Okulda Şiddet Gören Suriyeli Çocuklar

Öncelikle size cevap vermek istedim.
Yaşadığınız bölge neresidir bilmem ama burada onlar için özel olarak açılan bir okul yok.
Okulu geçtim sınıf bile yok.
Onlar şuan misafir öğrenci, Türkçelerini ilerletmeye, oradaki çocuklarla arkadaş olmaya çalışıyorlar.
Sistemin doğru olmadığını hepimiz biliyoruz.
Bu çocuklar o sınıfa gidince sıkılıyor, akılları başka şeylere kayıyor bunu da biliyoruz.
Neticede bunlar birer çocuklar.
Biz iyilik yapalımi laf olsun torba dolsun derdinde değiliz emin olun.
Yeterince araştırma yaptık.
Başka ilçelerde bu çocuklar için okullar yada sınıflar olsa bile nasıl gidecekler o okullara?
Ceplerinde para mı var? Ordan burdan yardım yapılıyor, öyle geçinebiliyorlar.
Herneyse siz iyilik yapmak için araştırdıysanız, araştırdıklarınızı paylaşmanızı rica ederim.
Belki bize yol gösterirsiniz.

İlginiz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Şuna inanırım ki bir insan değişir, dünya değişir.
Sizlerinde etrafınızda Suriyeli olsun yada olmasın muhtaç çocuk gördüğünüze yüreğinizin parçalandığına inanıyorum.
Ne kadar insana iyilik ile ulaşırsak, o kadar insan değişir yada temelleri atılır.
Allah gönlünüze göre versin.

Arkadaşım müdür yardımcı ile konuştu konuyu.
Önce çocuğun annesi ile birlikte darp eden çocuktan şikayetçi olması gerekiyormuş.
Bugün çocuğun annesi okula gidecek ve darp eden çocuk öğretmeni tarafından uyarılacak.
Konu firma yetkililerimize kadar ulaştı.
Bir daha tekrarlanırsa gereğini yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Umarım diğer çocuklar ve aileleri bu olaydan ders alır ve çocuklarını daha iyi yetiştirirler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…