Okulda yaşadığım sorun.

Böyle saçma bir şey ilk defa duyuyorum..
Ne hakla sınıfa girip ders anlatır hem de her gün 2 ders diyorsunuz..
Haftada 1 bile olamaz gerçi o ayrı da..
Okul müdürüne, milli eğitime gerekiyorsa cimere kadar yazın..

Yol artık okuduklarım gerçek olamaz rezillik bu.
Neyi konuşacaksınız öğretmenle direkt şikayet edin okul müdürüne dilekçe verip ordan milli eğitime gidin dilekçe verin..
Ben olsam direkt milli eğitime sonra da cimere yazardım.
Ama kesinlikle bu rezilliği heryere duyururdum.

Biran önce buna el atmalısınız ,bu nasıl bir saçmalık , yarın birgün ilk iki derse gelemicem sen yerime gir derse şaşırmayın ,böyle saçma seymi olur cilkini çıkardılar bu sınıf anneliği sacmaliginin

Öğretmen niye dinleniyormuş ya teneffüslerde hafta sonlarında gayet dinleniyor

Ozaman yer altında çalışan madenciyede dublör bulsunlar

Saçmalığa bak o kadının eğitimi ne bilgisi hakimiyeti ne ki çocuklara ders veriyor üstelik saçmalıga bak öğretmen dinlensin diye hayatımda hiç duymadım böyle saçmalık

Müdürle konuşun ve milli eğitime şikayet edin

Neye güvendiğini de bilmiyorum, bana da savaş açmış bugün veli grubundan. Hayır cahil cesareti mi bu bilmiyorum. En güzeli artık pazartesi günü bu işin bir çaresine bakayım.
Durmayın hafta sonu iki dilekçe yazın o kadınla asla muhattap olmayın verin birisini milli eğitime birisini müdüre bakın nasıl pısıcak cimerede hafta sonu yazın ekran resmini atın gruba

Sınıf annesiymiş tövbe yarabbim yakında maaş ve sigorta isterse şaşmam onlarca emek verip atanamayan öğretmenlere hakarettir bu

Müdüre gidin. Gerekirse olayı resimleyip MEB. Şikayette bulunun. Bu ne saçmalık cok merakliysa okuyup oğretmen olsaymis.

Sınıfı o kişiye bırakıp gidiyorsa öğretmen hakkında soruşturma başlatılır. Hiçbir devlet memuru kendi yerini yabancı birine bırakıp gidemez.

Böyle bir şeye bu zamana kadar niye sessiz kaldınız. İnsanlar çocuğunu vereceği öğretmeni bile o kadar araştırıyor, öğretmen olmayan yabancı birine sınıfı emanet etmek ne demek. Sınıftan başka bir çocuğun anası olmaktan başka bir vasfı olmayan kişi nasıl öğretmenlik taslayabilir. Ben sinirlendim burdan.

Öğretmenle de tokuşursanız çocuğunuzun sınıfını değiştirtmesini isteyin müdürden. Ben direkt cimerden yazardım. Aslında elinizde delil varsa saklayın, whatsapp yazışması gibi. Bir ihtimal müdür MEB'e yazıp inkar edecektir. Stajyer öğretmen mi ne alaka öğretmenlik yapıyor? Bazı okullarda İngilizce, beden eğitimi gibi derslere dışarıdan biri getirtiliyor ve kurs gibi parası veriliyor. Öyle bir şey mi acaba bu da?

Konuyu okudukça sinir basıyor gerçekten yani diyemiyor mu kimse sizin eğitiminiz nedir vasfınız nedir birikiminiz nedir siz kimsiniz diye o zaman kreşte çalışmış öğretmenlik az gelir okul müdürü yapsalardı ne saçma şey çok sinir olurum böyle şeylere yıllar önce ben ilkokuldayken diş kontrolü yapılırdı sınıf annesinin kızına eksi verilmiş diye gelip kontrolör kıza tokat atmisti

Bence tekrar öğretmenle konuşmayın, çünkü zihin değişmeyecek sizin çocukları mezun ettikten sonra yine başka bir veli ile aynı şekilde devam edece -ki eğitim seviyesi düşük mahalle diyorsunuz- veliler bilinçsiz olduğu icin yine olan çocuklara olacak.
Kamera kaydı alma şansınız varsa kayıt alın direkt cimere gönderin, eğer alamazsanız öğretmenle bu konu hakkında konuştuğunuz konuşmanın ekran görüntüsünü ekleyin. Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Ne demek öğretmen olmayan birinin çocuklara günde 2 saat ders anlatip sonrasında da öğretmen gibi davranması.

Bu konuda işin bir de pedagojik boyutu var. Çocuğa sadece fiziksel zarar gelecek diye düşünmemek gerek. Kadın hiçbir vasfı olmadan ders anlatıyor, etkinlik yaptırıyor. Bir çocuğun yanlış yaptığı bir soruya vereceği tepkiler ilerde eğitim hayatı için büyük sorunlar doğurabilir, çocuk okuldan soğuyabilir. Neresinden tutulsa elde kalan bir konu.

Hocam gölge öğretmen terimini daha önce de duymuştum, nasıl bir şey merak ettim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Ne munasebet yahu. Cimere yazın hemen acilen. Veli ders mi verir veli de deli ogretmen de deli sanirım

Sınıf annesi nedir yahu ?
Bizim zamanımızda veliler sadece okuma bayramlarında ve milli bayram etkinliklerinde okula girebilirdi, bu saçmalıklar nereden türedi, yok sınıf annesi yok öğretmene yardımcı, oturduğum sokakta bir ilkokul var veliler sürekli orada, öğretmenler evlere kahvaltıya falan geliyor komşuların durumlarında görüyorum. Saçma bir hal aldı bu ilkokul işi, mutlaka şikayet edin, kanun neyse odur, ne münasebet bir veli öğretmencilik oynayacak okulun yetkilileri de bunu izleyecek , ben çocuğumu okula göndereceğim bilmem kimin annesi ders verecek, her işe karışacak ne münasebet ya

Hocam gölge öğretmen terimini daha önce de duymuştum, nasıl bir şey merak ettim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Gölge öğretmen sınıfa girip ders anlatmaz. Özel öğretmen gibi düşünün, Bep'li (kaynaştırma) öğrencileri takip eder genelde, onlarla özel olarak ilgilenir. Otizmli bir öğrencim vardı, gölge öğretmeni dışarda beklerdi, öğrencim bazen koşarak sınıftan çıkardı gölge öğretmeni hemen devreye girerdi, böylelikle ders akışı çok etkilenmezdi. Ben dersi bırakmak zorunda kalmazdım. Teneffüslerde de gölge öğretmen ilgilenirdi.

Birisi lütfen şaka desin ya şaka yani ben de öğretmenim bu zamana kadar böyle saçma bir şey daha önce ne duydum ne gördüm, öğretmenin sınıfını terk etmesi suçtur hem derse girmesin, veliyi amele gibi kullansın hem de ek dersini alsın üzerine iki ders de dinlensin. Alemin açıkgözlüsü o muymuş bir sorsanıza bunu ya pa maz. Ayy kafayı yicem artık veliler arasında gruplaşmaya neden oluyor, sınıftaki çocukların psikolojisini bozuyor bir de tebrik mi alıyorum diyor. Madem tebrik alıyormus diğer sınıflarda neden yokmuş bu uygulama, diğer öğretmenler göze alamaz çünkü bunu bir şikayete bakar. Kesinlikle susmayın görmezden gelmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…