İlköğretim Yorum ve Soruları Okuldaki Uygulama ve Kararsızlık

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
Kızlar oğlum bu sene 1.sınıfa başladı.Bugün eve bir form getirdi florürlü vernik uygulaması diye. Daha önce böyle bir uygulama duymamıştım. Netten biraz araştırdım ama bu uygulamanın zararlı olduğunu söyleyenler de var bir zararı olmadığını söyleyenler de.Yarın formu teslim etmemiz gerekiyor. Benim kafam çok karıştı bu uygulamayı daha önce yaptıran varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz? Şimdiden teşekürler.

Florür zararlı bir madde çoğu kimyasal gibi, doğada masum bi kimyasal da yok.

Ama diş macununda da florür var sonuçta.

Formla onaylatma durumunun sebebi ne peki? Yani öğretmen istese direk bu uygulamayı yapacağız der mecbur yaptırır. Neden form yollamış.

Florür zararlı bir madde çoğu kimyasal gibi, doğada masum bi kimyasal da yok.

Ama diş macununda da florür var sonuçta.

Formla onaylatma durumunun sebebi ne peki? Yani öğretmen istese direk bu uygulamayı yapacağız der mecbur yaptırır. Neden form yollamış.
Uygulama isteğe bağlı her veliye gönderilmiş. İsteyen onaylamayabilirmiş ama ben ne olduğunu tam olarak anlayamadığım için kararsız kaldım.

Uygulamanın adı florürlü vernik uygulaması dişin üzerine yapılacakmış jel tarzı bir şey galiba.

Uygulama isteğe bağlı her veliye gönderilmiş. İsteyen onaylamayabilirmiş ama ben ne olduğunu tam olarak anlayamadığım için kararsız kaldım.

Yaptırınca %100 diş çürümeyecek garantisi var mı? Sanmam.

Çocukları denek olarak kullanmak gibi birşey. Etkisi kanıtlanamamış birşeyi çocuklarda uygulamak.

Ben şaibeli bir durum diye yaptırmazdım. Biz de yaptırmadık, çürüyen çürür, bence diş sağlığına dikkat etmeyi öğret yeterli..

Yaptırınca %100 diş çürümeyecek garantisi var mı? Sanmam.

Çocukları denek olarak kullanmak gibi birşey. Etkisi kanıtlanamamış birşeyi çocuklarda uygulamak.

Ben şaibeli bir durum diye yaptırmazdım. Biz de yaptırmadık, çürüyen çürür, bence diş sağlığına dikkat etmeyi öğret yeterli..
Oğlumun süt dişlerinde çürük var zaten bu çürüğün ilerlemesini engelleyecek bir şeymiş ama dediğiniz gibi etkisi tam kanıtlanmamış.

Sanırım öyle nette para tuzağı olduğunu söyleyenler var. İlk önce okullarda ücretsiz yapılacak daha sonra tekrarı için diş kliniğine gidildiğinde ücret istenecek muhtemelen.

Şöyle de bir durum var.Okulda kullanılacak olan maddenin de bir sürü markası var yani geldiği yer.Az zararlı madde içeren ya da çok.Bunun ne olduğunu muhtemelen okuldan öğrenemezsiniz.Ve yeniletmen gerektiği için bir kez de olsa yaptırmanın bir anlamı yok 6-8 kadar bir koruyuculuğu oluyor.

Antalya da mı yaşıyorsunuz. Bizede geldi aynı form. Geçen yol da yapıldı, bu yılda yapılacak. Bizim Dr yaptırın dedi

diş hekimleri öneriyor
florurlu vernık uygulaması bakanlığın yeni uygulaması arkdaşlar sadece 60 ayını dolduran anasınıfı öğrencilerini kapsıyor. velinin iznine göre uygulanıyor.
yutulma oranı yok denecek kadar azdır. Bir fırça ile dişe sürülür. Tadı yok. Oje sürmek gibi bişey. Hissedilmez.

Uygulamanın adı florürlü vernik uygulaması dişin üzerine yapılacakmış jel tarzı bir şey galiba.

Okuldakiler diş hekimliğine soyundu zaar.
Bence yaptırmayın ne gereği var ki?
Zaten dişle ilgili bir sorun olduğunda alır çocuğunuzu diş hekiminize gidersiniz.
Gereksiz bir uygulama bence.

X