Okurken evlenmek olabilirmi?

Olur neden olmasın ben mezun olmustum eşim üniversiteyi uzatmisti bir yıl evlendik ama cok iyi bir işi vardı haftanın 2 günü derse gidiyordu türkiyedeki maaşların ortalamasının çok üstünde maaş alıyordu sorun olmadı. Yani yeter ki birinizin işi olsun. Geçim sıkıntısı olmazsa sorun olmaz.

Öğle vakti, arkadaslarinla kampüste oturup muhabbet edeceğine, eve gelip temizlik mi yapacaksın?

Okul çıkışları, arkadaslarinla aktivitelere katılmak, spor yapmak, okulun kulüp faaliyetlerinde rol almak , staj yapmak , kütüphanede bütün sınıf ders çalışmak, kız kıza pijama partisi yapmak veya eğlenmek yerine okul dönüşü eve gidip kocanla mi ilgilenmeyi hayal ediyorsun?

Ya çok safsin, ya da aptal.

Bu yaslar bir daha gelmiyor, ilerde fırsatın , paran olsa bile, enerjin olmayacak hicbir şeye, bir de vaktin.

Tek hayalin evlilikse bilemem, ama hayattan başka beklentilerin varsa, evlilik o beklentilerin önünü kapatacak.

Sen bilirsin.

Yasayin, benim de aklimdan gecenler bunlardi, ama kocis meraklilari topa tutar diye yazmadim.

Her seyin bir zamani var, universite yillarinda universite ortamini, hayatini yasamak gerek; ilerleyen zamanlarda olmasi gereken evlilik hayatini one alip universite evresini yasamamanin bir alemi yok bence.

Her seyin bir vakti var, nedir bu acele, telas bilmiyorum.

Üniversitede vizeleriniz,finalleriniz olacak ve 2-3 hafta öncesinden çalışmaya başlayacaksınız.Bu öyle bir süreç ki bırakın eve gelip iş yapmayı masamın üstünü toplayacak fırsatım olmuyor.Eğer amacınız başarılı olup iyi bir ortalamayla iyi bir kariyer ya da özellikle akademik kariyer yapmaksa hiç böyle bir işe kalkışmayın çünkü neredeyse imkansız.Daha çok gençsiniz bence oturup derslerinize bakın. Şimdi evlenip 4 sene zorluk çekmektense bekleyin derslerinize yoğunlaşın başarıyı yakalayın ki 4-5 sene sonra daha mutlu ve rahat bir evlilik hayatınız olsun.

hamile kalırsan ne olucak eminimki baskı olucak üstünüzde ayrıca yine eminimki çok lafını edecekler bence en azından 3.sınıfın sonunda evlen

Ne aceleniz var, evlilik kaciyor mu?
Toy geldi bana dusunceleriniz. Okuldan su saatte cikarsin, eve su saatte gelirsin, 1 saat ders, bir saatte de ev isini halleder keyfine bakarsin. He canim he. Evlilik de zaten okuldan cikinca annenin degil, kocanla yasadigin eve gitmekten ibaretti...
Sakat olur sizin is. Evlilik, ev isleri masraflari, bir de seni okutan bir koca. Yangindan mal kacirir gibi evleneceginize biraz onunuzu gorun, ayaklarinizin ustunde durun, sonra evlenirsiniz.

bende üniversiteye hazirlaniyorum senin yaslarindayim,benimde sevgilim var cok seviyorum,her seven insanin hayali gibi,bende beraber yasamak isterim yani evlenme hayali.. Ama üniversite ile evlilik beraber yurumez,seni seviyorsa zaten bekler universiteyi bitir eline al meslegini,kendi ayaklarinin ustunde dur,şahsen benim erkek arkadasimda bana oyle diyor,borcsuz bi sekilde evimizi kuralim,aceleye gelmez bu isler sonra borctan yipraniriz flan dedi bide ustune okul masrafi , dusunmesi bile yoruyor insani,bende cok pozitif ,olumlu dusunurum ama bu konuda dusunemiyorum.Hersey zamaninda olmali bence..

Benim bir tanıdığım vardı daha 16 yaşındayken nişanlandı ben kaç kere uyarmışımdır sayısını hatırlamıyorum.. Tam gezcek eğlencek zamanlarında evli olacaksın dedim okulunu düşün dedim, bana açıktan okuyacağını zaten çocuk istemediklerini söyledi, kimseyi dinlemeyip lise bittiği gibi evlendi ilk aylar bi kaç kere ders çalıştı hevesler vardı tabi. 6 7 ay sonra hamile olduğunu öğrendi şimdi evde çocuk bakıyor.. Daha 20 yaşında.. Gerisini sen düşüneceksin tabi daha işin maddi manevi zorluklarını yazmadım bile :)

Örgün okuyacaksanız zorlanabilirsiniz. Ben aö okuduğum halde,eşim ısrarlaokursun okurusun ben sana yardımcı olurum dedi yoksa düşünmüyorum 2 sene evliliği. Sonra kabul ettim. Ama su an 2 tane alttan dersim var. :S Belki kişiyle ilgili bir şeydir. Genelleme yapamayız elbette..

annem olsa sana el kapisina gec mi kaldin derdi...
bence acele etme uniye git bi tadini cikar sevdigin askerden bi gelsin is bulsun ev di dugun masrafiydi anca birikir senin okul bitene kadar..

sizin hayatınız, yaş olarak zamanla zevklerinizin cabucak degismesinden oturu yasayacagınız sıkıntıları kabulleniyorsanız ve hayat gorusunuze gore evlilik ile gelecek sorumlulukları ustlenmeye hazırsanız birsey diyemem.

ancak aldıgınız kararların sonucları ne olursa olsun her sekilde bedelini odemeye ve hayatınıza dair tum sorumlulugu kimseye sikayet etmeden almaya da hazır olmalısınız.

okuldaki lisans bilgileriniz ve sınıftaki not kargasası, hocalarla iletisim kurmaya calısmak vs elbette size birseyler ogretir.
ancak 4yıl boyunca bunları alıp evden okula ile sınırladıgınız bir yasamınızın olması -evli olmasanız dahi- universitenin imkanları ve size kazandıracagı seylerden feragat etmek anlamına gelir.

en basitinden birgun cocuklarınızı yetistirirken anlatacagınız tek sey "evet hoca bana da takmıstı" demek ve "evladım kv.ne gorumcene dikkat et" vb cumlelerden ibaret olmasını istemiyorsanız hayatı tum yonleriyle tecrube etmeye, insanlarla kurdugunuz sosyal iliskileri dolu dolu gecirmeye, sosyal aktivitelere de duzenli zaman ayırmaya calısın; size kattıgı seyleri yıllar sonra goreceksiniz...

Açıktan iyi bir bolum okuyabilirsin evinde ama orgun çok zor .. Ben oyle Bi hata yaptım pişman oldum eşimi ve ailesini terk ettim hayata küstüm çunku kaynanm ıkulumla dalga geçti bekar gorumcemi desteklerken bana utanmadan okula gidiyor dedi eşim de ona uydu bnde terk ettim.... Şimdi okuyorum ozgur rahat ohh miss

Bir de bölüme de bağlı. Misal bir tıp, bir hukuk günde 1 saat çalışmayla bitirilmez. Final, vize zamanları en az 2 ay önceden sabahlamalar başlar. Devam zorunluluğu olmamasına rağmen bir çok hukuk fakültesinde, çok zorlanan evli insanlar gördüm. Dersleri veremiyorlardı adaptasyonları yoktu. Af ile geri dönüyorlardı 7 senede okulu bitiremediler. Evlisi, çocuklusu, doktoru..
Bir de 17 yaş çok erken, hayatı tanı biraz. Gerçekten gereksiz bir acele bu. Bu yaşta evlenirsen okulunu bitireceğini sanmıyorum.

Neden olmasın yahu benim 2 çocukla üniversite okuyup hemde o üniversitede çalışan arkadaşım var sen niye yapamayasın ki

bu kadar acele etmeye gerek yok önce temel taşları oturtun işinizi elinize alın evinizi kurun ondan sonra evlenirsiniz..

Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendiğimizde o askerden gelmiç iktisat mevzunı olacak, ben üniversite 1. sınıfı bitirmiş olacağım. Düşünüyorum ki, evleniriz sabah evden çıkarız o işe ben okula giderim, öğle saatlerinde eve gelip ev işlerini hallederim, 1 saat ders çalışırım. Akşam eşim gelir onunla ilgilenirim. Kafamda ki planım ve hayalim bu şekilde, destek konusunda gerçekten okumamı çok istiyor ve elinden geleni yapacağına eminim. Sizce olurmu, tecrübesi olan evlenen yada düşünen varsa yardımcı olsun yoksa delireceğim düşünmekten.. Okuldan çıkıp eve geleceğime evlenip kendi evime giderim diye düşünüyorum.. Görüşlerinizi bekliyorum

Canım okurken evlenilir ama sana çok zor olur,
ayrıca eşinin de çok çok anlayışlı olması gerekli, final, vize haftaları hiç iş yapamayacaksın sonuçta .

Ben okurken evlenmedim ama evliyken okumaya başladım.
Bu dönem mezun oldum.

Evet oluyor. Evlilik ve okul bir arada yürüyor ama çok çok zor.

X