Okulda yaşadığım sorun.

15 yıllık öğretmenim, bir sınıf annesinin derse girdiğini ilk defa duyuyorum ayrıca annenin, veli toplantısında öğretmenin yanı başında işi ne? Zaten bu sınıf annesi mevzusuna acayip kıl oluyorum saçma sapan icatlar,ögretmene rahatsızlıklarınızı söyleyin, baktınız dikkate almıyor idareyle görüşün

Lisede 15-16 yaşındaki çocukların başında ders öğretmeni olmadan stajyer öğretmen bile tek başına duramaz, ilk kez duyuyorum böyle bir saçmalığı. Neredeyse dönem bitecek, şimdiye kadar neden müdürle görüşmediniz, neyi beklediniz =( Çook tehlikeli bir durum.
Çok haklısınız, şu an ben de bunu sorguluyorum açıkçası. Sanırım öğretmenle sorun yaşarsam okul değiştirmem çok zor onu düşünerek idare etmeye çalıştım. Sonrasında iş artık sabredemeyeceğim bir noktaya vardı. Çünkü bunun dozu gün geçtikçe de arttı ve artmaya devam ediyor.

Şu an hayretle okudum inanın...nasıl sınıfa girip 2 ders etkinlik yaptırıyor orasını tam anlamadım ama bu durum sanki öğretmenin hoşuna gitmiş gibi...ne demek ya diğer çocuklar demeyecek mi x'in annesi hergun okulda benim annem yok diye...bizim okulda yani oğlumun okulunda kata dahi veli cikmasi yasak diğer çocuklar etkilenmesin diye...yani bu durum hiç normal değil...lütfen peşini bırakmayın...birde o kadının işi gücü,evi barki yok mu ya insan çalışıyor gibi hergun gelir mi???yani bayan kesinlikle normal değil

Şu an hayretle okudum inanın...nasıl sınıfa girip 2 ders etkinlik yaptırıyor orasını tam anlamadım ama bu durum sanki öğretmenin hoşuna gitmiş gibi...ne demek ya diğer çocuklar demeyecek mi x'in annesi hergun okulda benim annem yok diye...bizim okulda yani oğlumun okulunda kata dahi veli cikmasi yasak diğer çocuklar etkilenmesin diye...yani bu durum hiç normal değil...lütfen peşini bırakmayın...birde o kadının işi gücü,evi barki yok mu ya insan çalışıyor gibi hergun gelir mi???yani bayan kesinlikle normal değil
Çok haklısınız ve ben de çok merak ediyorum, çalışmıyor olsa bile insan her gün gelmeye nasıl üşenmez bilmiyorum. Öğretmen olma özentisi her şeyi silip süpürüyor sanırım.

Çok haklısınız, şu an ben de bunu sorguluyorum açıkçası. Sanırım öğretmenle sorun yaşarsam okul değiştirmem çok zor onu düşünerek idare etmeye çalıştım. Sonrasında iş artık sabredemeyeceğim bir noktaya vardı. Çünkü bunun dozu gün geçtikçe de arttı ve artmaya devam ediyor.

Öğretmenin sınıfı birilerine emanet edip gidip dinlenme gibi bir hakkı yok, sizle sorun yaşadı diye çocuğunuza yani öğrencisine kötü davranma hakkı hele hiç yok. Hiç çekinmeyin, siz değil o korksun. Sınıf annesinin de pek suçu yok aslında. Öğretmen kadını resmen kullanmış, o da sevinmiş kendini önemli bir iş yapıyor sanmış. İdare de bunlara çanak tutuyorsa ki olabilir var öyle idareler, ilçe meme gidin direkt.

Böyle bir şey ne duydum ne gördüm ki normalde öğretmeni anlarım herkesi her zaman idare edemez derdim
Bu görevi ihmale girer ve çok ciddi bir suç aslında. Hem güvenlik hem pedagojik açıdan çok kötü. Ne münasebet o veli çocuğunun sınıfına giriyor. Öğretmen para alıyor ama derste yok. Allahim şaşırmış bunlar ne oluyoruz bugünde doktor yakalanmış hastahane ile alakası yok çalışan doktor yerine çalıştırıyormus
Bu olayı direk MEBe şikayet edin o öğretmen ceza almalı. Babasının çiftliği sanki veli derse sokuyor

Arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamadım. Şimdi hiçbir veli bir şey demiyor mu demişsiniz, velilerin çoğunu tanımıyorum açıkçası, ama gördüğüm iki tanesi kadına destek çıkıp bana tepki gösterdiler. Kadın bir süre kreşte çalışmış, yani kendi söylemine göre böyleymiş. Kadın öğretmenin yanında oturduğu ve veli toplantılarında öğretmen varken onunla ortak öğretmenvari konuştuğu için herkes durumu kanıksamış görünüyor. Bir de cidden eğitim düzeyi düşük bir semt ve bununla ilgili düşünüp düşünmediklerini bile bilmiyorum velilerin. Benim söylememle anlarlar mı ondan da çok emin değilim, çünkü "allah razı olsun, hiç üşenmiyor geliyor çocukların başına" gibi söylemleri var.

Kreşte çalıştım demesi sanırım veliler için bir referans oldu. Daha okul ilk başladığında öğretmenimiz çocuklardan gelemeyecek olan olursa, ya bana ya da sınıf annesine haber versin gibi yetkiler verdi kendisine. Herkeste bu durumu normalleştirdi açıkçası. Ben bile buraya yazana kadar tuhaf bir uyuşukluk içindeydim. ki hiç böyle bir insan da değilimdir. Şimdi buna bu kadar zaman neden sustum diye kendimi sorguluyorum.

Gruptan " x hasta gelemeyecek hocam" diye yazan insanlara, sanki ona yazılmış gibi, "geçmiş olsun, hemen iyileşip bana koşsun çocuklarım" falan diye cevap veriyor. Ödevleri o atıyor, sınıfta o gün gelmeyen varsa "x iki sayfa c yazsın defterine" gibi söylemlerle sanki orada öğretmenmiş gibi cümleler kuruyor sürekli. Örneğin yerli malı günü için planı tek başına yapmış ve 1. ders foto çekimi ve dans,2. ders tuzlularla başlangıç, 3. ders etkinlik yaptıracağım vs. gibi doldurmuş orayı ve öğretmen sanki hiç ortada yok gibi. Tüm günün planını kendine göre çıkarmış ve öğretmene gittiğim de "benim haberim yok bu programdan, kendi kafasına göre yapmış işte" diyor öğretmen bana.Neyse işte öyle saçma bir durumdayım şu an.

Pazartesi öğretmenle konuşmayı tekrar deneyeceğim, eğer olmazsa müdürle konuşmak zorundayım. Sonrasında da olduğu yere kadar olacak artık. Herkese teşekkür ederim. Gaflet uykusundan uyanmış gibi oldum sayenizde.
Böyle zihniyetteki bir öğretmene çocuğunuzu emanet etmeyin. Şu an bile dinlenme süresinin 1 saate düşmesine canı sıkılmıştır. Onunla sorun çözemezsiniz. Direk cimere yazın. Whatsapp görüşmelerini saklayın, sınıf annesinin öğretmen gibi davrandığı yerlerin fotoğraflarını çekin saklayın. Öğrtmen de ceza alır, bunlara göz yuman idareciler de

Arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamadım. Şimdi hiçbir veli bir şey demiyor mu demişsiniz, velilerin çoğunu tanımıyorum açıkçası, ama gördüğüm iki tanesi kadına destek çıkıp bana tepki gösterdiler. Kadın bir süre kreşte çalışmış, yani kendi söylemine göre böyleymiş. Kadın öğretmenin yanında oturduğu ve veli toplantılarında öğretmen varken onunla ortak öğretmenvari konuştuğu için herkes durumu kanıksamış görünüyor. Bir de cidden eğitim düzeyi düşük bir semt ve bununla ilgili düşünüp düşünmediklerini bile bilmiyorum velilerin. Benim söylememle anlarlar mı ondan da çok emin değilim, çünkü "allah razı olsun, hiç üşenmiyor geliyor çocukların başına" gibi söylemleri var.

Kreşte çalıştım demesi sanırım veliler için bir referans oldu. Daha okul ilk başladığında öğretmenimiz çocuklardan gelemeyecek olan olursa, ya bana ya da sınıf annesine haber versin gibi yetkiler verdi kendisine. Herkeste bu durumu normalleştirdi açıkçası. Ben bile buraya yazana kadar tuhaf bir uyuşukluk içindeydim. ki hiç böyle bir insan da değilimdir. Şimdi buna bu kadar zaman neden sustum diye kendimi sorguluyorum.

Gruptan " x hasta gelemeyecek hocam" diye yazan insanlara, sanki ona yazılmış gibi, "geçmiş olsun, hemen iyileşip bana koşsun çocuklarım" falan diye cevap veriyor. Ödevleri o atıyor, sınıfta o gün gelmeyen varsa "x iki sayfa c yazsın defterine" gibi söylemlerle sanki orada öğretmenmiş gibi cümleler kuruyor sürekli. Örneğin yerli malı günü için planı tek başına yapmış ve 1. ders foto çekimi ve dans,2. ders tuzlularla başlangıç, 3. ders etkinlik yaptıracağım vs. gibi doldurmuş orayı ve öğretmen sanki hiç ortada yok gibi. Tüm günün planını kendine göre çıkarmış ve öğretmene gittiğim de "benim haberim yok bu programdan, kendi kafasına göre yapmış işte" diyor öğretmen bana.Neyse işte öyle saçma bir durumdayım şu an.

Pazartesi öğretmenle konuşmayı tekrar deneyeceğim, eğer olmazsa müdürle konuşmak zorundayım. Sonrasında da olduğu yere kadar olacak artık. Herkese teşekkür ederim. Gaflet uykusundan uyanmış gibi oldum sayenizde.
Artık daha fazla şaşıramam dedikçe okuduklarim karşısında ben şok.......

Sadece ilk sayfayı okudum. Bu nasıl iş, bu nasıl cüret?
Öğretmenle takışmak istemiyorum yazmışsınız ama bir kere o öğretmen bozuntusuna zaten çocuğunuzu emanet etmeyin. Böyle tipler yüzünden bu meslek ayağa düştü. Ne münasebet elin kadını sapık mıdır manyak mıdır, ne akla hizmet benim çocuğumun eğitimi üzerinde söz sahibi olacak? Ne vasıfla çocukların dersine girecek?
Bakın bu tam okulu yakıp yıkmalık mevzu. Nerdeyse dönem sonu geldi, bir dönemdir bu işler böyle mi oluyor?
Size Çapanın gururu doktor Ayşemi hatırlatmak isterim. Alın işte onun öğretmen versiyonu.
Yerinizde olsam yapacağım ilk iş pazartesi gidip okulu birbirine katmak sonra da çocuğumu o öğretmenin sınıfından almak olur. Bu konuyu doğrudan her yere yazın zaten soruşturma geçirir çoçuğunuzun öğretmeni. Yaptığı şey alenen suç. Biz stajyer öğrenciler geldiğinde bırakmıyoruz onları sınıfta yalnız, eğitimle uzaktan yakından alakası olmayan kadının ne işi var çocuklarla?

Şaka gibi... Yani çocuklardan birinin annesi baya baya öğretmencilik oynuyor. Ders işliyor, program ve etkinlik yapıyor. Öğretmen de sizi "Tamam tamam iki değil artık bir derse girecek." diye teselli ediyor.

Hiç uzatmadan ya okulun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunun ya da direk Cimer'e yazın.

Okul müdürüne şikayet etmenin kalıcı bir yararı olacağına pek inanmıyorum zira Eylül ayından beri böyle absürd bir durumun farkına varıp olaya el koymamış olması bile büyük bir hata.

Öğretmenim, birkaç sene önce yaşadığım ilçenin gözde denilebilecek bir okulunda görev yaparken hastalığım sebebiyle rapor almak durumunda kaldım sınıf annesi arayıp hocam içiniz rahat olsun ben derslere girerim dedi, ne münasebet ben yoksam okulda başka öğretmenler var nöbetçi öğretmenlerimiiz dersime girer dedim bir daha da teklif etmedi. Sanırım bazı okullarda ve bazı tür velilerde normal bir durum bu. Ama ben kesinlikle kabul etmem hem ogretmen hem de veli olarak. Siz de mutlaka idare ile görüşün bu durumu.
Düşünsenize hemsireyim isim çıkıyor ya da hasta oluyorum, hasta yakınlarından birine bütün tedavileri yaptırıyorum 🙄🤣 olayın dogurdugu sonuç bundan tamamen farksız olur, ha yanlış tedavi uyguladın zarar verdin ha yanlış davranıp çocuğa zarar verdin...daha çocuğu anaokunda yeni başlamış bir anne olarak ilkokul seviyesinden şimdiden korktum,böyle saçma olay mi olur

Durdukça sinirleneceğim bu konuya sanırım.
Ben nöbetçi öğrenci sınıfa gelip de müdür yardımcısı x i çağırıyor dediğinde imzalı kağıt getirmezse çocuğu göndermiyorum, öğretmen koca bir sınıfı ne idüğü belirsiz bir kadına bırakıp çay kahve içmeye gidiyor. Gerçekten inanılır gibi değil.

Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.

Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Birçok kişi yazmış ama ben de şikayet etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ne münasebet yani hiçbir yetkinliği olmayan herhangi bir veli, hangi vasıfla çocuklara etkinlik yaptırıyor? Hangi tecrübeye veya eğitime dayanarak çocuklarla ilgili yorum yapma hakkına sahip oluyor? Sinirlenmekte çok haklısınız. Meb’e ve cimer’e şikayette bulunun, okul idaresine de bulunun ki öncelikle idare ile çözmeye çalıştığınız, iyi niyetli olduğunuz belli olsun. O saatlerde çocuğunuzu derse sokmama şansınız var mı? Sabır ve kolaylıklar dilerim.

Maalesef ilkokulda bende çok çektim sınıf annesinden.Ama burda tamamen suç öğretmende keyfinden ödün vermeyecek diye daha fazla sorumluluk almayacak diye koruması altına alıyor veliyi.O Veli’de hadsiz bir şekilde öğretmencilik oynuyor.Birçok veli şaşırmış ama ben daha saygısızlarını gördüm.Sınıf annesi diye bir kavram yok MEBde.Okul idaresi ya sınır koyacak bunun gibilere(para toplama dışında okulda olmaması gerektiği gibi) yada öğretmen sınıfın hem anası hem babası olacak😉Gerek kalmayacak böyle kişilere

Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.

Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Sayın veli bu durum çok ciddi bir konu. Eğer buna göz yuman bir idare varsa nasıl böyle bir riski alıyorlar asla anlamıyorum. Ben de öğretmenim ve öğretmenin dinlenmesi teneffüs aralarında olur ki sınıfı birine emanet etmek akıl alır bir şey değil. Şikayette bulunun ama elinizde bir miktar kanıt olsun özellikle WhatsApp konuşmaları kamera varsa özellikle onlar veli toplantısı ve tutanakları. Sonra silsile yoluyla şikayet edin önce müdür beye sonra tatmin olmazsanız ilçe MEB il MEB bakanlık cimet şeklinde devam edin. İlla ki birinden yanıt alırsınız. Zira bahsettiğiniz durum akıl alır gibi değil. Normalde ders esnasında çocuğun anne babası gelse vermem bir başkasına bütün sınıfı emanet etmek çok yanlış bir uygulama.

Iyi de bu durumun resmi olarak suç olması gerekmez mi ? Diyelim ki öğretmen sınıfta yokken çocuklardan birine bir zarar geldi..sınıftaki kişi veli olabilir ama adi üstünde veli sorumlu kişi yani öğretmen degil. Bu durumda bunun hesabini nasil ve kim verecek? Bence sikayet edilmesi gereken bir durum bu. Haklarınızı sonuna kadar araştırmalısınız

Öğretmen bir enayi bulmuş,ders ücretini kendi alıp kadına öğretmencilik oynatıyor.Okullarda müdürlerin herşeyden haberi olur.Tüm bunlara müdürün göz yumduğuna emin olabilirsiniz.Siz direkt cimere yazın ve iş yükünü hafifletmek için bu cüreti gösteren öğretmenden verim beklemeyin,çocuğunuzu alın.

X