Okulda yaşadığım sorun.

Nasıl da akıl edip silmişler?
Peki sizin telefonunuz kaydetmemiş mi ? Sanki klasöre kaydediyor diye biliyorum gelen mesajları actıysanız(video,resim vb dosyaları),gruptan silinse bile orada kalmıyor mu bir kontrol edin telefon galerisini.
Bir gelişme var mı bu arada? Merak ettim ne yaptınız?

Evet bizde okul değiştirmeyi düşündük eşimle, ama ben neden çocuğumun düzenini bozuyorum ki..
Hem bir zorlukta kaçmayı mi ogreticez çocuğa..
Gittiği yere kadar gidecek bizimki, ama sizin durum sabredilecek gibi değil.
En zoru da saçmalıklara karsi yalnizsiniz, herkes kabullenmiş

Kesinlikle öğretmeninki cahil cesareti,ya yeni öğretmen olmalı ya da emekliliği yakın,baska türlüsünü düşünemedim. Derse azıcık geç gidecek olsam sınıfta bisey olacak diye korkarım
Nöbetçi olduğum günler 3 dk geç girmeye korkuyorum. Diğer öğretmenler “hocam nöbetçisiniz biraz dinlenin” dediğinde bizim öğrencilerin sağı solu belli olmayacağı için duramayacağımı söyleyip gidiyorum. Bizimkiler asla uslu uslu oturup öğretmen bekleme bilincinde değiller maalesef . Sınıfı bu mesleği yapmayan birine bırakıp kantinde falan oturmak, çay içmek… 1 dk sınıf başkanına bırakıp öğretmenler odasından materyal almaya korkuyorum ben.

Yerinizde olsam hiç rahatsızlığımı belli etmeden o ikisinin derse girdiği bir zamanda elimde kek börek vs bir şeylerle sınıfa girer sonra da onları etkinlik yaparken kayda alıp öyle şikayet ederdim. Hiç kurtulamazlar bu şekilde

Bu gercek mi ya Ben de sinif ogretmeniyim degil sinif annesi hic kimseyi sinifima sokmuyorum.Asla etik degil,ne munasebet ogretmen dinlenecek diye iki derse gelmesi.

Ogretmen tecrubesiz mi? Acaba yonetmelik ve kanunlardan haberi var mi,bana isi bilmiyor gibi geldi

Merhaba arkadaşlar, kaç gündür uykumda bile bu işle uğraşıyordum. Gerçekten çok gergindim. Bugün oğlumla birlikte sınıfa gittim, zil çalmıştı kasıtlı olarak biraz gecikerek gittim, kapıyı açtığımda iki kadında orada sınıfın içinde oturuyorlardı. Ben de aldım çocuğu sınıfa girdim. Oğlumu sırasına oturttum. Ceketimi çıkarıp boş bir sıraya oturup beklemeye başladım. On dakika sonra ikisi de sınıftan çıkıp gittiler. Ben oturmaya devam ettim. Öğretmen gelip hoş geldiniz dedi ama biliyor tabi gergin olduğumu ve neden geldiğimi. Ben de derste oturayım bugün hocam, sonuçta dört aydır iki veli hiç çıkmıyor dedim. Konu buradan açılınca siz tam olarak ne istiyorsunuz dedi, sanki daha önce konuşmamışız gibi, dedim bu sınıf annesi meselesi zaten yasal bir şey değil, üstelik yasak, göz yumulacak noktayı da geçti olay ve ben sınıf annesi olayını bitirmenizi ve artık derslere bu kadının girmemesini, aynen diğer veliler gibi eşit şartlarda çocuğunu okulun kapısından alıp bırakmasını istiyorum dedim.

Ben bu durumu daha makul bir zemine çeksem olmuyor mu dedi, artık iş şirazeden çıktı bu saatten sonra olmaz dedim. Bu kadın sizi arkasına alarak her şeyi yapma hakkını görüyor kendinde neden bu kadının arkasında böyle duruyorsunuz diye sordum. Bana "ister tembellik deyin, ister yoruluyor deyin, zaten o yaptırmasa etkinliği ben yaptırmak zorunda kalacağım" dedi. Pardon da zaten bunu sizin yaptırmanız gerekiyor devletin öğretmeni sizsiniz ben çocuğumu size emanet ediyorum dedim. Bu iki kadın dersteyken bir çocuğa bir şey olsa, sınıfta yoktum suç kadında mı diyeceksiniz, yoksa suçu üzerinize alıp benim yanımda oldu olay mı diyeceksiniz, iki suçtan hangisini üstünüze almayı düşünüyorsunuz dedim. Haklısınız ama ben onları yalnız bırakmıyorum dedi, bırakıyormuşsunuz, çocuğum bana anlatıyor dedim. Evet çay sigara içiyorum, biraz deşarj oluyorum bu sayede dedi. Ki bunları açık açık söylüyor. Bu sınıfta suç işleniyor ve bu suçun son bulmasını istiyorum hemen bugün dedim. Bakın ben müdüre gitmedim, milli eğitime gitmedim, cimere yazmadım henüz ama yazabilirim, bugün bitecek bu saçmalık dediğimde bu dönem bitene kadar bana müsade edemezmisiniz, gelecek dönem söz veriyorum adım atmayacaklar okula dedi. Ben de hayır birgün bile müsadem yok diye cevap verdim.

Tamam ben sınıf annesine oğlumun adını söyleyerek x sizi istemiyor derim dedi. Çocuğumu hedef göstereceksiniz yani. Hayır öyle olmayacak, yasal olmayan sınıf annesi uygulamasına ve suç olan bu derse girme olayını son veriyorum diyeceksiniz kendi iradenizle dedim. Çünkü eğer benim çocuğum üzülürse, bu sebepten hedef tahtası olursa veya şube değiştirirse burada üzülen sadece çocuğum olmayacak size garanti veriyorum, çok fazla insanın canı yanacak dedim. Peki o zaman ben emekleri için teşekkür edip gelmeyin diyeyim dedi. Kimseden yasal olmayan bir emek istemedim, emekleri için kimseye teşekkür etmiyorum, hatta söyleyin sahte öğretmenlikten dua etsin suç duyurusunda bulunmuyorum cevabını verdim.

Peki merak etmeyin bu olayı çözeceğim, siz de bir yere gitmeyin dedi. Çocuğu almaya gittiğimde de sınıf annesi aynen bizim gibi kapıda çocuğunu almayı bekliyordu. Öğretmenin biraz canı sıkıldı iş yükü arttı diye ama şimdilik sorunu çözdüm gibi görünüyor. Haa isterdim ki suç işleyen cezasını bulsun ama bu benim çocuğumu da bir şekilde etkileyecek. Çünkü şube değiştirsen çok üzülür müsün dediğim de çok üzülürüm anne ama yapman gereken neyse yapabilirsin dedi. Şimdilik durumlar böyle arkadaşlar. Şikayet etmediğim için beni suçlamayın lütfen çünkü şimdilik okul değiştirme gibi bir durumum da yok. En azından kısa yoldan halletmeye baktım olayı. Bakalım süreç ne gösterecek. Herkese tekrar teşekkürler.

Daha neler duyacağız ilk defa duyuyorum böyle bir saçmalık kötü bir şaka gibi

Haberi olmayabilir haklısınız. Bana bir sürü tebrik aldığını, bu işi çok güzel yaptığının söylendiğini, diğer öğretmenlerin de taktir ettiğini söylüyor kadın. şaka gibi.
Hata öğretmen de. Böyle bir saçmalığa nasıl müsade ediyor, o kadar absürt bir durum ki. Düşünüyorum başıma gelse böyle bir şey nereye düştük böyle derim. Müdürle görüşmekten başka çareniz yok.

Ya bu ne pişkinlik!
Tabii siz sorun çözmek istiyorsunuz ama benim içimden geçen sınıf annelerinin girmeye devam etmesi ve sizin cimere şikayet edip öğretmene gerekli cezayı aldirmaniz.
Ne demek çay sigara içiyorum! Böyle pişkinlik olmamali

Agzim acik okudum bu nasil bir piskinlik. Ogretmen sorumluluklarini umursamiyor bile. En doğrusu bence sikayet etmekti. Hem isten kaytariyor hem bunu savunuyor hem cocugun ismini vermekle tehdit ediyor. Belliki akli yerinde degil. Baska sacmaliklara maruz kalmazsiniz umarim

Bu nasıl pişkin bir öğretmen yahu.
Siz çocuğunuzu düşünüyorsunuz haklısınız da kendi açınızdan ama bu öğrenmenin hakki şikayet edilmesi ve gerekli cezayı alması aslında.

Böyle bir öğretmene çocuğunuzu emanet etmeyin. Sorun çözüldü sanıyorsunuz ama her şey daha yeni başlıyor maalesef.

Kurduğu cümlelere ben de çok şaşırdım. "İster tembellik deyin, ister yoruluyor deyin" diyor bana. Ben de yapanın yanına kar kalsın istemiyordum bu düşünceyle de çok cebelleştim aslında ama çocuğun okulunu aldırsam ya da şubesini o da başka bir dert. Önce halledecek mi bakayım diye düşündüm son bir kez. O tehditleri etmesem eminim zaten sorunum çözülmeyecekti. Baktı iş çok kötü noktalara varacak ancak öyle ikna oldu. Takip etmeye devam edeceğim. Eğer ki kadın derse girmeye ya da ayrıcalıklı gibi davranmaya devam ederse haberdar etmedik yer bırakmayacağım.

Umarım başka başka şeyler çıkarmaz, çocuğu hedef tahtası yapmakla suçladı beni, sonrasında ben de mecburen tehdit etmek zorunda kaldım. İlk başladığımızda çocuklarla lanlı konunuşuyordu onu şimdi bıraktı ama yeni icatlar çıkar umut ediyorum ki.

Bu nasıl pişkin bir öğretmen yahu.
Siz çocuğunuzu düşünüyorsunuz haklısınız da kendi açınızdan ama bu öğrenmenin hakki şikayet edilmesi ve gerekli cezayı alması aslında.
Ben de suç cezası kalmasın isterim ama son bir kez konuşup kendisiyle halledebilmeyi umdum. Çünkü çocuğum için de bazı şeyler çok zor olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…