Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Okuma yazmaya hazırlık

canım çok sağol emeğine sağlık çok işime yaradı hihoyyyt diğer konuda sana sormuştum bilişsel ve dil gelişimle ilgili etkinlik sormuştum hepsini buldum sayende sağol :1hug: a.s.

Merhabalar,
Oğlum 4,5 yaşında ve okuyor, sizce ilköğretime başladığı zaman sorun olur mu dersin? Ama yazmıyor sadece okumaya ilgisi var.

Merhabalar,
Oğlum 4,5 yaşında ve okuyor, sizce ilköğretime başladığı zaman sorun olur mu dersin? Ama yazmıyor sadece okumaya ilgisi var.

Aslında okumasa daha iyiydi. Şimdi sınıfta bolca sıkılacak vakti olacak. Böyle olunca da sıkıntısını giderecek yollar arayacak. Ama sonuçta okuyor artık elden birşey gelmez. İyisi mi siz ona sınıfta yazma yaptıktan sonra tüm sınıf okuam yaparken ilgilenebileceği kitaplar alın.

Okuyor derken yani nasıl bildiğimiz şekilde bir kitabı eline alıp okumak mı yoksa sadece ezbere bildiği şeyleri görüp mü söylüyor size ? yok böyle değil ise daha farklı daha özenli bir eğitim gerekeceğini düşünüyorum.4,5 yaşında okumaya başlayan bir çocuk bence özel eğitim isteyen bir çocuktur.tabi bu dediğim şartlarda ise.....Belki de çocuğunuz bir dahidir neden olmasın!

basit düzey çocuk kitaplarını kitaplarını okuyor ama üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yaşıtı okuyan çocuklar var etrafta, çok hevesli sürekli soruyor özellikle matematik onun için oyun gibi çok seviyor, basit işlemleri yapıyor.
ben bilgisayar yüzünden olduğunu düşünüyorum. bi çocuk gelişimci profa sorduk, okuması problem değil yazmasın dedi ama yazıyorda, biz öğretmedik, herhalde 1. sınıfta bayagı sıkılır

ilgilendiğin için teşkkür ederim, buraya yazdığımı unutmuştum bile tesadüfen gördüma.s.

Son düzenleyen: Moderatör:

sanırım sınıf öğretmenine bağlı olacak bu durum, yani dediğin gibi onu oyalıcak başka şeyler bulmak gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…