Okurken evlenmek olabilirmi?

Ev arkadaşım üni.2 de sözlenip 33 sınıfın yazında evlnmişti. Tek söylediği "şidiki aklımla olsa acele etmezdim" ki çokta mutlu bir evliliği var ama ister istemez hayatı bir yönlerden kısıtlanmak zorunda kalıyor. Biz okul çıkışı grubumuzla etkinlikler yaparken o ya katılamıyordu malum ev işleri, ya da katılsa da aklı evde oluyor kendini tam manasıyla verip eğlenemiyordu. Acele etme bence...

Ayy biz de birlikte yasiyoruz ama evlenince de deGisiyolar mi sahiden yaa

Bence olmamalı.Gençler özellikle kızlar okulunu bitirip bi meslek sahibi olup,birikimini yapıp hayatı öğrenip öyle evlenmeli.Evliliğe hazır olmlı.
Senin hayallaerine göre,evlilik ev işlerinden kocayla ilgilenmekten ibaret.Evlilik bu değildir.Aynı evin içine girince ve ailelerde evlilikle birlikte hayata dahil olunca herşey değişiyor.Neden bu acele.Daha askerden gelecek,yeni mezun.Sen daha 1.sınıf.Ya önce hayatlarınızı kurun.Sonra yuva kurun.

Eğer kendinize ait bir eviniz olacaksa ve tabi bebek düşünmüyorsanız, neden olmasın. Tabii yinede en güzeli zamanında olması olurdu. Sizinde okulunuz bitince ve mesleginizi elinize aldıgnızda... Çünkü hayatta insanın başına neler geleceği hiç belli olmuyor.

Aceleniz ne anlayamadım. Sen de okulunu bitir öyle evlenirsiniz. Bu yaşta hissettiklerin ile okul bitince hissettiklerin bakalım aynı olacak mı?

evlilik çok güzel birşey ama okulla zor olur..ben açıköğretim okuyorum pek zorlanmıyorum ama senin örgün öğretim..tek maaşla geçim olcak..bunları iyice hesap edin..

ben 3.sınıftayken evkendim hemde aynı ilde okumuyordum yani hergün istanbuldan kocaeline gidig geldim kocaeli mezunuyuım ve bölümümde zor bir bölümdü herkes bana sen uzatırsın okulu 8 senede bitirirsin diyordu iki sene birçok derste sınıf birincisi oldum hiç alttan ders bırakmadan bitiren nadir insanlardan biriydim çok şükür...

evlilik öyle kolay değil hele bir de çocuğunuz olursa yanlışlıkla cok pişman olursunuz, üniversite hayatı özgürce, doya doya yaşanmalı ; her sey vakti zamanında güzel, bitirir bitirmez evlenirsiniz

Son düzenleme:

niye yaa niye?
niye öğrenciliğinizi yaşamıyorsunuz?

Tatlimcim bende okuyorum bir yildir nisanliyim okulumun bitmesinede bir yil var sorsalar cok pismanim hic mi hic olmuyor keske okulumu bitirseydim diyorum heep ki yaza evleniyorum okulumn bitmesine 2-3dersim kaliyo yani evlendigimde bundan pay bic sekerim.3yil sonra gel sen yine bu soruyu sor o zaman konusalim

Evlilik sadece bu saydıklarınızdan ibaret olsaydı şu an evliydim
Üstelik ben memurum, sevgilim kamuda mühendis. Maddi anlamda sıkıntımız da olmayacak ama evlilik bu saydıklarınızdan ibaret değil. Eğitim düşüncem olduğu için beklemedeyiz halâ.

Öğle saatlerinde eve gelirim mi?

Ders plan programını sen yapmıyorsun ki senin eline hazır geliyor.Bir hoca 12:00 de ders koyarken diğeri 17:00 de ders koyabiliyor.Büyük şehirde yaşıyorsan yol da geciriceğin zamanıda katmalısın.Ayrıca bölümünü bilmiyorum ama ödev yada proje yapılması gereken zamanlarda oluyor.Yapamazsın diye birşey yok fakat hayat planına uymazsa eğitiminden ödün verme.

Cocuk dusunmuyor insanlar sonra "kazayla" hamile kaliyor. Uni.den arkadasim aynen o sekilde evlendi, direk hamile kaldi, ama kazayla? Okulu yarim kaldi. Falan filan... İkinci sinif cok erken. Son sinif olsa neyse. Hadi az kalmis dersin... Ne bu acele onu da anlamiyorum. Evlenince gercekten basimiz goge ermiyor.

evlilik öyle kolay değil hele bir de çocuğunuz olursa yanlışlıkla cok pişman olursunuz, üniversite hayatı özgürce, doya doya yaşanmalı ; her sey vakti zamanında güzel, bitirir bitirmez evlenirsiniz
Tam ben bunu yazacaktım ki siz yazmışınız. Üniversite gibi doya doya yaşanması gereken zamanların evlilik ,eş hayat kaygısı gibi düşünceler ile geçirilmemeli. Ben üniversite hayatımın yarısında çalıştım evlilik olmadığı halde şimdi dolu dolu yaşayamamaşıım gibi geliyor

okurken nişanlandım okul başarım çok düştü kpss yi kazanamadım neden mi çünkü eşimin ailesi kendi ailem eşimi kıskanmam felan sürekli kafam başka şeylerle mesşguldu kesinlikle tavsiye etmem öğrenciliğin tad çıkart sonra nasılsa evlenirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…