Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.
Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?