Okulda yaşadığım sorun.

İnanın ben de ilk defa görüyorum. Yani öğretmen bunlar olurken sınıfta olmuyor, aşağıda çay falan içiyor, sanırım dinleniyordur diye düşündüm. Evet hergün istisnasız bu şekilde. Biz okula giremiyoruz o her gün orada, hatta törende bile öğretmenle birlikte çocukların başında duruyor. sanki bu bir işmiş gibi her gün ama her gün orada.
yuh olurum her gün çocukların eğitim göreceği 2 saat çalınıyor demek ki öğretmende de ciddi sorun var kaç saat ders işlenecekse kendi işlemeli

Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.

Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
benim oğlum da 1.sınıf sınıf annesi durumu yok

Nasil bir okul orasi mudur , mudur yardimcisi hic mi yetkili kimse yok ? Bence hemen yazili bir dilekce ile mudure sonra meb daha sonra cimere yazin. Ogretmeninde adini verin agirligini koyamayip boyle sus pus bir cizgisi olmayan ogretmen bir zahmet ogrermenlik yapmasin.

Çoğu veli gurubunda kadına hocam diye hitap ediyor, kimsenin rahatsız olduğu yok. öğretmeni arkasına aldığı için büyük çoğunluk kabullendi sanırım durumu.
Allahim nere orasi soktayim bu kadar cahilini hir arada hic gormemistim😂

Lütfen şikayetçi olun her yere Allah ne verdiyse bildirin bize de haber verin içimiz soğusun.

Bir de çocuğunuzu iki saat bir veliye emanet eden öğretmene bırakmayın yavru için belki zor olabilir ama ister sınıf ister okul değişikliği yapın. Bu sorun biter başka bir şey çıkar bu zihniyetteki bir öğretmenle.

Belli ki Öğretmen işini yapmak istemiyor o zaman görevi bıraksın Atanamayan nice genç var.. Kimsenin hakkına girmesin gitsin evinde temmelli dinlensin.

Ayrıca, çocuklarınızı bu Öğretmene bırakmayın. Kadın yatmanın peşinde. Bende Öğretmenim çok üzüldüm bu duruma..

İnanın ben de ilk defa görüyorum. Yani öğretmen bunlar olurken sınıfta olmuyor, aşağıda çay falan içiyor, sanırım dinleniyordur diye düşündüm. Evet hergün istisnasız bu şekilde. Biz okula giremiyoruz o her gün orada, hatta törende bile öğretmenle birlikte çocukların başında duruyor. sanki bu bir işmiş gibi her gün ama her gün orada.
O zaman idarenin de bilgisi var. Diger sınıflarda böyle bir durum var mı? Her mesajınızı ayrı şaşkınlıkla okuyorum. Ama tüm okul bunu yapsa,müdürün bilgisi bile olsa yaptıkları suç. Çok ılginç gerçekten.

En üzücü tarafı da bu durum. Sınıf annesi geldiği için diğer çocuklarda özeniyor bizim annemizde gelsin diye. Çıkıyor bi tane öğretmenle iletişimi iyi veli kendini sınıf annesi sınıf temsilcisi yapıyor. Aslında çok gereksiz.
Çok dedi çocuğum maalesef, keşke sen de olsan, seni çok özlüyorum dedi durdu. Bir de haliyle kendi çocuğuna tolerans tanıyormuş sürekli. Hatta öğretmen bir çocuğu alkışlatırsa, beni neden alkışlatmadınız diye öğretmene küsüyormuş falan. Bence bunların sebebi bu saçmalıklar.

MEB’e şikayet edin, kafalarına göre böyle şeyler yapamazlar. 5. sınıftayken bizim sınıf annesi de 1-2 kez öğretmenin yerine derse girmişti ama öğretmenin hastane işi mi ne vardı galiba. Yani ne alaka giripte etkinlik yaptırtması falan.

Arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamadım. Şimdi hiçbir veli bir şey demiyor mu demişsiniz, velilerin çoğunu tanımıyorum açıkçası, ama gördüğüm iki tanesi kadına destek çıkıp bana tepki gösterdiler. Kadın bir süre kreşte çalışmış, yani kendi söylemine göre böyleymiş. Kadın öğretmenin yanında oturduğu ve veli toplantılarında öğretmen varken onunla ortak öğretmenvari konuştuğu için herkes durumu kanıksamış görünüyor. Bir de cidden eğitim düzeyi düşük bir semt ve bununla ilgili düşünüp düşünmediklerini bile bilmiyorum velilerin. Benim söylememle anlarlar mı ondan da çok emin değilim, çünkü "allah razı olsun, hiç üşenmiyor geliyor çocukların başına" gibi söylemleri var.

Kreşte çalıştım demesi sanırım veliler için bir referans oldu. Daha okul ilk başladığında öğretmenimiz çocuklardan gelemeyecek olan olursa, ya bana ya da sınıf annesine haber versin gibi yetkiler verdi kendisine. Herkeste bu durumu normalleştirdi açıkçası. Ben bile buraya yazana kadar tuhaf bir uyuşukluk içindeydim. ki hiç böyle bir insan da değilimdir. Şimdi buna bu kadar zaman neden sustum diye kendimi sorguluyorum.

Gruptan " x hasta gelemeyecek hocam" diye yazan insanlara, sanki ona yazılmış gibi, "geçmiş olsun, hemen iyileşip bana koşsun çocuklarım" falan diye cevap veriyor. Ödevleri o atıyor, sınıfta o gün gelmeyen varsa "x iki sayfa c yazsın defterine" gibi söylemlerle sanki orada öğretmenmiş gibi cümleler kuruyor sürekli. Örneğin yerli malı günü için planı tek başına yapmış ve 1. ders foto çekimi ve dans,2. ders tuzlularla başlangıç, 3. ders etkinlik yaptıracağım vs. gibi doldurmuş orayı ve öğretmen sanki hiç ortada yok gibi. Tüm günün planını kendine göre çıkarmış ve öğretmene gittiğim de "benim haberim yok bu programdan, kendi kafasına göre yapmış işte" diyor öğretmen bana.Neyse işte öyle saçma bir durumdayım şu an.

Pazartesi öğretmenle konuşmayı tekrar deneyeceğim, eğer olmazsa müdürle konuşmak zorundayım. Sonrasında da olduğu yere kadar olacak artık. Herkese teşekkür ederim. Gaflet uykusundan uyanmış gibi oldum sayenizde.

Vallahi de billahi de video çekimi yapar çocukları blurlayıp MEB i Cimeri etiketlerim atarım Twitter'a. Sonrasında seyreyle gümbürtüyü. Sizin öğretmen de bu sınıf annesi mi ne zımbırtıdır ikisi de akıl tutulması yaşıyor herhalde. Bu ne gevşeklik. Önüne gelen öğretmenlik yapabiliyor mu yahu?

Hemen dilekçe ile MEB'e başvurun bir müfettiş yönlendirsinler, soruşturma başlatılsin.

X