Okurken evlenmek olabilirmi?

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
563
415
Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendiğimizde o askerden gelmiç iktisat mevzunı olacak, ben üniversite 1. sınıfı bitirmiş olacağım. Düşünüyorum ki, evleniriz sabah evden çıkarız o işe ben okula giderim, öğle saatlerinde eve gelip ev işlerini hallederim, 1 saat ders çalışırım. Akşam eşim gelir onunla ilgilenirim. Kafamda ki planım ve hayalim bu şekilde, destek konusunda gerçekten okumamı çok istiyor ve elinden geleni yapacağına eminim. Sizce olurmu, tecrübesi olan evlenen yada düşünen varsa yardımcı olsun yoksa delireceğim düşünmekten.. Okuldan çıkıp eve geleceğime evlenip kendi evime giderim diye düşünüyorum.. Görüşlerinizi bekliyorum

Hangi üniversite mezunu bilmiyorum ama iktisat mezunu olarak iş bulmak zor olur.. Süreç uzun...maaşlar ise asgari ücret düzeylerinde oluyor ilk ise baslarken..

Kendi eviniz yoksa kiraydi ev gecindirmeydi okumakti derken 1000 lira sizi çok zorlar...

Yani bence zamana birakin düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir

Aslında sizin planınıza göre zor değil ama diyelimki bi sorun çıkdı mesela kazayla hamile kaldın diyelim bi b planı şart bence

Evlilik o hayal ettiğiniz şeylerden ibaret değil malesef.
Bir evleninde görün sorumluluklarını ondan sonra keşke dersiniz zaten.
Bide aileler girdimi ooo bak sen evliliğin tadına

Aceleniz niye okulunuzu bitirin güzelce ayaklarınızın üzerinde durun evlilik olur zaten.

Eşiniz iyi ve garanti bir işe girerse olur, çocuk da düşünmüyormuşsunuz...
Ben değil ama üni. de vardı evlenen arkadaşlar, ama eşlerinin iş durumları düzenleri oturmuştu, devlette çalışıyorlardı
Bir iş arkadaşımın hanımı da öğretmenlik okuyor mesela. Oluyor yani.

evli sınıf arkaşlarım var, üstelik anne olanları da var. bana sorarsanız acele etmeyin, zorlandıklarını görüyorum

bence zor olur hani belki sen son sınıfta olsan falan idare edilebilir ama 1. sınıfı bitirmiş olucam diyorsun daha önünde öğrenci olacağın uzun bir süreç olacak o kadarı sizi zorlayabilir. maddi durumunuz nasıl peki? sen okuyacağın için destek olamayacaksın e yeni mezun maaşları da ortada aileler de destek olmayacaksa maddi sıkıntılar falan yıpratır evliliğinizi.

bizim sınıfta vardı bir kız üniversite 1'e başlarken evlenmişler hatta çocuk da öğrenciydi ama iki tarafında ailesi çok zengindi kız okula jeep'le falan geliyordu :) evliliği sürdü ama bir süre sonra okulu asmaya başladı nitekim mezun da olamadı uzattı okulu, derslere gelmedi, sınavlara girmedi falan.

tavsiyem eğer okulla evliliği bir arada yürütemeyeceksen tercihin eğitiminden yana olsun kesinlikle. eğer maddi sıkıntı çekmeyeceğiz, en ufak bir tartışmadan etkilenip derslerimi boşlamam, hem okulum hem ev işleri ağır gelmez diyorsan evlenebilirsiniz tabi ki de pek bir sıkıntı olmaz gibi geliyor bana. düşünüp en doğru kararı birlikte verin canım :)

17 yaşındasınız. Şuanki fikirlerinizle bir yıl sonraki fikirleriniz arasında uçurumlar olur. Evlilik öyle ev arkadaşıymışsın gibi olmuyor. İşin içine aileler girince boyut atlıyor , insan tanıyamıyor karşısındaki adamı. Bir dakika yaaa ben napıyorum falan oluyor. Çok dikkatlice karar vermelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…