- 30 Mayıs 2015
- 4.700
- 10.616
- 33
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
şoktayım ilk defa böyle bir şey duyuyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yol artık okuduklarım gerçek olamaz rezillik bu.Arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamadım. Şimdi hiçbir veli bir şey demiyor mu demişsiniz, velilerin çoğunu tanımıyorum açıkçası, ama gördüğüm iki tanesi kadına destek çıkıp bana tepki gösterdiler. Kadın bir süre kreşte çalışmış, yani kendi söylemine göre böyleymiş. Kadın öğretmenin yanında oturduğu ve veli toplantılarında öğretmen varken onunla ortak öğretmenvari konuştuğu için herkes durumu kanıksamış görünüyor. Bir de cidden eğitim düzeyi düşük bir semt ve bununla ilgili düşünüp düşünmediklerini bile bilmiyorum velilerin. Benim söylememle anlarlar mı ondan da çok emin değilim, çünkü "allah razı olsun, hiç üşenmiyor geliyor çocukların başına" gibi söylemleri var.
Kreşte çalıştım demesi sanırım veliler için bir referans oldu. Daha okul ilk başladığında öğretmenimiz çocuklardan gelemeyecek olan olursa, ya bana ya da sınıf annesine haber versin gibi yetkiler verdi kendisine. Herkeste bu durumu normalleştirdi açıkçası. Ben bile buraya yazana kadar tuhaf bir uyuşukluk içindeydim. ki hiç böyle bir insan da değilimdir. Şimdi buna bu kadar zaman neden sustum diye kendimi sorguluyorum.
Gruptan " x hasta gelemeyecek hocam" diye yazan insanlara, sanki ona yazılmış gibi, "geçmiş olsun, hemen iyileşip bana koşsun çocuklarım" falan diye cevap veriyor. Ödevleri o atıyor, sınıfta o gün gelmeyen varsa "x iki sayfa c yazsın defterine" gibi söylemlerle sanki orada öğretmenmiş gibi cümleler kuruyor sürekli. Örneğin yerli malı günü için planı tek başına yapmış ve 1. ders foto çekimi ve dans,2. ders tuzlularla başlangıç, 3. ders etkinlik yaptıracağım vs. gibi doldurmuş orayı ve öğretmen sanki hiç ortada yok gibi. Tüm günün planını kendine göre çıkarmış ve öğretmene gittiğim de "benim haberim yok bu programdan, kendi kafasına göre yapmış işte" diyor öğretmen bana.Neyse işte öyle saçma bir durumdayım şu an.
Pazartesi öğretmenle konuşmayı tekrar deneyeceğim, eğer olmazsa müdürle konuşmak zorundayım. Sonrasında da olduğu yere kadar olacak artık. Herkese teşekkür ederim. Gaflet uykusundan uyanmış gibi oldum sayenizde.
Biran önce buna el atmalısınız ,bu nasıl bir saçmalık , yarın birgün ilk iki derse gelemicem sen yerime gir derse şaşırmayın ,böyle saçma seymi olur cilkini çıkardılar bu sınıf anneliği sacmaligininMerhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Öğretmen niye dinleniyormuş ya teneffüslerde hafta sonlarında gayet dinleniyorMerhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Durmayın hafta sonu iki dilekçe yazın o kadınla asla muhattap olmayın verin birisini milli eğitime birisini müdüre bakın nasıl pısıcak cimerede hafta sonu yazın ekran resmini atın grubaNeye güvendiğini de bilmiyorum, bana da savaş açmış bugün veli grubundan. Hayır cahil cesareti mi bu bilmiyorum. En güzeli artık pazartesi günü bu işin bir çaresine bakayım.
Müdüre gidin. Gerekirse olayı resimleyip MEB. Şikayette bulunun. Bu ne saçmalık cok merakliysa okuyup oğretmen olsaymis.Merhaba arkadaşlar.
Hocam gölge öğretmen terimini daha önce de duymuştum, nasıl bir şey merak ettim. Aydınlatırsanız sevinirim.Golge öğretmen mi acaba diyeceğim de onun içinde fakülte mezunu olma şartı ve sınıfta buna ihtiyaç duyulan bir öğrenci olmalı, ki sanırım gölge öğretmen bile derse giremiyor tenefüste eşlik ediyor ihtiyaç duyan ogrenciye , ömrü hayatımda ilk kez duyuyorum bu arada ogretmenim
Ne munasebet yahu. Cimere yazın hemen acilen. Veli ders mi verir veli de deli ogretmen de deli sanirımMerhaba arkadaşlar.
Hocam gölge öğretmen terimini daha önce de duymuştum, nasıl bir şey merak ettim. Aydınlatırsanız sevinirim.