Okulumuza eğitime%yüz destek ile yardım yapmak isteyenler

tatlxixxsxirine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
127
0
45
merhaba arkadaşlar ben ankarada,maddi durumu oldukça kötü olan bir gecekondu semtinde çalışan bir öğretmenim. belki haberdarsınızdır bu uygulamadan bilmiyorum ben kısaca değinerek önce durumu özetlemek istiyorum. eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde okulumuza yapacağınız hertürlü yardım şirketinizin vergisinden %100 olarak düşmektedir. ilgili açıklamayı ekte linkle göndereceğim. böylece hem siz devlete vereceğiniz vergiyi eğitim kurumuna %yüz olarak yardımla ödemiş olacaksınız. hemde okullarımız genel ihtiyaçlarını daha rahat karşılayacaklar. önce linki vereyim . inceleyin daha sonra eğer isterseniz detaylı açıklama yaparım. benim aklıma yattı nasıl olacak peki? diyenlerle mesajlaşabilirim. okulumuzun eksiklerini bildiririm. şimdiden teşekkür ederim.

Eğitime katkıda bulunan yardımseverlere tanınan
%5 lik vergi indirimi oranı %100'e çıkarıldı.

Eğitimin önemi hiç kuşkusuz herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte eğitimin her alanında büyük seferberlikler başlatılmış ve önemli neticeler de alınmıştır.Fakat günümüzde gerek genç nüfusumuzun fazlalığı, gerek iç göçler ve gerekse okullaşma oranındaki yükselen hedeflerin tutturulmasında eğitimde çözüm bekleyen kapasite ve nitelik sorunlarımız vardır.Okul binalarının,sınıf mevcutlarının,iç ve dış donanımızın kalitesinde Avrupa Birliği’nin standartlarına ulaşmak ve dünyayı yakalamak zorundayız. Eğitim sorunlarımızın çözümü için eğitimin her kademesinde (Okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar) okul,bina ve eğitim materyallerine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı giderebilirsek eğitim sorunlarımızın en azından niceliksel boyutunu çözmüş olacağız.Sadece bina yaparak eğitimin kalitesini arttırmak mümkün değildir ama bina olmadan eğitim zaten hiç olmuyor.Bu nedenle öncelikle okulların fiziksel ve donanımsal ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.

Bu amaçla sorunlarımızın çözümüne ilişkin Cumhuriyetimizin 80.yılına yaraşır hem yeni eğitim kurumlarının ülkeye kazandırılması hem de gençlerimizin hak ettikleri kaliteli eğitimi alabilmeleri amacıyla 11 Eylül 2003 tarihinde Sayın Başbakanımızın önderliğinde “Eğitime % 100 Destek Projesi”ni başlatmış bulunuyoruz.Projenin amacı;Türkiye’nin artık eğitimde niceliksel sorunlarının çözümünün sağlanmasıdır.Bu amaçla 24 Nisan’da çıkan 4842 sayılı kanunla hayırseverlerin eğitime yaptıkları harcamaların % 100’ünü gider gösterebilmeleri sağlanmıştır.Zaten projenin adı da buradan geliyor; EĞİTİME % 100 DESTEK.Aslında ismimizin çift anlamı var;birisi hepimizin eğitime canı gönülden % 100 destek olması,bir diğeri de vergi indiriminin % 5’ den % 100’e çıkışını vurguluyor.

Projenin hem aynî hem de nakdî boyutu var. Hayırseverlerimiz okul yaptırabilecekleri gibi isterlerse bir okula bilgisayar laboratuarı kurabilirler veya bir bilgisayar bağışlayabilirler.İsterlerse parasal yardımda bulunabilirler.

PROJEDE NELER YAPABİLİRSİNİZ?
• Okul
• Ek bina
• Arsa bağışı
• Öğrenci yurdu
• Okul iç donanımı
• Eğitim araç-gereç bağışı
• Ve bunu benzer aynî ve nakdî yardımlar yapılabilir.
• Ayrıca bina yaptıran kişi, kurum, oda, şirket, dernek, vakıf ve benzerlerinin, yaptırdıkları binalara kendilerinin veya sevdiklerinin isimlerini verebilirler.
• Sınıf veya laboratuar donatanların isimleri o sınıf veya laboratuara verilebilir.

Ayni veya nakdi yardımlarda vergi indirimden yararlanabilmek için ne yapmamız gerekmektedir?
Ayni yardımlarda, Hayırsever-Okul Müdürü-İl Koordinatörü üçlüsünün imzasıyla bir protokol hazırlanmalıdır. Hayırsever bu protokole ayni yardımların faturalarını da ekleyerek vergi indiriminden yararlanabilecektir. Nakdi yardımlar, internet sitemizde de yayınlanan bütün büyük bankaların Eğitime % 100 Destek hesap numaralarına hayırsever tarafından hangi ilde hangi okul için harcanacağı özellikle belirtilerek yatırılabilir.Bununla birlikte okul müdürlüğü okul koruma derneği makbuzu da geçerli olacaktır.

Hayırsever bir kısım aynî (araç-gereç) bir kısımda nakdî yardım yapmak istiyor.Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?
Aynî yardımlar için Hayırsever,Okul Müdürü ve İl Proje Koordinatörünün imzasıyla bir protokol hazırlanacaktır. Nakdî yardımlarda ise Banka hesap numaralarına yatırılacağı gibi, okul koruma derneğinden makbuzda kestirilebilir.