Okurken evlenmek olabilirmi?

Her şeyi geçtim evli iken okula devam edilebilir falan ama kız 17 yaşında daha.
Tek diyeceğim erkenden evlenip hayatını karartma.
Gençliğini yaşa okul hayatının tadına var.
Evlilik çok zor.
Bak 30 yaşındayım mesleğim için bir yürüyüşe katılmam gerek ama eşim izin vermiyor akşamdan beri bunun kavgasını yapıyoruz

önce okulunu bitirmelisin bence,hiçbir erkeğe güvenip yola çıkılmamalı ister kocan olsun ister sevgilin ,birkaç yıl sonra nolucağını bilemezsin,tanıdığım kişilerde var okulunu bitirmeden evlenip daha sonra boşanmak zorunda olanlar,,önce bitir okulunu eline işini al ondan sonra zaten olur ve birbirinizi seviyosanız ilşikiniz böylede sürer,acele etmeyin

Ayy biz de birlikte yasiyoruz ama evlenince de deGisiyolar mi sahiden yaa
hayır değiştiğini söyleyemem.
ama bizim şartlarımız çok farklılaştı. birlikte yaşarken ikimiz de okuyorduk. birlikte okula gidip birlikte geliyorduk. yemeği temizliği birlikte yapıyorduk. evlendikten sonra ben atanamayınca iş de bulamayaınca evde kaldım, o işe gitti geldi. işi de ağır bazen 12 saat bile çalışıyor.her şey bana kaldı tabi. bir de işin içine aileler giriyor. birlikteyken,üniversitedeydik, bağımsızdık. ne istersek onu yapıyorduk.
şimdi mesela ailelere gidip gelmek gerekiyor. görümcem üniversitede okuyor memlekete döndüğünde bizde kalıyor. kardeşim ara ara gelip kalıyor. aynı serbest free ortam olmuyor. bu ortamda da ders çalışmak çok zor.konu sahibine evliyken okumak zor oluyor minvalinde uyarmak için dedim. ama birlikte kalma olayı iyi oldu. şoktan şoka girmedim.
uykucu,dağınık iştahlı bir adam olduğunu üni. de çözmüştüm mesela evliliğime katkı sağladı.

ohoo değil okurken evlenmek, evli ve çocukluyken okumak bile oluyor, olacak. kendimden biliyorum.

ama bir dakika. sen 17 yaşında mısın?

Son düzenleme:
acelen ne şekerim şu hayatın öğrenciliğin tadını çıkarın bu günler geri gelmeyecek

evlilik için bu kadar acele etme bence.okadarda aceleye getirilmesi gereken bir durum değil hatta sevgili olduğunuz dönemleri çok ararsın.ilişkinizin tadını çıkarın gezin eğlenin

Çok gereksiz bir acele. Öğrenciyken sadece öğrenci olmak çok çok güzel. Tabi evlenince üni okunmaz diye demiyorum ama çok küçükmüşsün. Senin için gereksiz bir hamle olur.

Olmaz olması da gereksiz zaten oyun değil evlilik..seni kocan okutucak ilerde en küçük şeyde basına kalkarlar maaşında kaynanan bile hak bulur biz okuttuk der

acele giden ecele gider..

bi arkadaşım ünirvesite okuyor 2 yıldır evli kocası da ilk yıllarında hep okuyor hem de çalışıyordu harika bir vlilikleri var saygı ve sevgi varsa olur

okul arkadaşlarınla olacak bir etkinlik için kocandan izin alacaksın ve netice bence izin vermeyecek
okul hayatının tadını çıkar bence

yorumları okudumadım
güzel kardeşim neden kendi ayakların üstünde durmayı hedef amaç edinmiyorsun? evlilik kaçmıyorki. biraz daha bekleyin. yemek çamaşır ütü temizlik herşey senden sorulacak.
plan programın güzel ama malesef evlilik programla yürümüyor.

Komsumuzun kizinin 6-7 yaşlarında oglu var ve daha iki sene once felan bitirdi universiteyi.
Tabiki zorluklari olur ama istedikten sonra neden yapamayasin

Olmaz olması da gereksiz zaten oyun değil evlilik..seni kocan okutucak ilerde en küçük şeyde basına kalkarlar maaşında kaynanan bile hak bulur biz okuttuk der

acele giden ecele gider..
kesinlikle katılıyorum. benimki her şeyimi fazlasıyla yapmış olmama, elimde mesleğimle gelmeme rağmen, evlenirken oğlunun arabasının olmasını ama benim olmamasını bile güzelce önüme koydu

Aynen ben de hic bilmedigim ve sadece goruserek asla ogrenemeyecegim huylarini ogreniyorum cok haklisiniz. Bizde ben okula gidiyorum o ise gidiyor ben ise baslayinca da cok sey degismez sanirim.

Ama en kotu kisim hakikaten ailelerin gidip gelmesi kalmasi falan... free olamicaz haklisiniz.

Tesekkur ederim :)

ohoo değil okurken evlenmek, evli ve çocukluyken okumak bile oluyor, olacak. kendimden biliyorum.

ama bir dakika. sen 17 yaşında mısın?

17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık

Profilde yazdiginiz yas dogru mu? 17 yasinda evlenmeyi planlamayin cok pisman olursunuz. Aceleniz ne?

17 yaş olayına bir açıklık getiriyorum.. bu sene agustosta ben 18 i bitirip 19 a başlıcam. biz evlendiğimiz de ise 20yi dolduracağım. yani sandıgınız kadar erken değil. ben seneye ekimden bahsediyorum, 18 ay var. eşim bu sene okulu bitirip 6 ay askerlik yapacak ve iş bulma olayını halledecek. olay şu ki benim zaten bebek kardeşim var ve evin bütün işlerini şu zamana kadar ben yaptım iş konusunda problem yok, baba evinde huzurlu değilim ailem hep kavga gürültü, gidince burayı aracağımı zannetmiyorum aksine daha iyi ders çalışabilicem çünkü eşim muhteşem kendini geliştirmiş bir insan.. asla sorun çıkartmaz ve anlayışlıdır, ev işleri yapmayı yemek yapmayı çok sever bu konularda anlaştık, oda durumun farkında ve ben 5 sene bekleyemem, ayrıca beklememi gerektiricek birşey de yok. 20 yaş evlilik için gayet uygun bence, üniversitede öyle gezip içip sıçmak hayalim hiç olmadı, gezme tozma bunları eşimle yaparım. hepinize saygım var ama şu yaş olayını geçin artık

olabilir..
neden olmasın ki?
helal olmuş olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…