Okuma-yazma öğrenmek isteyen oğlum

Evet çok mantıklı. Zaten şu el yazısı olayına sinir oluyorum. Günlük hayatta hiç kullanılmayan bir yazı yani. Gereksiz buluyorum. Eskiden bize güzel yazı dersinde öğretirlerdi. Bir de divit kalemle yazardık. Hey gidi günler :)

Aa evet mantıklı bu el alışkanlığı kazanır.

Ama okul öncesi ve sınıf öğretmenleri buna karşı hatalı öğrenince öyle gider diyorlar

Ana okulunda sadece rakamlar ve çizgi çalışmaları var

Çocuklar istiyor öğrenmek bir de artık bilgisayar olduğu için hayatlarında orda harflere basınca yazıyorlar

Oğlumun adının son harfi t o hep T görmüş geçen öğretmeni adını t ike yazmış öğretmen T nin çubuğunu niye yanlış yapmış diyordu çünkü o kalıp ile öğreniyor

Bir de biz harfleri be ce çe olarak öğrendik ama şimdi yanına sesli eklemeden söylüyorlarmış

Zaten yazı el yazısı ama benim bildiğim el yazısı r ile şimdiki de farklı

Çocuğunuz okula gidiyorsa zaten orda bu tarz çalışmaları yapıyorlar onun sizi yönlendirmesine izin verin

Onlar daha etkinliğin resmine bakınca şu yapılacakmış burda yazıyor bir oku diyorlar zaten

Harfleri sorunca mecburen söylüyoruz zaten öğretmeni şu mu yazıyor diye sorunca doğrusu neyse söyleyin ama hiç ilgilenmeyin demişti

Adını vs yazmayı da zaten okulda etkinliklerine öğretmenlerin yazdığından öğrendi hatta arkadaşlarının adındaki harfleri de öğreniyor

Kesinlikle cok sevimsiz birde bizim ilkokulda ogretmenumiZ guzel yazi dersi hic yapmadi ben kizuma degil kizim bana ogretti:)

Evet evet simdilerde farkli b=bı c=cı t=tı
Bana cok farkli gelmistikizimsayesinde ogrendim o yuzden evde igretmis olsaydim duzeltmek icin oldukca ugrasicaktik

Bu paylaşımlar için teşekkür ederim bende hemen aldım:)

Benimde oğlum 4 yaşında, evde çok sıkılıyor babasının evhamları yüzünden kreşe de gönderemedik, şimdi bir de kardeşi oldu, kıskançlık can sıkıntısı ikimizde yıprandık, nasıl vakit geçireceğimi bilemez haldeyim uykusuzluk yorgunluk eklenince her günümüz aynı şeyleri yapmakla geçiyor aslında bir şey yaptığımızda yok; oyun hamuru, lego, yap boz istediğini veremiyorum, uzun oldu ama durumu özetleyeyim dedim.

Bu konuda bilgilisiniz sanırım, evde oğlumla nasıl faaliyetler yapabilirim, tavsiye edebileceğiniz okul öncesi eğitim setleri var mı? İnternette çok var ama hangisi iyi olur bilemiyorum. Montessori yöntemine bakmıştım bir ara ama biraz uğraştırıcı kardeşi olunca vakit ayıramadım o yönteme

canım arkadaşım
okuma yazma ile ilgili uzmanların "öğretmeyin" dediği şey, çocuğun ilgisi olmadığı halde çocuğa bunları öğretmeye çalışmak
maalesef bazı ebeveynler bunu yapmaya çalışıyorlar ve uzmanlar bunu tasvip etmiyor

fakat senin durumun farklı
kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu bu konuya da değinmişti, şunları hatırlıyorum
çocuklar size birşey soruyorsa kesinlikle cevapsız bırakmayın, geçiştirmeyin, ilgisini başka yöne çekmeye çalışıp üstünü kapatmayın, görmezden gelmeyin
sorduğu soruları, mutlaka, onun anlayabileceği kadarı ile yanıtlamaya çalışın
bu çok önemlidir

okuma yazma için ise
çocuklarınızı zorlamayın, ilkokuldan önce okuma yazma öğretmeye çalışmayın
fakat çocuğunuz kendisi size geliyorsa onu reddetmeyin, geçiştirmeyin
fakat önemli olan sadece onun sorduklarına cevap verin, üzerine gitmeyin, aaa meraklı deyip kendiniz üzerine katmayın mesela harfleri soruyorsa söyleyin, daha da soruyorsa örnek verin vs vs vs

bence sen de böyle yapmalısın
mesela E yi mi soruyor, o E harfi dersin
üstelerse B Betul56 'nın yazdığı gibi sesle ve yüzeysel anlatabilirsin.
o E harfi mesela Elma E ile başlar gibi
B harfine Be demeyeceksin Bı diyeceksin, yeni sistem böyle, yani harfin kendi sesini vereceksin
yani sessiz harflerin yanına e koymayacaksın

yazmak isterse de önce internetten bak, harfleri nasıl yazdırıyorlar (kesinlikle büyük harf) o şekilde göster
el yazsısı değil, düz yazı
çünkü büyük harflerde düz yazı da kullanıyorlar

yani demem o ki, kendi sordukça yanıtla bence

Konu sahibi konunuz içinde soru sordum sorun olmaz umarım.

Canımcım zaten hatırladığım tek şey harfin yanına e eklememek İlk başta yaptım ama o hatayı şimdi sorduğu zaman çe yerine çı diyorum :) ben de pedagog ve öğretmeniyle görüşeceğim önümüzdeki hafta. Bu hafta hasta kuzun okula gitmedi o yüzden görüşemedim. Tavsiyelerin için sağol muzurum

Rica ederim.Evet Okul Öncesi öğretmeniyim.Set olarak (bir çok set mevcut ama) tavsiyem mavi yunus tan yana.Yine size arşivimden 4 yaşa uygun çalışma sayfaları atmaya çalışacağım.Boyama,hamuru artık unutun çünkü 4 yaş bundan sonra hamurdan,boyamadan sıkılır.Origami kitapları alın ve ya netten bakın.Fen deneyleri yapın evde.

yazık yavruuuum
geçmiş olsun ona, öp onu benim için

Montesorri de çeşit çeşit onlar da aşamalı esasen önce bir bölüm sonra üstüne ekleniyor

En kolayları ili kase biraz yeşil mercimek bir kaşık ve bir tepsi

Sola dolu sağa boş kase tepsiye yerleştirilir çıcuk kaşık kaşık taşır sonra kâseleri indirip tepsiyi eli ike sıvazlar düşen varsa toplar ve aynı şekilde yerleştirir

Su dolu iki bardak ve şırınganın iğnemiz tarafı ile suyu bardaktan bardağa taşıma

Küçük faraş ile masaya dökülenleri toplama

Bulaşık makinası boşaltma çamaşır asma vs evde yapılabilecek örnekler

Oyun hamurunu çok seviyor ama ben sıkıldım artık:) boyamayı pek sevmedi, yap boz çok seviyor, becerikli yapılar diye bir set tavsiye etmişlerdi alıp almamak arasında kararsız kaldım. Tavsiyelerinizi not alıyorum.

Çok memnun olurum çalışma sayfaları için, teşekkür ederim:)

Evet gönderiyorum ve çok faydasını gördüm. Eşiniz neden evham yaptı? Çok güzel kreşler var.

Bende çok istedim eşimle çok konuştum ama çok pimpirikli bazı olumsuzluklar duymuş malum her kafadan bir ses çıkıyor çocuk yetiştirirken!! Bir türlü ikna edemedik kendi ailesi de ben de, önümüzde ki dönem istiyorum artık kabul etmese de kendim götürüp kayıt yaptırıcam, anne arkadaşım yok çok sıkılıyorum diyor her gün. Ben de yetemiyorum bu günlerde, parka gidiyor hemen hemen her gün, orda ki çocuklarla kaynaşıyor uyum sorunu da yok.

teşekkür ederim, haklısınız hayatın içinde aslında montessori, örneklerinizi yapalım bugün:)

yazık yavruuuum
geçmiş olsun ona, öp onu benim için
Sağol canım benim. Öperim tabi.
Kardeşi ne kadarlık? Bir de kardeş olunca ilgi bölünüyor tabi ister istemez. Bence de kreş faydalı olur. Eşini ikna etmeye bak. Hangi şehirdesiniz?

Sağol canım benim. Öperim tabi.

Kardeşi ne kadarlık? Bir de kardeş olunca ilgi bölünüyor tabi ister istemez. Bence de kreş faydalı olur. Eşini ikna etmeye bak. Hangi şehirdesiniz?
kardeşi dört aylık, sivastayız.

Dediğim gibi mavi yunus,yapa,zambak gibi setleri alabilirsiniz.Oyun hamurunu kendiniz evde yapıp şekil verip sonra onu boyayabilirsiniz.Örn;mavi fon kartonu (bu bizim akvaryum ya da denizimiz olsun),evde yaptığınız oyun hamuru ile balık yapabilirsiniz sonra hamuru boyayıp kuruttuktan sonra bu akvaryuma yapıştrailirsiniz ya da elişi kağıtlarından origami tekniği ile balık yapabilirsiniz (resim koydum örnek olsun diye)

Başka bir örnek resim tamamlama:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…