Okulda yaşadığım sorun.

Sizin onayınız olmadan öğretmenlik rolünü oynayamaz müdüre şikayet edin

Buna ben de hayret ettim bir de etkinlik yaptırıyor muş çocuk hadi makasla bir arkadaşını yaraladı veya kendini yaraladı bunun hesabı kimden sorulacak bu neyin rahatlığı neyin cesareti hayret verici

Hayatımda böyle saçma şey duymadım.
Pazartesi ilk işiniz okul idarecilerini haberdar etmek olsun.
Eğer sizi kaale almazlarsa günümüzde sosyal medyanın ne kadar etkili olduğundan bahsedin.
Cimer MEB başvurulacak her yere başvurun.
Bence sadece derse girmekte değil o kadını komple bu sınıf anneliği saçmalığı görevinden alsınlar.
İçinde öğretmenlik hevesi olan birinin öğretmenlik taslamayi bırakacağını düşünmüyorum çünkü.

Ben de yarın aynen böyle söyleyeceğim. Bu sınıf sınıf anneliği olayını beceremedi, üstelik yasal bir zemini olmadığı gibi yasakta, sınıf anneliği olayına son verin diyeceğim, konuşmanın gidişatına görede aksiyon almayı planlıyorum. Ama bu yapılanlar yanlarına da kalsın istemiyorum bir yandan. Eğer işler karışırsa mecburen o şubeden çocuğumu almak zorunda kalacağım. Üzülecek biliyorum ama bana da başka bir çare bırakmadılar.

Merhaba kızım var 2. Sınıfta 1. Sınıfı İstanbul'da okudu bir sınıf annesi vardı, sınıfa ayda bir temizlikci gelirdi onu ve parasını ayarlardi bizden. Sınıf için extra bişey alınırsa anlatır para ister herşeyinde faturasını gösterirdi. Sandviç hazırlama etkinliği vardı ekmek ve kaşar almıştı falan. Allah razı olsun uğraştı. 2. Sınıfta bız taşındık yine sınıf annesi var. Öğretmen her ayın son haftası bir etkinlik yapıyor. Sinema, dans, saç partisi gibi gelip öğretmene yardım ediyor. İki yerde de hadlerini asmadilar, yardımcı olmaya çalıştılar iki öğretmen de hediye kabul etmediklerini bildirmislerdi hiç o toplara girmedik. Ben de öğretmenim sizdekinin boyutu asla sağlıklı değil.

Geçen sene sınıf annesiydim. Okul ici sulu boya atölyesi için eğitmenlik yaptığımda dahi oğlumun sınıfında ben olmak istemedim. Herhangi bir davranışım sınıftakilere ayrımcılık olur diye bu ne is?

Bence öğretmen bulmuş kendisine aylaklık ettirecek güç delisi biri o da çanak tutuyor. Müdüre -O da öğretmenin arkasında duracağım diye bu olayı art etmez ins- ordanda milli eğitime cimere ismiyle kurumuyla şikayet edin.

sinif annesinin boyle yetkisi mi var. siz hangi vasifla egitmenlik yaptiniz merak ettim

sinif annesinin boyle yetkisi mi var. siz hangi vasifla egitmenlik yaptiniz merak ettim
Ben zaten eğitmenlik yapıyorum sulu boya ve resim konusunda. Okulumuz ekstra atölyeler için freelance çalışanları sık sık okula çağırır ücretiyle. Cam boyama üfleme makrome yada çanak yapma falan gibi. Beni tanıdıkları için anlaşma yaptık beraber calistigim bir diğer arkadaşımla. Normalde 2. Sınıfları ben alırken kendi oğlumun sınıfını almadım arkadaşa bıraktım. Sınıf anneligimin bir etkisi olmadi. Etkinlik ücreti toplamak disinda

Isterse o veli bundan sonra okula bile uğramasın fark etmez. Öğretmeni çok ciddi bir soruşturma bekliyor. Sınıfı yetkisi olmayan birine emanet edip sınıftan çıkmak sanirim kariyerine altın harflerle yazdiracagi bir anı olarak kalacak sicilinde

Yani ben de çok ciddi bir konu olduğunu düşünüyorum ve öğretmen için problem yaratacağı kanaatindeyim ama öğretmenin rahatlığına da bakınca güvendiği ne var acaba diye de merak etmeden duramıyorum açıkçası. Yani yüzde yüz haklı olduğumu bilsem bile acaba bunlar kılıfını falan hazırlayabilecek durumda da bu sebepten mi bu rahatlık diye düşünüyorum. Yarın ne olur belli olacak artık.

Haa geçende olan tartışmada kadın bana elinden geleni ardına koyma dedi. sınıf grubunda ki konuşmada oluyor bu. Ben de mahkemeye kadar gideceğimi söyledim. Öğretmen kimse bir şey yazmasın dedi, alelacele grubu konuşmaya kapattı.

Rahat olması muhtemelen cehaletinden geliyor.
Başına açılabilecek işleri bilse diken üstünde olurdu. Siz sonuna kadar gidin asla vazgeçmeyin.
Orada çocuğunuz ya da başka çocuklar zarar görebilirdi.
Kazanim bilgisi olmayan/pedagojik bilgisi olmayan/sınıf yönetimi nedir bilmeyen biri nasıl olur da ilkokul çocuğunu idare etsin diye sınıfa sokulur. Şoklardayım resmen

Ben yine fikir sunayım bu hanım efendi öğretmenlik mezunu olup gölge öğretmen olarak yasal zemini düşünülüp alınmış olabilir mi
Hayır kesinlikle değil, daha okulun ilk günü öğretmenimiz tarafından sınıf annesi olarak belirlendi. Orada kendini daha önce kreşte çalıştım diyerek tanıttı. Öyle bir durumda bana izahları da bu şekilde olur, iki ders değil bir ders girecek artık ben konuştum gibi açıklamalar yapmazlardı. Sınıftaki bir öğrencinin annesi kendisi. Bir de onun da yanında olan sınıf annesi yardımcısı sıfatıyla başka bir öğrencinin annesi de var. Ve bunlar bütün gün okuldalar, ve sabahtan akşama o sınıftan, ders esnasında bile çıkmıyorlar.

Asla kabul görülecek bir durum değil, branş öğretmenleri dahi çok önemli işleri varken (idarelik )boşta olan başka bir öğretmeni kafasına göre sınıfa yollayamiyor ,idare bilgisi dahilinde bostaki ogretmen ya giriyor yada o saat boş geciyor

Anlattıklarıniza göre idarenin bu durumdan haberinin olmamasının imkanı yok. Onlarla konuştugunuzda olayı örtbas etmeye çalışacaklar muhtemelen. Hatta ilçe milli eğitim bile kapatmaya çalışabilir durumu. Doğrudan cimere yazın ki, öğretmen hakettiği cezayı alsın.

Bizim öğretmen de bunu yapmıyor da, kendisi sınıfa teşrif edene kadar sınıf annesi girip etkinlik yaptırıyor bir on dk kadar..
Ki ben bundan bile rahatsızım, söyledim, konuştum duzelticem vs. gibi yuvarlak söylemler..
Olmayacak seyler yapılıyor kısacası ve biz niye bütün bu saçmalıklara mücadele etmek zorunda kalıyoruz, ben yoruldum vallahi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…