Ben hiçbir öğretmenin öyle diyeceğineiinanamıyorum öyle düşünse bile söylemez. Hem Suriyeli çocuklar için okullar var. Onları ayrı alıyorlar. Bizim burda iki tane var mesela. Benim sınıfımdanda vardı bir tane. Tam tersi çocuklar çok seviyodu yardımcı olmaya çalışıyodu. Ama bu çocukların ya önce dil öğrenmek için halk Eğitim gibi açılan okullara ya da sadece onlar için açılan okullara gitmesi gerekiyor önce. Öyle olmazsa sınıfta sıkılıyorlar. Bizler yetersiz kalıyoruz sonuçta bir sürü öğrenci var sınıfta. İyilik yaparken de araştırmak gerekiyor demekki ayy ne güzel çocuk okula gitmek istiyor demekle olmuyor o iş.
Öncelikle size cevap vermek istedim.
Yaşadığınız bölge neresidir bilmem ama burada onlar için özel olarak açılan bir okul yok.
Okulu geçtim sınıf bile yok.
Onlar şuan misafir öğrenci, Türkçelerini ilerletmeye, oradaki çocuklarla arkadaş olmaya çalışıyorlar.
Sistemin doğru olmadığını hepimiz biliyoruz.
Bu çocuklar o sınıfa gidince sıkılıyor, akılları başka şeylere kayıyor bunu da biliyoruz.
Neticede bunlar birer çocuklar.
Biz iyilik yapalımi laf olsun torba dolsun derdinde değiliz emin olun.
Yeterince araştırma yaptık.
Başka ilçelerde bu çocuklar için okullar yada sınıflar olsa bile nasıl gidecekler o okullara?
Ceplerinde para mı var? Ordan burdan yardım yapılıyor, öyle geçinebiliyorlar.
Herneyse siz iyilik yapmak için araştırdıysanız, araştırdıklarınızı paylaşmanızı rica ederim.
Belki bize yol gösterirsiniz.