kocası asgari ücretli adam bir de kaynanası sürekli uğraşıyordu ona rağmen azmetti okudu şimdi yozgatta öğretmen istedikten sonra herşey olur önce huzur ve güven

böyle düşüneceğini biliyordum ama kaçmak değil, bahsettiğim arkamda arayacağım bir ev olmaz yani bundan kötüsü olamaz herhalde.. maddi durumum çok iyi ama ailede huzur olmayınca olmuyor.

teşekkürler, böyle olumlu cevaplar mutlu ediyor beni. ben yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum uzaktan okuyup negatif yorum yapan kişiler yapmasın, tecrübe konuşsun, ona bakarsanız şu amanda yaşamak bile zor

Ah canim keske hayat o kadar toz pembe olsa. Herkes bu hayellerle evleniyor. Ama tam tersi de cikabilir esin hic belli olmaz inan bana. Sevgilin kac yasinda bilmiyorum o da yirmiyse bebedir benim gözümde ne evliligi o yasta derim. Kendi kardesimden biliyorum erkekler gec olgunlasir.

Simdi sen anlayamiyorsun ama bir bes sene sonra hayata cok farkli bakicaksin. Diplomam elinde olucak ise giriceksin. Düsüncelerin o kadar degisecek ki.
Sende esinden yana sanssiz olabilirsin bu evlenmeden belli olmaz. Biz de 18 olduk biliyoruz o yastaki kafayi :)
Burda üc sene sonra hamileyim kocam beni aldatiyor diye konu bile acabilirsin (tabi insallah öyle birsey olmaz, ama kim beklerdi ki esinin onu aldatmasini) Ne yapicaksin o zaman elinde cocukla yarim egitiminle babanin evine gidiceksin.
Bekleyerek birsey kaybetmessin en azindan okulun son bir senesine kadar.
Cogu genc nasihat almak istemez ben deniyim belki cok iyi olucak diye düsünür. Sende öyle yapicaksin büyük ihtimal. Sonra ablalarim demisti dinlemedim diyip senden kücüklere nasihat vericeksin ve bu kisir döngü devam edicek. Hakkinda hayirlisi kardesim. Bu kadar büyügünün nasihatini dinlemessen kendi düsen aglamaz derler. Sevgiler

merhaba ablam, taibiki her sene fikirlerim değişiyor, sabitleşiyor ama ben o kişiyle evlenicem bu kesin. ve zaten ben baba evinde bir çok sorumluluk alarak ve huzursuz şekilde yaşıyorum hergün kavga gürültü.. evde gülümseyen bir insan bile yok. çocuk yapmıcam kesinlikle, bu konuda korunucam. eşim 22 yaşında, zaten ona güvenerek bunu planladık..

sadece mutluluk ve huzur arıyorum hepsi bu. bunun için ailemi silebilirim bile..

..
canım çok dikkat et bir çocuk tüm hayallerini erteletir ne yazıkki ..işin olsun güzel o zaman çocuğunu da yaparsın eşinde destek olacak sana zaten kafa huzuru çok önemli seni çok iyi anlıyorum huzursuz evde okumak bile belki hayal olacakken şimdi okuman daha garanti olur bence kimseyi dinleme aklını dinle sen yaşıyorsun bunları en iyisini sen bilirsin

En fazla bir kaç yıl sıkıntı çekersiniz ama bir arada olursunuz..
Yüksek maddi beklentilerin de yok zaten belli..
İkinizin yüreği de doğru bu diyorsa evlenin..

teşekkürler, böyle olumlu cevaplar mutlu ediyor beni. ben yaşayan insanlardan bilgi almak istiyorum uzaktan okuyup negatif yorum yapan kişiler yapmasın, tecrübe konuşsun, ona bakarsanız şu amanda yaşamak bile zor
Tecrübe konuşuyor çocuğum dinle:
Her yıl elimden senin gibi yüzlerce ergen geçiyor.
Bir evi geçindirmek ne demek biliyor musun? Bir evi temizlemek değil sadece sorumluluk.
Eşim eşim deyip duruyorsun, nereden eşin oluyor? Kendini kandırmaya dünden razısın.
Bu yaşta evliliği düşünüyorsun, yazdığın yazıda "mi"yi bile ayıramıyorsun hangi üniversitenin hangi bölümünü kazanacaksın?
Kolaydı değil mi bütün bunlar?
Ben, biz, sana duymak istemediğin bunca şeyi söyleyenler 17 oldu da sen 33 olmadın.
O yüzden şu yazsın, öteki konuşsun, bu yazsın deme bence.

iktisat mezunu olacak ama isi olacak mi? sen de askindan olsen bile bir is sahibi olmadan evlenme evlenme evlenmeee.......... BEN COK PİSMANİM İS SAHİBİ OLMADAN EVLENDİGİM İCİN

20 yaş bence de küçük değil. ben seni destekliyorum. dediğin gibi gezip eğlenmeyi eşinle de yapabilirsin. zaten ailede de huzur yokmuş. evlenmek için başka engeliniz yoksa okumak bir engel değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…