Okurken evlenmek olabilirmi?

hayat okdr toz pembe değil ki hele bu zmnda tek maaşla geçinmek neredeyse imkansız anca adamın 2 3 bin alması gerek.Bence hiç acele etme o askerden gelsin doğru düzgün işe girsin öle kalkış evliliğe ki okurken ev işi vs öle olmuo o işler :KK51::KK51:

Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendiğimizde o askerden gelmiç iktisat mevzunı olacak, ben üniversite 1. sınıfı bitirmiş olacağım. Düşünüyorum ki, evleniriz sabah evden çıkarız o işe ben okula giderim, öğle saatlerinde eve gelip ev işlerini hallederim, 1 saat ders çalışırım. Akşam eşim gelir onunla ilgilenirim. Kafamda ki planım ve hayalim bu şekilde, destek konusunda gerçekten okumamı çok istiyor ve elinden geleni yapacağına eminim. Sizce olurmu, tecrübesi olan evlenen yada düşünen varsa yardımcı olsun yoksa delireceğim düşünmekten.. Okuldan çıkıp eve geleceğime evlenip kendi evime giderim diye düşünüyorum.. Görüşlerinizi bekliyorum

zor olur heralde, ben açıköğretim okuyorum. sınav zamanları bana bile zor geliyor çalışmak. ev işi dediğin şey kolay da değil, yeri geliyor sana bakıyor işler. eşin yardımcı olsa da kadın eli değmiş gibi olmuyor. banyoyu temizle, mutfağı temizle... zaten ben şaşırıyorum hep sabah akşam masa toplarken buluyorum kendimi. illa yere dökülen oluyor süpürmezsen olmaz... hakkında hayırlısı olsun.

Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendiğimizde o askerden gelmiç iktisat mevzunı olacak, ben üniversite 1. sınıfı bitirmiş olacağım. Düşünüyorum ki, evleniriz sabah evden çıkarız o işe ben okula giderim, öğle saatlerinde eve gelip ev işlerini hallederim, 1 saat ders çalışırım. Akşam eşim gelir onunla ilgilenirim. Kafamda ki planım ve hayalim bu şekilde, destek konusunda gerçekten okumamı çok istiyor ve elinden geleni yapacağına eminim. Sizce olurmu, tecrübesi olan evlenen yada düşünen varsa yardımcı olsun yoksa delireceğim düşünmekten.. Okuldan çıkıp eve geleceğime evlenip kendi evime giderim diye düşünüyorum.. Görüşlerinizi bekliyorum
Bu ne acele, atlı mı kovalıyor?
Hem iş bulup bulamayacağı ne malum. Ne toz pembe hayaller bunlar.
Yazdıklarınızı okuyunca büyümediğiniz, hala çocuk aklıyla haraket ettiğiniz o kadar açık ki.. Önce olgunlaşın, sonra evlenmeyi düşünün. Evlilik ev işi ve eşle ilgilenmekten ibaret değil.

Evliliğin sadece ev işi akşamda eş ile ilgilenmeler ile sınırlı olmadığını henüz anlayamayacak yaştasınız maalesef

25-30 yaşlarında tüm hayatları oturmuş kişiler bile ilk yıl bocalıyor yaşınız genç hayat deneyiminiz az toleransınız kısıtlı

Bence biraz zaman tanıyın okul ile ev işi vs yürür de evlilikten yeterli mutluluğu bulamayıp bunalınca okulu yürütmek zor olur

Yeni evlilerin açtığı başlıklarda biraz gezinin bence Ufuk açıcı olur

Ha ben okurken Evlendim ama benim esimin isi iyi cok şükür. Temizligimi bile Ben yapmıyordum. Esimin ailesi iyi hergun okula gidiyorum diye beni yemege cagiriyorlardi Sen okuyorsun yapamazsin diye. yasim da 22.5tu. Sen 17missin. Cok erken daha. Ve gercek bak olaylara..

Evliliğin sadece ev işi akşamda eş ile ilgilenmeler ile sınırlı olmadığını henüz anlayamayacak yaştasınız maalesef

25-30 yaşlarında tüm hayatları oturmuş kişiler bile ilk yıl bocalıyor yaşınız genç hayat deneyiminiz az toleransınız kısıtlı

Bence biraz zaman tanıyın okul ile ev işi vs yürür de evlilikten yeterli mutluluğu bulamayıp bunalınca okulu yürütmek zor olur

Yeni evlilerin açtığı başlıklarda biraz gezinin bence Ufuk açıcı olur
çok isabetli bir yorum. ben de "evlilik işte üff ne var ki bunda" falan diyordum. hem de eşimle evlilikten önce 2 yıl birlikte yaşadık. ama evlilik bambaşka birşey.
bi kere işin içine aileler giriyor,akrabalar,komşular vs.
evin işi hiç bitmiyor. hele bi de kocan salarsa kendini evlendikten sonra bunalırsın.
ben kpssye hazırlanıyorum evde. haftada iki gün özel ders veriyorum. çocuğum yok yine de yetişemiyorum. bir de titiz bi insanım.ev de tam değil dersler de.her şey yarım yamalak.
ayrıca bunun sınav zamanı var,vizesi var,finali var,projesi var,zıkkımı var. Okula gidip gelmekle olmuyor ki..
biraz daha bekle. en azından bikaç yıl.
çoook zor olur senin için.

edit: oow yaşın da ufakmış benim gözümden kaçmış.
bekle ablacım bekle. daha çok erken...

Neden önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyorsun? Sebeplerine göre daha iyi tavsiyeler verebiliriz. Ben nişanlıyken öğrenciydim. Eşimin tarafı bari son sınıfta evlensinler dedi, ailem kabul etmedi. Ben olabilir diyordum, senin gibi onu yanıma oturtur çalışırım diyordum. Şimdi iyi ki ailem kabul etmemiş diyorum.

Kardeşimle nişanlısı da evlensek mi diyorlar. Gelinimiz 3. Sınıf, ailem de, ben de ayrıca onun ailesi de aynı şeyi söylüyoruz. Gerek yok. Güzel güzel bitirsin ailesinin evinin rahatlığında. Öğrenciyken evin sorumluluğu yüklenmesin üstüne bu kadar erken. Erkeklere bir şey olmuyor. Her gün zaten işine gidip geliyor, akşam ne güzel karşılayanı olacak. Ama sen hem ders çalışırken hem evle ilgileneceksin, eşin yardım etse de bir evin sorumluluğu üstünde olacak. Aileyle sorunun ya da nişanlınla özel bir sebebin var mı bilmiyorum ve uzatmak da can sıkıcı biliyorum ama bu kadar erken düşünmeyin ya. Evleninceye kadar heves heves istiyor insan ama zaten bir ömür boyu beraber olacaksınız, ailenizin yanında 1 - 2 sene daha tadını çıkarın çocuk olmanın :KK69:

Bunlar kardeşim olsan vereceğim tavsiyeler: eşin işini oturtsun, sen de mezun ol. İşini bul çalışacaksan. Ondan sonra sevgi varsa, zaten evlilik oturur. Sallanan taşların üzerine yuva kurmak tamam maceralı, keyifli ama bir o kadar da yorucu.

Yani benim gördüğüm evlenince kimse ders çalışmaya filan vakit bulamıyor.
Arkadaşım onlarca test kitabı aldı,birinin kapağını açıp bakabilmiş değil.
Ev işi oydu buydu derken sıra gelmiyor ki diyor.
Üstelik çocukları da yoktu o dönem.

Tam ustune geldim. 1. Sınıfı bitirip evlendim. 3 senemi cok iyi ortalamayla bitirdim. Daha verimli çalışabildim evde tek başıma olduğum için. Aileden yana da sanslıydım. Anlayışlılardı. Okuyorum diye de pek misafir gelmezdi.
Su an 4,5 yıllık evliyim. Okulu bitirince de bebek yaptım. Su an 1 yaşında. Buraya kadar her şey güzel. Pişman değilim çok şükür. Fakat bi daha olsa yapar mıydın deseydin, hayır yapmazdım. Üniversiteyi bitirene kadar hatta iş sahibi olana kadar evlenmezdim. Biraz çalışır sonra bebek yapardım falan filan.
Ha bi de benim eşimin maddi durumu iyiydi. Sıkıntı da cekecekseniz biraz zor olur, gerginlik olur.

zor olur heralde, ben açıköğretim okuyorum. sınav zamanları bana bile zor geliyor çalışmak. ev işi dediğin şey kolay da değil, yeri geliyor sana bakıyor işler. eşin yardımcı olsa da kadın eli değmiş gibi olmuyor. banyoyu temizle, mutfağı temizle... zaten ben şaşırıyorum hep sabah akşam masa toplarken buluyorum kendimi. illa yere dökülen oluyor süpürmezsen olmaz... hakkında hayırlısı olsun.
Ne okuyosun bende aöf düşünüyorum .Dikey geçişle.

Öğle vakti, arkadaslarinla kampüste oturup muhabbet edeceğine, eve gelip temizlik mi yapacaksın?

Okul çıkışları, arkadaslarinla aktivitelere katılmak, spor yapmak, okulun kulüp faaliyetlerinde rol almak , staj yapmak , kütüphanede bütün sınıf ders çalışmak, kız kıza pijama partisi yapmak veya eğlenmek yerine okul dönüşü eve gidip kocanla mi ilgilenmeyi hayal ediyorsun?

Ya çok safsin, ya da aptal.

Bu yaslar bir daha gelmiyor, ilerde fırsatın , paran olsa bile, enerjin olmayacak hicbir şeye, bir de vaktin.

Tek hayalin evlilikse bilemem, ama hayattan başka beklentilerin varsa, evlilik o beklentilerin önünü kapatacak.

Sen bilirsin.

ailenin evinde evi çekip çeviriyomusun bilmiyorum. ama evlenince ekstra sorumluluk yüklemiş olucaksın omuzlarına. acelen niye bilemedim. zor çok zor. evli bi arkadaşım var. günlerdir yemeğe ve temizliğe dokunmadığı oluyor kızcağızın. eşi duyarlı bi erkek olduğu için dediğine göre sorun olmuyomuş. senin sevgilin nasıldır bilemem

Yani sen şimdi okumasan bile zor 17 yaş. Tamam belki halledersin ama hem fiziken hem psikolojik olarak çok yorulursun. Bi de üniversitelerde, a bu kız evli dışlayalım hadi yapan bol bol kız grubu var. Evet anlamsız ama onlara falan alınmaman lazım. Bi de maddiyat konusu çok büyük dert! Eş adayının işini oturtması lazım en azından.

Canim benim ne bu acele ? Arkandan birisi kovalamiyor dur bi nefes al daha 20 -21 yaslarindasin evlilik oyle basit birsey degil hele ogrenciyken kesinlikle evlensen bile uzun surmez evliligin . Boyle bir niyetin varsa okuma bosuna derim :) okulunu bitir meslegini eline al sonra bak kucuksun daha :) benim yegenim senle ayni yasta sevgilisi bile yok daaha

Vize haftanda görümcenin kınası olur, final zamanı kaynanan hastalanır eşin gitmek ister, ders çalışmak istersin misafirin gelir,dinlenmek istersin mutfak almış başını gitmiştir toplamak zorunda kalırsın. Valla evlilik öyle pek de hop hop hop lay laylay değil. Bida hatta bida hatta bida hatta bida hatta bida hatta bida hatta bida bida bida bida düşünmek gerek.
Lafın özü herşeyin zamanı var bence....

X