Okulda öpüştüğü suçlamasının ardından camdan atlayan öğrenci yürüyemeyecek

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
HATAY’ın Kırıkhan İlçesi’nde kız arkadaşı D.H. ile okulda öpüştü iddiasıyla, okul müdiresi A.E.’nin odasında öğretmenlerin kendisine baskı yaptığını ileri sürerek okulun penceresinden atlayarak intihara kalkışan lise öğrencisi 15 yaşındaki H.İ. artık yürüyemeyecek. Belden aşağısı tutmayan H.İ., idarenin kendisinin sürekli okuldan atmaya çalıştığını ileri sürdü.
Sitene Ekle

Ramazan ÇELİK- Hüseyin YILDIZ/HATAY, (DHA) -

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden H.İ., olayın 9 Aralık’ta Kırıkhan’daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldiğini söyledi. Aynı okulda eğitim gören kız arkadaşıyla öpüşmediği halde iftiraya uğradığını belirten liseli genç, olay gününü şöyle anlattı:

"Müdire hanım içerde benimle öpüştüğü iddia edilen kızla konuşuyor, ona bağırıyordu. Ben de ilk önce içeriye girmeye korktum, çünkü kesin belliydi bir olay olacağı. Bana kötü söz söyleyecekleri aklıma doğmuştu. Korkuyla içeriye girdim, bana ’Geç bakalım H. Bey’ dedi, dalga geçercesine. İçeriye geçtim, Hoca bana ’Ne halt yediğinizi anlatın’ dedi, ben de ’Ne halt yemişiz’ dedim. Bana ’Sen daha iyi bilirsin, anlatın bakalım’ dedi. Bu sefer müdire hanım, ’Allah belanı versin nasıl bir çocuksun’ dedi, beni tahrik etti, ’Geçen yıldan beri senden çektiklerim nedir?’ dedi. Ben de ’Hocam yani ne olmuş, şimdiden özür dilerim, anlatın bir olayı ben de öğreneyim’ dedi. ’Siz öpüşmüşünüz, şöyle böyle yapmışınız’ dedi. Ama öyle bir olay, öyle bir konu yok."

2’İNCİ KATTAN ATLADI

Kız arkadaşı D.H.’ye de baskı yapıldığını ifade eden H.İ., şöyle devam etti:

"İçerdeki öğretmen, ’Ben disiplin kurulu başkanıyım, seni okuldan atacağım, hayatını yakacağım. Senin bacın, kız kardeşin yok mu?’dedi. Ben de ’Evet kız kardeşim var ama ben böyle bir şey yapmadım, neden böyle diyorsunuz bana?’ dedim. Beni tahrik ettiler, zor tuttum kendimi. Daha önce de beni okuldan atmaya çalıştılar. ’Beni okuldan atmaya çalışmayın, benden ölürsem kurtulursunuz’ dedim. Binanı ikinci katındaki balkondan aşağıya atladım, işte son halim de böyle. Doktorlar tarafından söyleniyor ki, ayaklarım tutmuyor, felç kaldım. Benim de en çok istediğim şey basketbolcu olmaktı. Beni hayallerimden uzak ettiler."

’OĞLUM TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM EDİLDİ’

Hastanede oğlunun yanından hiç ayrılmayan anne Rüştiye İ. de, Bize kağıt geldi ’İdari soruşturmaya gerek kalmamıştır, olay kapanmıştır’ diye. Söyler misiniz bana adalet nerde?" diye konuştu.

’ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR’

H.İ.’nin avukatı Ali Habip ise öğretmenler hakkında açılan idari soruşturmanın kapatıldığını, ancak ’İntihara teşvik ve hakaret’ suçlarından ceza soruşturmasının sürdüğünü söyledi. Kız çocuğu üzerinde baskı uygulandığını öne süren Habip, bu nedenle ’Görevi kötüye kullanma, yalan tanıklığa teşvik ve suçu bildirmeme’ yönünden de işlem yapılması gerektiğini savundu.

KIZ DA MÜDİREYİ SUÇLADI

Öte yandan H.İ. ile öpüştüğü iddia edilen D.H. ise polise verdiği ifadesinde Okul Müdiresi A.E.’nin kendisine müfettişlere yalan beyanda bulunmasını istediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Odadaki N. hoca, arkadaşım atladıktan sonra ağlamaya başlayınca ’Bak şu utanmaza, bir de ağlıyor aşk acısı çekiyor’ diye söylendi. Bu olaydan sonra 2 gün izin aldım. Okula gelince Müdire A.E. beni çağırdı ’Müfettişlere H.’nin psikolojisi bozuk diyeceksin, bizim odada konuştuklarımızı anlatmayacaksın’ dedi. Ben de müfettişlere hocamın söylediği gibi anlattım."

Okul Müdiresi A.E. ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

http://www.milliyet.com.tr/okulda-opustugu-suclamasinin-gundem-2182868/

Ne kadar korkuyoruz öpücükten, öpüşmekten. Sokakta öpüşmeyin ayıp, okulda öpüşmeyin yasak. Disipline gidecek mevzu mu allah aşkına. Öpücükten kimseye zarar geldiğini görmedim duymadım ben şimdiye kadar. Yazık olmuş çocukcağıza. 15 yaşında yahu, adı üstünde delikanlı. Biraz anlayış şart...

Hey gidi hey , bir Tarih öğretmenim vardı ... Gülseren Hanım . Hala hayatta mı bilmem .

Siz arka sıradakiler diye bizi tahtaya çağırmıştı . Orta son .

Önce yan sıramda oturan erkek arkadaşa bir tokat geçirdi . Ardından eli bana kalktı . Tuttum o eli .

Daha ne olduğunu anlamamıştık bile .

Ne oldu ki dedim ama sesim titriyor .

Silgim düşmüştü , almaya eğilirken arkadaşta almak için eğildi (çünkü silgiyi ona uzatıyordum ) Olay bu .

Eğilip öpüştüğümüzü düşünmüş .

Olayı anlattım . Tokattan kurtuldum ama geçin yerinize dediğinde hala hırsımdan koca tarih kitabını yırtmışım yavaş yavaş .

Sonra da dersin ortasında ağlayarak çıktım . Müdür yard. şikayet ettim . Özür falan filan ...

Bir vakit o erkek arkadaş alay konusu oldu , ulan bir kız kadar olamadın yedin tokadı diye .

O yaşlar çocuklarımız için çok önemli yaşlar . En ufak rencide edici bir durum hiç beklenmedik sonuçlar ya da bunalımlar doğurabilir .

Bende tokadı yemedim ama şu haberi okur okumaz aklıma geldi işte , etkilenmişim .

Yavrum , yürüyemeyecek şimdi . Neden ? Bir eğitimcinin akıl almaz hezeyanları sebebi ile .

Lisede bizim sınıf sevişken çiftlerin uğrak yeriydi resmen. Cam kenarında otururlardı hep ve ben utanır kafamı o tarafa çeviremezdim bazen. Şap şup duyuyorsun çünkü

Sınıftan bir kaç kız şikayet etmişti dayanamayıp. Hocalar da gördüğü halde sadece gelip bu kapı açık kalacak dediler. Ki ortalama üstü bir liseydi, saygısız tek hareketin affı olmazdı asla.

E noldu disipline gitmediler diye okul ahlaksız mı oldu tövbe ya.

Üzüldüm cocuga hayati mahvolmus bir hic yuzunden öpüstülerse ne olmuş en fazla ceza verirsin kadin resmen hakaretler yagdirmis ergen onlar cocugun psikolojisi ne kadar bozulmus ki intihara kalkismis yazik

Bu ve bunun gibiler öğretmen sıfatıyla dolaşıyor. Birçok kişi de atanmayı bekliyor işte. Yazık, yazık.

Lisede müdür yardımcısı bizle çok uğraşırdı, müdür yardımcısı odasında da azarlandık ama camdan atlamadık. Disipline gitmiş bir çocuğun duyacağı şeyler bunlardır zaten; ne çektik senden, eğer kız meselesiyse senin kardeşin ablan yok mu vs. Bunlar camdan atla demek miymiş. Ne saçma ya. Çocuğun bozuk psikolojisinin sorumlusu öğretmen olmuş. Ayrıca lisede okulda öpüşülür mü Allah aşkına. Bunun neresi normal? Bizim lisede kafalarına mont koyup öpüşenler vardı. Ne oldu aşk uzmanı filozof mu oldular? Hayır malak malak dolaşıyorlar. Her şeyin yeri vardır. Lise öpüşülecek en son yer.

Lisede öpüşülmesi normal değil ama hocaların çocuğa savaş açması daha da anormal. Başka yollarla engellemeye çalışsa olmaz mıydı? Biraz daha sakin konuşsa ya da?

Lisede öpüşülmesi normal değil ama hocaların çocuğa savaş açması daha da anormal. Başka yollarla engellemeye çalışsa olmaz mıydı? Biraz daha sakin konuşsa ya da?
Valla ben çok azman bi lisede okudum. Hocalarımız kavga aralarında hastanelik olurlardı. Niyeyse azarlanan bir öğrencinin azman olduğu için azarlandığına ilişkin görüşüm ağır basıyor. Öyle azmanlar laftan anlamıyor ki, konuş konuş düz duvar. İlkokul olsa farklı yaklaşırdım ama lise zaten çocukların en zıt olduğu dönem. Bi öğretmen bir erkek çocuğuna niye kafayı taksın durduk yere? Demek ki sürekli sorun çıkaran bir öğrenci. Zaten çocuk sorunlu, sağlıklı bir çocuk camdan atlar mı?

Haklı olabilirsiniz ben hiç öyle bir ortam görmedim.

Karşılıklı saygı vardı benim lisemde. Öğrencilerine siz diye hitap eden müdürleri görünce bu Müdüre bana fazla sert geldi.

Ortama göre hareket ediyorlar demek ki.

Aynen ortama göredir. :) Benim ortamım çok çok kötüydü. O yüzden öğretmenin tepkisi ağır gelmedi.

Peki ne oldu o öpüşen arkadaşların? Birine ya da kendilerine zarar mı verdiler? Ne oldu yani öpüşünce, zararlı ya da kötü tarafı ne? Yoksa diğer çok ahlaklı masum öğrencilerin ahlakını mı bozdular?
Öpüşmek bir disiplin suçu olmamalı. Öğretmenler öpüştüğü için bir çocuğu odaya çekip azarlamamalı, tehdit etmemeli. Çünkü öpüşmek zarar veren bir eylem değil. Ablası kardeşi var sa onlarda zamanında öpüşmüştür ya da zamanı gelince öpüşecektir zaten. Bunun çocuğa hakaret olarak söylenmesi bile başlı başına hata. Çocuk sanki bıcakla okula girmiş, birine zarar vermiş gibi odaya çekip hırpalamak, hakaret etmek, disipline göndermek niye?

diğer öpüşen öğrenciler gibi kuytu bir köşeye gitmeliydi,trajı komik,rabbim yardımcısı olsun

Aynen ortama göredir. :) Benim ortamım çok çok kötüydü. O yüzden öğretmenin tepkisi ağır gelmedi.
her öğrencinin tepkisi aynı olmayabilir joker,bizim zamanımızda bayağı bir dayak vardı,lisede müdür 15 yaşında delikanlının boynuna yağışmıştı,gençlerin o yaşlarda kanları deli akar,öğretmenler psikoloji derssi almıyormu öğretmen olmadan önce

kuytuda öpüşmek normal

Sanki zorladırlar atla diye. Şu psikolojiyi, ergenligi amma da abartıyorlar yahu. Atlamasaymış, kendine yazık etmiş. Umarım iyileşir. Okulda öpüşmeyiversinler

Sanki zorladırlar atla diye. Şu psikolojiyi, ergenligi amma da abartıyorlar yahu. Atlamasaymış, kendine yazık etmiş. Umarım iyileşir. Okulda öpüşmeyiversinler
sen çocuğun olunca umarım anlatabilirsin sakıncalı davranışların zararlarını

kuytuda öpüşmek normal
Açık söyliyim sınıfın ortasında yalap şalap Öpüşmek bana hoş gelmiyordu. Isterlerse kuytuda yapsın ama benim yanımda sesli sesli öpüşmesin. Onları kucak kucağa görmekten ben bile sıkılmıştım artık.

He bu disiplin cezası almalık bir mesele mi? Değil. Söylediğim gibi hoca gelir kapıyı kapatmayın derdi iş biterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…