- 31 Ağustos 2012
- 21.788
- 35.095
-
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
Cimere de yazın bu durumu kesinlikle.Neye güvendiğini de bilmiyorum, bana da savaş açmış bugün veli grubundan. Hayır cahil cesareti mi bu bilmiyorum. En güzeli artık pazartesi günü bu işin bir çaresine bakayım.
Annelerin çoğunu tanımıyorum, ama kadınla tartıştığım da iki tanesi onun arkasında durdu. Hakkını ödeyemeyiz x hanımın diyorlar. Alt eğitim düzeyinin olduğu bir mahallede okul.sizin gibi dusunen kimse yok mu koca sınıfta ? Toplanin oyle dilekce verin hem tek siz goze batmazsiniz cocuk icin endise duyuyorsaniz
Sınıf annesi cok öğretmenlik yapmak istiyorsa gitsin okusun yapsın öğretmenlik .Öğretmen de ilginç haklısınız. Öğretmenin söylemine göre kadınla konuşmuş, o da küsmüş "ben de bir daha gelmem o zaman" demiş, öğretmen diyor benim yanımda "gelmezsen gelme, sanki sen olmasan ben işimi yapamayacak mıyım bunca yıl tek başıma yaptım zaten". Sonra bunlar sadece bir ders girmesi konusunda anlaşmışlar. Bana da sanki bir şey yapmış gibi anlattı bunu.
Bu ne saçmalık ya! Milli eğitime şikayet edin, incelensin. Onlar versin kararını. Boş beles birisi neden sınıfta otorite kursun ki? Ne anlar çocuklarla konuşmaktan,sınıf yönetiminden.. birilerinin çocuğunun psikolojisi bozulmadan ihbar edin benceİnanın ben de ilk defa görüyorum. Yani öğretmen bunlar olurken sınıfta olmuyor, aşağıda çay falan içiyor, sanırım dinleniyordur diye düşündüm. Evet hergün istisnasız bu şekilde. Biz okula giremiyoruz o her gün orada, hatta törende bile öğretmenle birlikte çocukların başında duruyor. sanki bu bir işmiş gibi her gün ama her gün orada.
Derste çocuklara fasulye ektiriyor, kağıtlardan kesme, yapıştırma gibi etkinlikler yaptırıyor, müzik açıp dans ettiriyormuş.Bu nasıl bir saçmalıktir ya. Ne yapıyormus derste acabaokul müdürü ile konuşun. Devam ederse MEB ve cimere yazın.
Ne münasebet ya. Bende öğretmenim bir velinin başka bir öğrenciyle muhattap olmasına bile müsade etmem yani. İlkokulda bazı durumlarda bir kaç velinin öğretmene yardım etmesi gerekebiliyor ki bence o bile sıkıntıli bir durum. Ama bu kadın bildiğiniz yarım aklıyla eğitimci olmuş. Önce okul müdürüne söyleyin demiştim. Ama bence ilk cimere yazın gitsin. Okulca akılları başlarina gelsin.Derste çocuklara fasulye ektiriyor, kağıtlardan kesme, yapıştırma gibi etkinlikler yaptırıyor, müzik açıp dans ettiriyormuş.
Çok şaşırdım..sınıf annesi sadece öğretmen ve veliler arasında iletişim sağlar, sınıf ihtiyaçları, öğretmenler günü v.s için para toplar..diğer veliler bu duruma isyan etmiyor mu acaba? Hep beraber müdürle konuşun, olmaz ise ilçe milli eğitime şikayet dilekçesi yazınMerhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Okul müdürü, Meb, cimer. Şakasız üçüne de şikayet ederim. Böyle saçma şey mi olur? Ne sıfatla böyle bir şey yapabilirMerhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Çoğu veli gurubunda kadına hocam diye hitap ediyor, kimsenin rahatsız olduğu yok. öğretmeni arkasına aldığı için büyük çoğunluk kabullendi sanırım durumu.Çok şaşırdım..sınıf annesi sadece öğretmen ve veliler arasında iletişim sağlar, sınıf ihtiyaçları, öğretmenler günü v.s için para toplar..diğer veliler bu duruma isyan etmiyor mu acaba? Hep beraber müdürle konuşun, olmaz ise ilçe milli eğitime şikayet dilekçesi yazın
Arkadaşlar hatta bunlar iki kişiler, iki veli ama diğer veli derste duruyor ama etkinlik falan yaptırmıyor, sadece sınıfta diğerinin yanında duruyor. Yani bu etkinlik yaptıran öğretmene yardım ediyormuş, diğer velide öğretmene yardım eden sınıf annesine yardım ediyormuş. O sebeple sürekli okulda ve sınıftalar. Biraz karışık anlatmış gibi oldum ama durum bu.
Pazartesi gidip bu işe kökten bir çözüm bulacağım ki kadın bana karşı savaş baltalarını da bilemiş, bu saatten sonra çocuğuma nasıl davranacak onu bile bilmiyorum. Ama en merak ettiğim de hem yasal olmayan bir şey yapıp hem de nasıl böyle agresifleşebiliyor? Bakalım şu hayatta daha neler göreceğim.
Bu durum Öğretmeniniz sayesinde oluyor. Kesinlikle buraya yazdığınız gibi Müdürünüze anlatın durumu. Çözülmezse İlçe Milli Eğitime gidin ufak bir teftişten geçerlerse kendilerine gelirler.Merhaba arkadaşlar.
Asıl sorununuz Sınıf annesi değil Öğretmeniniz bunu unutmayın.Çoğu veli gurubunda kadına hocam diye hitap ediyor, kimsenin rahatsız olduğu yok. öğretmeni arkasına aldığı için büyük çoğunluk kabullendi sanırım durumu.