öncelikle eşine geçmiş olsun canım.
gerçekten dersleriyle ilgilenmeyen bir çocukla uğraşmak çok zor anlayabiliyorum seni benim akrabamın oğluda öyleydi ortaokulda hiçbir derse çalışmaz sürekli zayıf not alırdı birde düşün babası ve abisi öğretmen bu çocuğun..
ne yaptıysalar olmadı acaba zekasında mı bir sorun var diye zeka testi bile yaptırdılar biliyor musun? sürekli sınıfta kalıyordu en sonunda okuldan atıldı ve okul hayatı tamamen bitti şimdi ite kaka dışardan bitirmeye çalışıyor..
annesi o kadar üzülüyor ki erkek çocuk böyle ne olacak,ilerde kendine nasıl bir hayat kuracak diye üzülüp duruyor kadıncağız..
senin oğlunun yaşı daha küçük okulun rehberlik servisiyle görüş anlat durumu ne yapabilirim,nasıl davranayım diye eminim onlar sana yol gösterecektir.
oğlunu da al karşına bağırıp çağırmadan okulun ve okumanın önemini anlat bir sorunu olup olmadığını öğrenmeye çalış..gerekirse bilgisayarı ve tv.yi kısıtla mesela günde sadece 1 saat tv.izlesin yada bilgisayara geçsin..
ama tüm bunları yaparken baskıcı ve üzücü olmamaya çalış canım.ona karşı anlayışla yaklaş biliyorum sabretmek zor ama konuşurken seni sinirlendirse bile sakinliğini korumaya çalış...
Allah kolaylık versin..