Okulda Şiddet Gören Suriyeli Çocuklar

Öğretmen nasıl "haketti" desin ya? O zaman öğretmen mi azmettirmiş dövün diye. Şikayet etsenize, ne demek çok konuşuyor. Zaten çocuk okula gitmek istemez ki. Bende tam tersi çevremde o Suriye'li çocuklara insanların daha yakın olduğunu görüyorum. Çok şaşırdım ve üzüldüm şu anda.

Böyle insanlar öğretmenlik yapmasın ya.
Lafa bak ''haketmiştir''.
Ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim.
Bırakmayın bu işin peşini.

Hayır, devlet okulu.
Farklılıklar hayatın rengidir.
Bunu çocuklarımızdan önce kendimize kabul ettirmeliyiz.
Sonuçta çocuklar bizlerin aynasıdır.

Öğretmen ile konuşuldu ama sonuç bu şuan.

Çok zor onlar için.
Devlet ülkeye getirdi, tüm illere dağıttı ama sahip çıkmıyor.
Raporu düşünüyorum hala, birebir arkadaşım ile konuşayım bakayım.

Bir öğretmen nasıl "hak ediyor" der yahu.. şu sitede her gün hayret edecek bir şey daha buluyorum..

konu sahibi darp raporu alın, şikayet edin sorumlular hakkında işlem yapılsın..

Bende çok şaşkın ve kızgınım.

Şuan okulda misafir öğrenci zaten.
Türkçeye alışabilmesi, ortama ayak uydurabilmesi açısından gitmek istedi, götürdük kabul ettiler.
Raporu almak istememdeki amaç öğretmenin tutumundan dolayı, diğer çocukları ifşa etmek için değil.

Suriyeli çocuklar resmen nasıl kayıt oldular?

Resmi kayıt olmadılar sanırım, misafir öğrenciler.
Okul kabul etti bir şekilde, ne önemi var ki resmi kaydın?

Bu insanlık görevi. Ben yapamazsam bir başkası muhakkak yapmalı.
Öğretmenlere saygım sonsuz ama bu türlerine değil.
Kesinlikle aile nasıl öğretiyorsa, çocuk onu biliyor ve böyle dışlıyorlar çocukları.

Ayrımcılık resmen. Gidip şikayet edin atmazlar bence, şikayet edildikten sonra atamazlar dikkat çekmemek için. Ama kesinlikle tepkisiz kalmayın, yazık çocuklara ya

Raporu düşünüyorum hala.. Ama okuldan atma konusunu bilmiyorum.

Hiçbir çocuk şiddeti hak etmez. Nasıl bir zihniyetle göz yumuyorlarsa artık... Müdürle konuşmayı deneyin.

Haklısınız, birde müdürle konuşmak gerek. Bu aklımıza gelmemişti, sağolun.

Sizin aileniz size sahip çıkabilecek güçtelermiş.
Ama bu çocukların aileleri çocuklara sahip çıkabilecek güçte değiller.
Ne yazık ki devlette sahip çıkmıyor.

Öğretmen bunu derse, çocuklar neler yapmaz.
Sizin oradakiler şanslıymış. Maalesef çoğu yerde insanlık ölmüş..

Böyle insanlar öğretmenlik yapmasın ya.
Lafa bak ''haketmiştir''.
Ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim.
Bırakmayın bu işin peşini.

Bırakmayacağım zaten.
Öyle yada böyle bu konuyu bir şekilde gündeme getireceğim..

Kızlar desteğiniz için sağolun..

il milli eğitime şikayette bulunun. hiç bir b.k yapamazlar. sahipsiz bulmuşlar ya. garipler, ne acılar çekiyorlar küçücük halleri ile. iyi ki siz ve arkadaşınız var. Allah bin kere razı olsun sizden. diğeri de çocuksa çocuk, şikayet edin. anası babası hayvan mı yetiştiriyor, çocuk mu? az insaf ya. Allah ım sen koru çocuklarımızı

Çok sinirim bozuldu, hangi okul bilsem gider öğretmene iki çift laf ederim.. Yazık zaten ülkelerinden uzakta hiç dillerini bilmedikleri bir yere geldiler.Küçücük yaşta çektiklerine bak çocukların.

Amin.
Evet sahipsizler diye bunu yapıyorlar, çok yazık gerçekten.
Ben hiç bir şey yapmadım, çocuklarla arkadaşım ilgileniyor ama bizde yardımlarda bulunuyoruz.

Çok sinirim bozuldu, hangi okul bilsem gider öğretmene iki çift laf ederim.. Yazık zaten ülkelerinden uzakta hiç dillerini bilmedikleri bir yere geldiler.Küçücük yaşta çektiklerine bak çocukların.

Okulun adını veremiyorum şuan.
Diğer arkadaşım facebookta paylaşmak istedi, izin vermedim.
Şuan sadece yapılabilecek listesi oluşturuyorum.
Gerekirse onuda yapıcam.

yerinizde olsam okula gider ogretmenle tekrar konusurdum,
hemen pesine de rehberlik servisi ve mudurle gorusurdum.
darp rapuru islerin daha resmi boyuta tasınmasına neden olabilir.

ogremenin haketmistir demesi "onlar cocuk kendi aralarında itisirler" gibi rahat bir cumle mi, yoksa dusmanca bir tavır ve tesvik gibi mi ona iyi bakmak lazım.
elbette bu ogretmenin niyeti ne olursa olsun tavrını hos bulmuyorum ancak resmi olarak islem yaptırmak yerine mudur uyarısı da yeterli olabilir.

İlçe milli eğitim müdürlüğüne başvurun

Resmi kayıt olmadılar sanırım, misafir öğrenciler.
Okul kabul etti bir şekilde, ne önemi var ki resmi kaydın?
..
Resmi kayıtları yoksa idare resmi olmayan yollara daha kolay yönelebilir o açıdan sordum.
Çünkü idareciler aralarında ciddi husumet olmayan öğretmenlerin yaptıkları bu tip şeyleri genelde sümen altı eder.

ay yazık ama ya ne isterler ki onlardan

Ya çok üzüldüm .Bana kalırsa çocuklar ailelerinden çok etkileniyor olabilirler.Aileler genelde Suriyeliler şöyle böyle dedikten sonra cocuklarda bunları yapmakta kendilerinde hak bulurlar.Darp raporu alıp okul yönetimi hakkında sikayette bulunabilirsiniz fakat bu seferde küçüklere daha da yüklenmelerinden korktum

merak etmeyin okuldan atamazlar, eğer atarlarsa da twitterdan bir haber programcısına darp raporuyla birlikte olayları yazarsınız o okul da müdür de öğretmen de doğduğuna pişman olur.
sonuna kadar gidin. kıyamam ben o çocuklara. gelsinler gelmesinler ayrı tartışma konusu ama onlar daha masum çocuklar, ne güzel akranları gibi sokakta dilencilik etmek yerine okumak istemiş (edit: ay burayı okudum da bir daha sanki o çocuklar isteyerek dilencilik yapıyor gibi olmuş, ayıp olmuş), lütfen okuması için elinizden geleni yapın.
siz de arkadaşınız da iyi insanlarsınız belli ki, hayatı savaş ve zülümle başlamış bir çocuğa iyilik olduğunu da gösteriyorsunuz ya gerçekten takdir ediyorum sizi, benim haddim olmasa da.

Ben hiçbir öğretmenin öyle diyeceğineiinanamıyorum öyle düşünse bile söylemez. Hem Suriyeli çocuklar için okullar var. Onları ayrı alıyorlar. Bizim burda iki tane var mesela. Benim sınıfımdanda vardı bir tane. Tam tersi çocuklar çok seviyodu yardımcı olmaya çalışıyodu. Ama bu çocukların ya önce dil öğrenmek için halk Eğitim gibi açılan okullara ya da sadece onlar için açılan okullara gitmesi gerekiyor önce. Öyle olmazsa sınıfta sıkılıyorlar. Bizler yetersiz kalıyoruz sonuçta bir sürü öğrenci var sınıfta. İyilik yaparken de araştırmak gerekiyor demekki ayy ne güzel çocuk okula gitmek istiyor demekle olmuyor o iş.

Kıyamam ya yazık öğretmen neki öğrencileri ne olsun. Çocuklara ayrımcıligi değil " iyi insan ve kötü insan "ı anlatarak buyutmeliyiz bence.

Bence gizlice takip edin yada çocuğun çantasına veya montuna önlüğüne bir yere gizli kamera takın görüntüleride ana haber bültenlerine verin bu insani ayıpla deşifre olsunlar..milli eğitimde soruşturma açar hem elinizde delilde olursa...

Siddetin herhangi bir gerekçesi olamaz cocukların aileleri ve öğretmenler bu işi çözmek zorunda üzerine düşer ve olayların yakın takipçisi olursanız sesınızı duyurabılırsınız
Bu olay tekrarlayıp duracak belli ki okul yonetımı ıle gorusun tekrarlaması halınde sıkayetcı olacagınızı belırtın surecı takıp edın tekrar ederse darp raporu alıp sıkayetcı olun ıl ve ılce mıllı egıtım hatta bakanlıga kadar ana haber bultenlerıne bıle ulasabılırsınız kı ornek olsun kım bılır kac cocuk var bu sekılde olan

Kimi deşifre edecekler ki öğretmenler değil darp eden çocuklar...

Ah ah... Ben çok üzülüyorum o kadar çok ki sokaklarda yalın ayak, montsuz dolaşanlar...
Bence sorun bizlerde, o okulda ki çocukları yetiştiren ebevynlerde.
Bu zihniyetle çocuk yetiştirmeye devam edildiği sürece bunun önüne geçilemeyecek. Şekil A o öğrencinin öğretmeni!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…