• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okuluyla ilgisi olmayan çocuğa verilecek tepki ne olmalı

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
benim 9 yaşında bir oğlum var dersleriyle okuluyla o kadar ilgisizki anlatamam devamlı kavga ediyoruz hep çatışıyoruz her yolu denedim olmuyo geçen aydan beri babası rahatsızdı 13 gün hastanede yattı bende yanında kaldım oğlumla ilgilenemedim baya bi ortalığı boş buldu tamamen derslerinde geriledi ödevlerini almıyo bile yapmamak için almıyo ödevlerini ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bana bi akıl verin lürfen aslında çok zeki ezberi kuvvetli ders yapmaya gelince yapmıyo yapabilecek kapasitede olup yapmaması beni daha da çok kızdırıyo gerçekten yardıma çok ihtiyacım var zaten birsürü sorun var bide oğlum sorun çıkarıyo inanın sıkıntıdan sırt ımdaki sinirler geriliyo ağrıyo
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederima.s.

öncelikle eşine geçmiş olsun canım.

gerçekten dersleriyle ilgilenmeyen bir çocukla uğraşmak çok zor anlayabiliyorum seni benim akrabamın oğluda öyleydi ortaokulda hiçbir derse çalışmaz sürekli zayıf not alırdı birde düşün babası ve abisi öğretmen bu çocuğun..
ne yaptıysalar olmadı acaba zekasında mı bir sorun var diye zeka testi bile yaptırdılar biliyor musun? sürekli sınıfta kalıyordu en sonunda okuldan atıldı ve okul hayatı tamamen bitti şimdi ite kaka dışardan bitirmeye çalışıyor..
annesi o kadar üzülüyor ki erkek çocuk böyle ne olacak,ilerde kendine nasıl bir hayat kuracak diye üzülüp duruyor kadıncağız..
senin oğlunun yaşı daha küçük okulun rehberlik servisiyle görüş anlat durumu ne yapabilirim,nasıl davranayım diye eminim onlar sana yol gösterecektir.
oğlunu da al karşına bağırıp çağırmadan okulun ve okumanın önemini anlat bir sorunu olup olmadığını öğrenmeye çalış..gerekirse bilgisayarı ve tv.yi kısıtla mesela günde sadece 1 saat tv.izlesin yada bilgisayara geçsin..
ama tüm bunları yaparken baskıcı ve üzücü olmamaya çalış canım.ona karşı anlayışla yaklaş biliyorum sabretmek zor ama konuşurken seni sinirlendirse bile sakinliğini korumaya çalış...
Allah kolaylık versin..

doğru söylüyosun ama benim oğlum birinci sınıfıda ikinci sınıfıda pekiyle geçti dersleride gayet iyi anlıyo fakat büyük bi inatla ödev yapmıyo babası hastalandığından beri ortalığıda boş buldu rahatlığa alıştı şimdi ödevini bile almıyo ders yapmıcanı bildiği için çok konuşuyorum oğlumla anlatıyorum tamam diyo anlıyo sonra gene bildiğini yapıyo ben bazen anlattığım zaman bana ama ben sıkılıyorum oyun oynamak hakkım değilmi diyo bende zaten hep oyun oynuyosun azda ders yap dediğimde sıkıldığını söylüyo öğretmeniyle konuşim diyorum bu seferde öğretmenin gözüne batmasından korkuyorum çünkü gerçekten herşeyi başara bilecek kapasitede ama işine gelmiyo böyle olmasıda beni daha çok kızdırıyo

kızlar başka çocuğunun okul sorunu olanlar yokmu aranızda hadi gelin sorun ve çözümlerimizi paylaşalım

kızlar hiç yokmu yani çocuğunun okulda sorunu olan

Back