Okulda yaşadığım sorun.

Yarın okul idaresi ile görüşün. Eğer olumlu yanıt almazsanız hiç kimseyle tekrar konuşup tartışmaya girmeden ( nitekim çocuğunuz o sınıfta) cimere şikayet edin. Cimer aracılığı ile öğretmene soruşturma açılır. O esnada sonra sınıf annesi ve öğretmen tüm bunları İNKAR ederler. Çünkü yaptıkları suç. O yüzden WhatsApp görüşmelerinizi kayıt altına alın ki, onlar da kanıt teşkil eder.

Ben zaten eğitmenlik yapıyorum sulu boya ve resim konusunda. Okulumuz ekstra atölyeler için freelance çalışanları sık sık okula çağırır ücretiyle. Cam boyama üfleme makrome yada çanak yapma falan gibi. Beni tanıdıkları için anlaşma yaptık beraber calistigim bir diğer arkadaşımla. Normalde 2. Sınıfları ben alırken kendi oğlumun sınıfını almadım arkadaşa bıraktım. Sınıf anneligimin bir etkisi olmadi. Etkinlik ücreti toplamak disinda😅
bilmiyordum🤗 tebrik ederim

Bizim öğretmen de bunu yapmıyor da, kendisi sınıfa teşrif edene kadar sınıf annesi girip etkinlik yaptırıyor bir on dk kadar..
Ki ben bundan bile rahatsızım, söyledim, konuştum duzelticem vs. gibi yuvarlak söylemler..
Olmayacak seyler yapılıyor kısacası ve biz niye bütün bu saçmalıklara mücadele etmek zorunda kalıyoruz, ben yoruldum vallahi...
cidden ben de çok yoruldum. Hayır çocuk için de endişeleniyor insan. Okul başladığından beri bir düzen kurdu, bunlara karşı çıksak bir dert çıkmasak insan zaten bir yere kadar sabredebiliyor. Hayır tek istediğim kurallara yasaya uygun normal bir eğitim hayatı. Bunu elde etmek bu kadar zor olmamalı.

Yarın okul idaresi ile görüşün. Eğer olumlu yanıt almazsanız hiç kimseyle tekrar konuşup tartışmaya girmeden ( nitekim çocuğunuz o sınıfta) cimere şikayet edin. Cimer aracılığı ile öğretmene soruşturma açılır. O esnada sonra sınıf annesi ve öğretmen tüm bunları İNKAR ederler. Çünkü yaptıkları suç. O yüzden WhatsApp görüşmelerinizi kayıt altına alın ki, onlar da kanıt teşkil eder.
Öğretmene soruşturma açıldığında da yine şikayetin benden gittiğini bilecekler ve çocuğa ayrımcık yapacaklarsa o noktada da yaparlar zaten. Ama bir şeyleri de göze almam gerekiyor. Çünkü başka bir şey düşünemez oldum kaç gündür. Konuşmaları kayıt altına aldım ama maalesef veli toplantısı videosunu kaydetmemiştim daha önce onu silmişler.

Siz gerekirse şikayet edeceğinizi söylerseniz okul idaresi de bu duruma göz yummaktan başı yanacagini düşünerek öğretmeni bu konuda uyarabilir diye düşünüyorum. İlk etapta güzellikle ve kararlılıkla okul idaresiyle konusmanizda fayda var. Bence sınıf annesini bu konuda hiç muhatap almayın. Yoksa iyice havaya girecek. Bu olayın asıl suçlusu öğretmen ve eğer biliniyorsa okul idaresidir.

Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.

Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Sınıf annesi seçilse bile sınıf dışında ki işlerle ilgilenir. Derse girmesi KESİN ve NET YASAK. Müdürle bir konuşun, belki haberi yoktur. Olmazsa milli eğitim müdürlüğüne gidersiniz. Pedagojik formasyon diye boşuna uğraşmıyor insanlar. bir belgeden daha fazlası pedagojik eğitim...

Merhaba arkadaşlar.
Bu yıl küçük oğlum birinci sınıfa başladı, okullarda yasak olmasına rağmen bir de sınıf annesi belirledi öğretmen. Şimdi bu sınıf annesi günlük olarak bir ya da iki derse girip çocuklara etkinlik yaptırmak adı altında öğretmenlik yapıyor. Veli toplantılarında öğretmenin yanına bir sandalye çekip oturuyor ve sanki sınıfta iki öğretmen varmış gibi kendisi de veli olduğu halde üstten üstten çocuklar konusunda konuşmalar yapıyor. Sırf öğretmenimiz iki ders dinlenecek diye ben bir velinin sınıfta çocuğuma yetkisiz bir şekilde öğretmenlik yapmasını istemiyorum ki okulda onca sınıf var hiç böyle bir şeyin varlığına rastlamadım.

Birkaç gün önce de kendisiyle hem bu konuda hem de sürekli bir icat çıkarıp ayda sürekli para toplaması konusunda tartıştık. İki şakşakçısı da arka çıktılar. Öğretmenle durumu konuştum aslında ama bundan sonra sadece bir derse girecek falan dedi. Hayretler içindeyim, canı isteyen sınıfa girip öğretmenlik yapabiliyor mu? Bir de öncelikle okul müdürüne falan mı gitmeliyim bu konuyu çözmek için, çocuğuma da sınıfta üstü kapalı ayrımcılık yapacağından endişeliyim açıkçası. Ne yapmamı önerirsiniz?
Aslında bu olaya öğretmen kapı aralamış, kendi rahatı için kadının ogretmencilik oynamasına müsaade ediyor. Evet hoş değil, okul idaresi biliyor mu? Kadın çocuklara kötü mü davranıyor?

Kendini bilmez bir din öğretmeni bir sanatçının heykelini kuran yırtan kız diye derste gösterdiği için benim yıllarım korkuyla geçti. Bu kadın ne diyecek ne anlatacak. Belki psikolojilerini etkileyecek. Kesinlikle engel olunmalı

Aaa ne saçma iş . Böyle bir şey hayatım da ilk kez duyuyorum . Öğretmen yoruluyor diye yerine sınıf annesi girmesi de absürt. O zaman doktor da yorulunca temizlik görevlisi girsin. Hemşire yerine , hasta bakıcı kan alsın ..

İnanın ben de ilk defa görüyorum. Yani öğretmen bunlar olurken sınıfta olmuyor, aşağıda çay falan içiyor, sanırım dinleniyordur diye düşündüm. Evet hergün istisnasız bu şekilde. Biz okula giremiyoruz o her gün orada, hatta törende bile öğretmenle birlikte çocukların başında duruyor. sanki bu bir işmiş gibi her gün ama her gün orada.
Bu ne ya?? Ben de öğretmenim, sinif annesi disaridaki isler ve para toplama isleri ile ilgilenir ögretmene yardımci olur. Bu sekilde öğretmenin siniftan cikip dinlenmesi icin yedekte beklemez. Ayrica bir insan bunu nasil gururuna yedirip kabul eder anlayamadim.idareyle konuşun acilen.

Öğretmenle çok takışmakta istemedim açıkçası, çocuğum orada diye ve kibarca durumu anlattım açıkladım. En iyisi dediğiniz gibi müdüre gideyim artık.Sonrasını da ona göre belirlerim ama bu suç bile olması gerekmiyor mu ? Cidden şaşkınım. Bugün de bana veli grubundan laf sokuyordu üstü kapalı. Hayır zaten orada bile olmaması gerekiyor hangi cesaretle bir de savaş açıyor bana bilmiyorum.
Gittiniz mi bugün mudure

cidden ben de çok yoruldum. Hayır çocuk için de endişeleniyor insan. Okul başladığından beri bir düzen kurdu, bunlara karşı çıksak bir dert çıkmasak insan zaten bir yere kadar sabredebiliyor. Hayır tek istediğim kurallara yasaya uygun normal bir eğitim hayatı. Bunu elde etmek bu kadar zor olmamalı.
çocuk için endişeleniyorsunuz evet doğru haklısın da
yaptıkları direk suç

yanınıza bikaç yandaş bulamaz mısınız birde?

hiç duymadım veliden öğretmen

X