Gittiği Suriyelilere özel bir okul mu yoksa herhangi bir okul mu?
Gerçi bu neyi değiştirir? Genelde farklı olan dışlanır, herhangi bir engeli olan, okuma-yazmayı geç öğrenen hatta annesi babası ayrı çocuklara dahi farklı davranılıyor. Burada sorunu çözecek olan öğretmen, idare ve rehberlik servisidir.
Hayır, devlet okulu.
Farklılıklar hayatın rengidir.
Bunu çocuklarımızdan önce kendimize kabul ettirmeliyiz.
Sonuçta çocuklar bizlerin aynasıdır.
Öğretmen ile konuşuldu ama sonuç bu şuan.
bu suriyeli çocukların sonu ne olacak ben bilmiyorum ne kadar zor hayat onlar için ne kadar acımasız..
kesinlikle rapor alın. hiç olmazsa bir çocuga nasıl davranılmaması gerektıgını öğrenirler. kötü falan da davranamazlar.
Çok zor onlar için.
Devlet ülkeye getirdi, tüm illere dağıttı ama sahip çıkmıyor.
Raporu düşünüyorum hala, birebir arkadaşım ile konuşayım bakayım.
Bir öğretmen nasıl "hak ediyor" der yahu.. şu sitede her gün hayret edecek bir şey daha buluyorum..
konu sahibi darp raporu alın, şikayet edin sorumlular hakkında işlem yapılsın..
Bende çok şaşkın ve kızgınım.
Devlet okuluna gitmesi de onun için sorun aslında. Bizde de yabancı çocuklar var daha Türkçe bilmeden ders işlemeleri pek mümkün olmuyor. İster istemez kendilerini soyutlanmış hissediyor ve arkadaşları da onları soyutluyor.
Darp raporu alınsa ne olur ki? Onu döven de bir öğrencidir sonuçta...
Şuan okulda misafir öğrenci zaten.
Türkçeye alışabilmesi, ortama ayak uydurabilmesi açısından gitmek istedi, götürdük kabul ettiler.
Raporu almak istememdeki amaç öğretmenin tutumundan dolayı, diğer çocukları ifşa etmek için değil.
Suriyeli çocuklar resmen nasıl kayıt oldular?
Resmi kayıt olmadılar sanırım, misafir öğrenciler.
Okul kabul etti bir şekilde, ne önemi var ki resmi kaydın?
öncelikle duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.
öğretmenlik görevi ne hale geldi. tabi her öğretmeni aynı kefeye koymamak lazım. ama bunu bir öğretmenin demesi acınası durum. bence de elinizden geleni yapın. olmadı başka okula gider çocuk.
herşey ailelerden kaynaklanıyor, kimbilir döven çocukların evlerinde, nasıl öcü gibi anlatılıyor yabancılar... ırkçılık çocuklara bile işlemiş..
Bu insanlık görevi. Ben yapamazsam bir başkası muhakkak yapmalı.
Öğretmenlere saygım sonsuz ama bu türlerine değil.
Kesinlikle aile nasıl öğretiyorsa, çocuk onu biliyor ve böyle dışlıyorlar çocukları.
Ayrımcılık resmen. Gidip şikayet edin atmazlar bence, şikayet edildikten sonra atamazlar dikkat çekmemek için. Ama kesinlikle tepkisiz kalmayın, yazık çocuklara ya
Raporu düşünüyorum hala.. Ama okuldan atma konusunu bilmiyorum.
Hiçbir çocuk şiddeti hak etmez. Nasıl bir zihniyetle göz yumuyorlarsa artık... Müdürle konuşmayı deneyin.
Haklısınız, birde müdürle konuşmak gerek. Bu aklımıza gelmemişti, sağolun.
bende türk olarak zamaninda okulda tek basimaydim. o zamanlarda fazla türk yoktu.
cok mücadele ettim, cok calistim, avusturyalilar bile hayrandi almancama.
yeri geldi hor görüldüm ama asla siddet uygulamadi bana kimse. eger böyle birsey yapilsaydi annem ve babam dünyayi o cocuklarin ailelerine dar ederdi.
bana göre ailelerin egitimi cok önemli bu konuda. cocuklarin günahi yok tabiki. onlar belkide evde siddetle büyüyorlar.
bi cocugu asil egiten anne ve babadir sonrada ögretmenler.
Sizin aileniz size sahip çıkabilecek güçtelermiş.
Ama bu çocukların aileleri çocuklara sahip çıkabilecek güçte değiller.
Ne yazık ki devlette sahip çıkmıyor.
Öğretmen nasıl "haketti" desin ya? O zaman öğretmen mi azmettirmiş dövün diye. Şikayet etsenize, ne demek çok konuşuyor. Zaten çocuk okula gitmek istemez ki. Bende tam tersi çevremde o Suriye'li çocuklara insanların daha yakın olduğunu görüyorum. Çok şaşırdım ve üzüldüm şu anda.
Öğretmen bunu derse, çocuklar neler yapmaz.
Sizin oradakiler şanslıymış. Maalesef çoğu yerde insanlık ölmüş..
Böyle insanlar öğretmenlik yapmasın ya.
Lafa bak ''haketmiştir''.
Ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim.
Bırakmayın bu işin peşini.
Bırakmayacağım zaten.
Öyle yada böyle bu konuyu bir şekilde gündeme getireceğim..
Kızlar desteğiniz için sağolun..