Okulu bırakmalı mıyım? Lütfen bir fikir verin :(

o zaman öğretmenlik senin yapabileceğin bir şey değil..benim ilk görev yerim evime 21 saat uzaklıkta doğuda bir şehirdi..okul bitince evinde oturacaksan bu işe hiç girişme sırf diploma için oku bi aöf tamamdır ..herkes okuyacak diye bir kaide yok..olan sadece dediğim gibi yerini gaspettiğin kişi..nerden bileceksin o kişi kim nasıl helalleşeceksin..
o da var ama onca öğrenciyi düşünürsem aöfden öğretmenlik yapabilcek kişi çıkar en azından..

bırakma , diren...

ilerde iş yaşamında da sevmediğin bir yerde çalışırsan hemen bırakıp gidecek misin?
evliliğinde en ufak zorlukta hemen pes edecek misin?

hayat kimse için güllük gülistanlık değil.
eğer memnun değilsen, "bu şartlarda nasıl mutlu olabilirim"i araştırmalısın.

bırakma , diren...

ilerde iş yaşamında da sevmediğin bir yerde çalışırsan hemen bırakıp gidecek misin?
evliliğinde en ufak zorlukta hemen pes edecek misin?

hayat kimse için güllük gülistanlık değil.
eğer memnun değilsen, "bu şartlarda nasıl mutlu olabilirim"i araştırmalısın.
haklısın hele ki evlilik ben napcm ama sonrası güzel olcak diye umutlarm var galiba yanlş düşünüyorum herkes öğrencilik güzel diyor. bence iş hayatı. özgürlük var kendi evin var. buradaki gibi çıkar yok

haklısın hele ki evlilik ben napcm ama sonrası güzel olcak diye umutlarm var galiba yanlş düşünüyorum herkes öğrencilik güzel diyor. bence iş hayatı. özgürlük var kendi evin var. buradaki gibi çıkar yok

esas iş hayatı görmediğin kadar çıkarın, menfaatin döndüğü yer.

sen güzel güzel okulunu bitir.
sabırlı ol.

en ufak zorlukta pes etme.
alışkanlık haline gelir, dikiş tutturamazsın, abla tavsiyesi Hoppa

esas iş hayatı görmediğin kadar çıkarın, menfaatin döndüğü yer.

sen güzel güzel okulunu bitir.
sabırlı ol.

en ufak zorlukta pes etme.
alışkanlık haline gelir, dikiş tutturamazsın, abla tavsiyesi Hoppa
aynen çok tşk ederim :) hayatımın ciddi olarak ilk yılları bana ağır geldi sudan çıkmış balık misali... ben art niyetli bi insan değilim ve bunun zorlugu var şimdi çevremden görüyorum

aynen çok tşk ederim :) hayatımın ciddi olarak ilk yılları bana ağır geldi sudan çıkmış balık misali... ben art niyetli bi insan değilim ve bunun zorlugu var şimdi çevremden görüyorum

o tarz insanlar her yerde var..
okul ortamında 5 varsa işyerinde 10 tane var.
kamu özel fark etmez.

o yüzden sık dişini, güçlü ol.
aileni de üzme.

hayatını eline almak burdan başlar.. Hoppa

Bana bunlar cok toy geliyor ya .
Kac yasina galmissin, universiteye gidiyorsun, 2. Senenin sonundasin, hala agliyor musun? Vallahi aklima ilkokulun ilk gunu okula gidip de annesinden ayrilacagi icin aglayan bebeler geldi.

Artik buyumenin vakti gelmis. Orada bir amac icin bulunuyorsun. Adamakilli okulunu bitirir, pasa pasa donersin evine. Sık disini biraz. Alt tarafi okuyorsun, senin gibi binlerce ogrenci var. Bu durumu arabesklestirmeye gerek yok. Oyle aglayarak, kacarak bir seye care bulamazsin. Surada 2-3 sene icinde ogretmen olacaksin. Büyü. Hayati gor . Bu kadar citkirildim olmak, zayif olmak iyi degil. Hayatta hep aglarsin.

Sakın okulunuzu bırakmayın. Neredeyse 2 seneniz bitmiş. Bölümünüzü isteyipte gidemeyen ne kadar insan var. Ne kadar aile o bölümü kazanması için evladını ne çilelerle dershaneye gönderiyor.
Çok güzel bir yaz tatili geçirin dolu dolu. O moralle 3. sınıfa başlayın. Etkinliklere katılın, arkadaş edinin, part time çalışın hiç bir şey olmuyorsa. Düşündükçe daha da sıkılırsınız yoksa.
Bide anladığım ailenize çok düşkünmüsünüz. Eğer böyleyse sizin için fırsat bu pes etmeyin yavaş yavaş ayaklarınızın ütünde durmaya çalışın.

belki beni taşa tutarlar burda ama ben piyasada açık öğretim mezununu üniversite mezunu sayan görmedim.. malesef acı ama gerçek bu. örgün eğitimi bırakma derim ben. çünkü işverenlerin bakış açısından açıköğretimi herkes okuyor. hatta o da yetmiyor belli başlı üniversitelerden mezun olanlar seçiliyor. rekabet kızışık. açıkçası ben bana başvuranlarda cv leri hiçbir şeye bakmadan öncelikle okullarına göre eledim. sonra sertifika medeni durum seyahat engeli vs baktım. en canlı örnek benim..

yahu 12 senedir ailemden ayrıyım, okudum çalıştım evlendim, kızkardeşim 7 yıldır ayrı okuyor çok zor bir bölümde bir kere bile bunaldık demedik ya. okumak zorundaydık, ailemizi gururlandırmak zorundaydık. atanınca ne yapıcaksın. kpss den öylehop ailenin yanına atanamıyorsun hayallerinden sıyrıl ya adam akıllı oku ya da psikolojik destek al senin yerinde olmak isteyen bir dünya insan var.

Bunalmanızın sebebi bölümünüz mü? Bölümünüz dışında sebeplerse muhakkak çözümleri vardır. Çözüme odaklansanız?
İlk sene aynı sendromu hemen hemen bütün öğrenciler yaşar. Kimi aileden uzak kalmaktan, kimi büyük şehirden küçük şehre gelmiş olmanın sıkıntısını çeker... Kimisi büyük beklentilerle geldiği üniversite sisteminin eksik yanlarını gözünde büyütür... büyütür... Sizinki biraz uzun sürmüş ikinci seneye aktarmışsınız :)
İç dünyanızda problemler varsa o problemleri her gittiğiniz yere kendinizle birlikte götüreceksiniz. Bunun bilincinde olarak, böyle önemli bir döneminizde elinizdekileri kaybetmemek için çabalamanızı öneririm. En kötü ihtimal, durumunuz elverirse okulu dondurabilirsiniz, işler istediğiniz gibi gitmezse en azından geri dönme şansınız olur.

Hadi ailenin yanında AÖF okudun diyelim ilerde ataman memleketin diğer ucuna yapılırsa ne olacak ? Bunu da pas geçtim ilerde evlenirsen müstakbel kocan sizin eve içgüveysi olarak gelmeyi kabul edecek mi? :KK4: :KK34:

Okulu bırakmayın, şu anki bakış açınızı bırakın.

Ben de ilk yıl bırakmak istedim. Ama ağlaya ağlaya devam ettim. Bir süre ağlayarak geleceğimi düşündüm. Alternatiflerin hiç biri daha kolay olmayacaktı. Ne aile, ne iş hayatı...Hayat zor, insanlar zor olabilir. Sen onları kolaylaştıracaksın. Çok basit şeyler deneyebilirsin ve işe yarayanını daha çok yaparsın, işe yaramayanı denemezsin.
Mesela en çok ağladığın konuları açma, seni sıkan mekanlarda durma. Hep aynı yurtta ya da eve kalmak zorunda değilsin. Belki yarı zamanlı bir işte çalışabilirsin. Bir spor ya da enstrüman ile ilgilenebilirsin. Kafanı meşgul et ki ağlamaya vakit kalmasın.

Ben üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Şu an 2. dönemdeyim. Evimden uzakta başka bir şehirde okuyorum yaklaşık 9 saatlik. Öğretmenlik okuyorum. Fakat öyle bir bunaldım ki içimden okulu bırakıp eve dönmek geliyor. Şöyle bir fikir oluştu kafamda bu dönemi tamamlayıp 2 yıllık bitirmiş olarak eve döneceğim. Daha sonra açık öğretimden bölümümü okuyarak bitireceğim. Staj da görülüp öğretmen olunabiliyormuş. Okumamak gibi bir fikrim hiç olmadı öyle anlaşılmasın. Ama burada o kadar bunaldım ki ailem çok üzülüyor ama ben çok yıpranıyorum.. Lütfen yardımcı olun fikir verin.. Çok sevinirim.Teşekkür ederim..

açıköğretim nedir ki ne güzel kazanmışsın üstüne 2 yıl okumuşsun.. Arkadaş edin hobi bul.Yazık etme kendine

X