Okulda yaşadığım sorun.

valla bu ogretmenin hatasi kimse kusura bakmasin once mudure olmazsa daha yetkili kuruma bildirmelisiniz bu durumu

bazi ogretmenler yuzunden sinif anneleri kendini okul muduru havasina sokuyorlar

Sinif öğretmeniyim boyle bir şey ilk defa duyuyorum öğretmen dinlenecek ne ya. Bulmuşlar rahat okulu veli hangi sıfatla derse giriyor ne etkinliği ne fotoğrafı ya..okulumda hic bir sınıfta sınıf annesi yok istmeez kimse de..para da toplamıyoruz veliye külfet.Sınıf annesine ne gerek var kaldı ki derse girsin..müdürün milli eğitimin haberi var mı hangi kanun yönetmelikte yazıyor bu..hayret bsy daha neler duyacağız

Sinif annesi ne alaka derse girsin?Ben cimere giderim valla.Ogretmene soylemissiniz 1 ders girecek demis hala?Ne sifatla?Hic boyle sacma sey duymadim.

30 yaşımdayım,bizim zamanımızda da sınıf annesi vardı. Ama sınıf annemiz sadece para toplanacağı zaman gelirdi,23 nisan gösterileri olduğunda öğretmene yardıma gelirdi, folklor gösterilerimizde falan velisi olmayan arkadaşlarımızın üstünü başını değiştirmesine yardımcı olurdu,hep bu tarz şeyler yani. Onun dışında ne derse girdiğini gördüm ne de öğretmenlik tasladığını. Sizin ki gerçekten çok garipmiş.

Geçen gün 7.sınıftaki öğrencilerim, sınıf arkadaşlarının annesi ile muhatap olmak zorunda kalmışlar. Bunu benimle paylaştıkları an rehberlik servisine gittim. Sağ olsun o da veliyle görüştü.
Bahsettiğim çocuklar 12-13 yaşındalar ve maksimum 5 dk maruz kaldılar. Sizin anlattığınız şey tamamen skandal.

Gerçekten akıl alır gibi değil. Video olmasa da, mesajlar varmış. Umarım iş görür. Keşke aklı selim birkaç veli daha olsaymış. Okul genelinde böyle bir uygulama olmadığına göre (ki olsaydı da yönetmeliğe uygun bir durum gene olmazdı) idareyle sorunu çözme ihtimaliniz var gibi sanki. Öğretmendeki de iyi cesaret. Muhtemelen bu iş ilçe milli eğitime gidecek olursa, onun da canı sıkılacak. Dinlenmek ya da bambaşka bir şey için, hiç fark etmez, bir öğretmen nasıl böyle bir durumun içerisine girer. Gelişmelerden bizi de haberdar edin lütfen.

Seneler önce benzer durumu yaşadık. Kızımın sınıfında bir anne sınıf annesi olmak için yıllarca beklemiş gibiydi. İki tane de kuyruğu vardı. Öğretmen dünden müsait gün havasında idi bunlar. Her dk okulda idiler sürekli hediye parası toplanıyordu öğretmene saat beğendim alacağız, öğretmene bilezik bile aldık. Tüm gezi piknik gösteri vs bunlar ön planda idi. Her yerde ama her yerde . Tüm bunları bana kızım anlatıyordu. Okul giriş çıkışında da görüyorduk.
Bunlar öğretmene hediyeyi vs kendi çocukları ile veriyor bizimkiler alkış tutuyormuş. Piknikler de 3 u beraber oturup diğer çocukların annesini dedikodu malzemesi yapıyorlarmış. Kadın asla bırakacak bir tip değildi. Artık hediye için para istediğinde benim çocuğum kendi verecek hediyesini anı biriktirsin istiyorum demiştim öyle kurtuldum. Mezuniyet vakti bile muhatap olmadım utanması vs de yoktu katilmayacagim diyorum müdür müdür yardımcısı onlara da alacağız hediye diye geri geliyordu. Uzak durarak ve kızımı uyararak kendimizi korumaya çalıştık.
Okul lüks bölgede neredeyse tüm velilerin çalıştığı bir yerdi maalesef birlik olma durumu yoktu. Diğerlerinin düşüncelerini öğrenemedim kendim de çalışıyordum. Zaten kadının öyle bir hırsı vardı ki durdurmak ne mümkün tabi asıl yüz bulduğu kişi öğretmendi. İyi ki WhatsApp vs o dönem yoktu gördüğümüz kadarı bile yetmişti.
Daha ilk seneniz ya şikayet edin ya da sınıf değişikliği yapın çünkü zulüm katlanarak artıyor 4 yıl yaşadık biz neyse ki cahildi de derse girmemişti. En büyük hırsı para toplamak ve piknik gösteri vs idi.

Şimdi hatırladım iğrenç bir 23 Nisan kıyafeti, saçma sapan bir Winks li şemsiye almışlardı. Gösteri kıyafetlerine de bunlar karar veriyordu. Bize sadece duyuruluyordu. Bir de kermes oluyordu bir ay tantanasi sürüyordu. Kim ne yapacak vs vs görev veriliyordu. Tam bir travma yaşamışız düşündükçe

Ilk defa duyuyorum böyle saçma bir şeyi 2 çocuğum var ikisinde de farklı farklı sınıf anneleri oldu hiçbirinden böyle şeyler görmedim para toplacaksa toplarlar kermeslerde falan yardim ederlerdi çocuklara bir gezi olduğu zaman öğretmene yardim etmek için yanlarında giderlerdi o kadar

Okul idaresinin bundan haberi olmaması imkansız bence
Ben de nasıl haberi olmaz anlamıyorum açıkçası, belki de dediğiniz gibi vardır ama şikayet gelene kadar yokmuş gibi davranmayı seçmiştir. Öğretmene de şaşkınım, neye güveniyor acaba da böyle pervasız davranabiliyor, ben konuştuğum halde hala sadece bir derse girecek diyor bana. Hiç mi başı derde girer diye korkmuyor bilmiyorum. Ama yarın gidip bu işi bir şekilde çözmem gerekiyor.

Bu anlattığınız olay yasal değil herşeyden önce.Okul idaresinin bundan haberinin olması ve bu yasal olmayan olaya dur demesi lazım.Daha neler duyacağız.Öğretmeninki de iyi cesaret o da ayrı bir konu

Cimere mutlaka yazın. Okul yönetimi genelde sorunları ört bas etmeye meyilli oluyor ne yazık ki. Cimer olduğu zaman hesap vermek zorundalar. Çözerseniz öyle çözersiniz. Mutlaka yazın

Sahte doktordan sonra bir de bunlar var. Lütfen göz yummayın cimer e bildirin. yummayacağınızı da idareye ve öğretnene net bir şekilde bildirin. Öğretmencilik oynamak istiyor veli sanırım. Başka yerde oynasın.

Okul aile birliği başkanını duydum hatta ilkokuldayken annem başındaydı ama böyle sınıfa girip öğrencilerle muhattap olmuyordu tabi ki veliler toplantısı gibiydi gelemeyen velilere haber verirdi. Tam hatırlamıyorum ne yaptığını da ama kesinlikle sınıfa girip para toplama gibi bir görevi söz konusu bile değil. Alınacak bi şey varsa hoca toplantıda velilere danışır ha çoğunluk tamam derse belki o durumda topluyor olabilir. Ama kendi başına karar vermemeli. Bizim anneler okula sürekli yerli malı olsun ya da herhangi bir gün katmer bükme yapmaya giderdi sömürmüşler kadını şimdi fark ettim Ama velilerin bu denli okula dahil olmaları çok yanlış bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…