- 8 Nisan 2017
- 56.758
- 297.067
-
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
valla bu ogretmenin hatasi kimse kusura bakmasin once mudure olmazsa daha yetkili kuruma bildirmelisiniz bu durumuMerhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Sinif annesi ne alaka derse girsin?Ben cimere giderim valla.Ogretmene soylemissiniz 1 ders girecek demis hala?Ne sifatla?Hic boyle sacma sey duymadim.Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Gerçekten akıl alır gibi değil. Video olmasa da, mesajlar varmış. Umarım iş görür. Keşke aklı selim birkaç veli daha olsaymış. Okul genelinde böyle bir uygulama olmadığına göre (ki olsaydı da yönetmeliğe uygun bir durum gene olmazdı) idareyle sorunu çözme ihtimaliniz var gibi sanki. Öğretmendeki de iyi cesaret. Muhtemelen bu iş ilçe milli eğitime gidecek olursa, onun da canı sıkılacak. Dinlenmek ya da bambaşka bir şey için, hiç fark etmez, bir öğretmen nasıl böyle bir durumun içerisine girer. Gelişmelerden bizi de haberdar edin lütfen.Ben de ilk kez böyle bir şey görüyorum, diğer oğlumun da sınıfında sınıf annesi var ama sadece para falan topluyor. Diğer sınıflarda takip ettim asla böyle bir durum yok. Törenlerde tüm öğretmenler sınıfının başında tek başına dururken, bizim sınıfın başında iki veli ve öğretmen birlikte bulunuyor. Bütün sınıf grubu konuşmalarını silmeleri riskine karşı ekran görüntüsü alıp kaydettim bugün. Bir de veli toplantısına ait video vardı, kadının öğretmenin yanında masada oturduğu ve çocuklar hakkında üstten konuşmalarını yaptığı onu silmişler sanırım. Çok pişman oldum o gün o videoyu kaydetmediğime hatta kendim görüntü almadığıma. Ama konuşmalar kadının derse girdiğini ve sınıfta öğretmenden daha fazla söz sahibi olduğunu kanıtlıyor. Veliler maalesef öğretmen onaylı olduğu için ve eğitim düzeyi biraz düşük olduğundan dolayı bu konuya tepkili değiller ki zaten bunun yasal olmadığını bildiklerini ya da düşündüklerini bile sanmıyorum. Bir de birçok veliyi yanına toplamış ya da topluyor olabilir şu anda. Bana karşı kollektif bir düşmanlıkta oluşuyor mu onu bile bilmiyorum. Ama ben daha fazla o kadının yanına çocuğumu falan göndermeyeceğim. Pazartesi günü eşimle birlikte dilekçe yazarak okula gideceğiz. Önce yine de öğretmenle bir kez daha konuşmak istiyorum. Ama olmazsa müdür ve sırayla olması gereken yerlere şikayetimizi yapacağız.
Ben de nasıl haberi olmaz anlamıyorum açıkçası, belki de dediğiniz gibi vardır ama şikayet gelene kadar yokmuş gibi davranmayı seçmiştir. Öğretmene de şaşkınım, neye güveniyor acaba da böyle pervasız davranabiliyor, ben konuştuğum halde hala sadece bir derse girecek diyor bana. Hiç mi başı derde girer diye korkmuyor bilmiyorum. Ama yarın gidip bu işi bir şekilde çözmem gerekiyor.Okul idaresinin bundan haberi olmaması imkansız bence
Bu anlattığınız olay yasal değil herşeyden önce.Okul idaresinin bundan haberinin olması ve bu yasal olmayan olaya dur demesi lazım.Daha neler duyacağız.Öğretmeninki de iyi cesaret o da ayrı bir konuMerhaba arkadaşlar.
Cimere mutlaka yazın. Okul yönetimi genelde sorunları ört bas etmeye meyilli oluyor ne yazık ki. Cimer olduğu zaman hesap vermek zorundalar. Çözerseniz öyle çözersiniz. Mutlaka yazınBen de nasıl haberi olmaz anlamıyorum açıkçası, belki de dediğiniz gibi vardır ama şikayet gelene kadar yokmuş gibi davranmayı seçmiştir. Öğretmene de şaşkınım, neye güveniyor acaba da böyle pervasız davranabiliyor, ben konuştuğum halde hala sadece bir derse girecek diyor bana. Hiç mi başı derde girer diye korkmuyor bilmiyorum. Ama yarın gidip bu işi bir şekilde çözmem gerekiyor.
Okul aile birliği başkanını duydum hatta ilkokuldayken annem başındaydı ama böyle sınıfa girip öğrencilerle muhattap olmuyordu tabi ki veliler toplantısı gibiydi gelemeyen velilere haber verirdi. Tam hatırlamıyorum ne yaptığını da ama kesinlikle sınıfa girip para toplama gibi bir görevi söz konusu bile değil. Alınacak bi şey varsa hoca toplantıda velilere danışır ha çoğunluk tamam derse belki o durumda topluyor olabilir. Ama kendi başına karar vermemeli. Bizim anneler okula sürekli yerli malı olsun ya da herhangi bir gün katmer bükme yapmaya giderdi sömürmüşler kadını şimdi fark ettimMerhaba arkadaşlar.