Okulda öğrenciler arası rekabet.. Akademik kadro ve kpss..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, sorum ve sorunum, şimdi ben yüksek lisans yapıyorum. Akademik olarak bir gelecek düşündüğüm için değil, yüksek lisansı hep istemiş olduğumdan ve kendimi geliştirmek için. Bölüme tezsiz yüksek lisans olarak başladım. Belli başarıyı sağlayanlara açılan kontenjan ile tezli yüksek lisansa geçme hakkı tanınıyordu.. Ve ben de geçmeyi düşünüyordum tabi.. Notlarımı yüksek tutmaya çalıştım, başından beri ona uğraştım ve geçiş yaptım tezli yüksek lisansa.. Sınıf az kişiydi ve 4- 5 kişi de aynı anda tezliye geçmek istiyordu. ve kontenjan sınırlı olduğundan arada rekabet vardı belli ya da gizli.. Şimdi sınıfta bir kız, kesin olarak tezliye geçmek istiyotdu benim gibi ve çok belli şekilde rekabeti belli ediyordu. Bu işte derste başarı gibi bişeyden çok benimle uğraşma, ufak küçük şeylerle canımı sıkma, derste alakasız her söylediğime muhalif bişeyler söyleme gibi hareketlerdi.. Şimdi kız o okuldan ve o bölümden mezun.. Ben başka bölümden mezunum ama ilgi alanıma göre o bölümü yakın gördüm kendime. Yüksek lisans öylesine yapılacak bişey değil ilginin olması lazım.. Hayatım boyunca öyle uğraşan kızlarla karşılaştım.. Neyse ben de o kız da başka biri de tezliye geçiş yaptık.. Şimdi ben akademik gelecekten çok kpss ile atanmayı istiyorum. Sizce mesela araştırma görevlisi olmak mı kpss ile devlet memuru olmak mı daha avantajlı? Bence kpss daha iyi.. devlet işi.. okul işi bana biraz riskli görünüyor.. Okulda hep hocaların yardımcısı olacaksın, istemediğin aksi bir hocaya denk gelebilirsin.. Ne olacağı belli değil gibi.. Başta anlattığım rekabetler de cabası.. Devlette çalışan ve araştırma görevlisi olan arkadaşlar fikrini belirtebilir mi?

Aslında bunu bende merak ediyorum. Kpss'yle atanmam zor bir ihtimal ama öyp yi deneme şansım olabilir. Araştırma görevlisi olan arkadaşlar artılarını eksilerini bir yazsa da bize yol gösterse keşke :)

Ya tam aradigim konu. Ben de kpss illetiyle ugrasmamak ve biraz da buyuk dusundgum icin oyp ile atanmak istyorum. Birileri yazsa keske

Ben de biraz öyp yi araştırdım.. Baya karışık.. senet menet yazmışlar.Araştırma görevlisi sadece öyp ile olunmuyor sanırım. Akademik ilanla başvurabiliyosun?

Kuzenim universite 1.siniftan beri ders calisiyor.Okulu 1.likle bitirdi.Asistan oldu.Simdi arastirma gorevlisi ve doktorasi tamamlayacak.Sonra sozlesmesi bitecek.Elde.ne kalacak?11 yilini verdi...Esi Farkli sehirde.Es durumu yok.H.ici baska sehirde yurtta kalip h.sonu evine gelebiliyor.
Ben uniyi eh iste idare eder bir ortalamayla bitirdim.4.sinifta kpss ye girdim ve 9 ay sonra atandim.6.yilim bu yil.Dogu gorevimi bitirdim ve su anda memleketime 1 saat uzakliktayim.Sistemin uzerimizde olusturdugu baski disinda bir sikintim yok.
Kpss kas derim.

• Beğen
Reactions: mb1
Kuzenim universite 1.siniftan beri ders calisiyor.Okulu 1.likle bitirdi.Asistan oldu.Simdi arastirma gorevlisi ve doktorasi tamamlayacak.Sonra sozlesmesi bitecek.Elde.ne kalacak?11 yilini verdi...Esi Farkli sehirde.Es durumu yok.H.ici baska sehirde yurtta kalip h.sonu evine gelebiliyor.
Ben uniyi eh iste idare eder bir ortalamayla bitirdim.4.sinifta kpss ye girdim ve 9 ay sonra atandim.6.yilim bu yil.Dogu gorevimi bitirdim ve su anda memleketime 1 saat uzakliktayim.Sistemin uzerimizde olusturdugu baski disinda bir sikintim yok.
Kpss kas derim.

Araştırma görevlisi ilanıyla mı başvurmuştu yoksa öyp ile mi? Tebrik ederim bu arada inşallah biz de gönlümüze göre iyi bir yere atanırız.. Bölümünüz neydi?

Araştırma görevlisi ilanıyla mı başvurmuştu yoksa öyp ile mi? Tebrik ederim bu arada inşallah biz de gönlümüze göre iyi bir yere atanırız.. Bölümünüz neydi?

Arastirma gorevlisi ilaniyla basvurdu.Girmedigi sinav kalmadi.Zor bir surec yani.Bir de su var ki bolumunuz onemli.Kadrosu genis bir bolum mu? Bu onemli.Kuzenimin biyoloji.Cok kisir bir bolum.Benim bolumum ingilizce.

Arastirma gorevlisi ilaniyla basvurdu.Girmedigi sinav kalmadi.Zor bir surec yani.Bir de su var ki bolumunuz onemli.Kadrosu genis bir bolum mu? Bu onemli.Kuzenimin biyoloji.Cok kisir bir bolum.Benim bolumum ingilizce.

Kadrosu geniş bi bölüm değildir sanırım.. Kpss kaldırılacak diye konusu geçiyordu.. Kalkmaz inşallah.

Ben araştırma görevlisiyim ama özeldeyim.
Siz ÖYP mi düşünüyorsunuz?

Kadrosu geniş bi bölüm değildir sanırım.. Kpss kaldırılacak diye konusu geçiyordu.. Kalkmaz inşallah.

Kpss kolay kolay kalkmaz.Caldilar cirptilar sorulari ama yinede torpilin minimumda seyrettigi kurum.

Yardımcı doçentlik kadrosu bekleyecek kuzeniniz.
Biyolojide kadro bulmak gerçekten zor. Benzer bir bölümdeyim o yüzden biliyorum. Benim kadrom tıp fakültesinde mesela bu sebeple.
Eğer bulunduğu üniversitede hocaları ile arası iyiyse şansı daha yüksek.

memurluğun
eksisi; yükselme her kurumda yok. yüksek lisansli daktilograf olursun. iş tatmini yok. iş güvencesi var ama sorun yaşarsan sürülür yada mobing mağduru olursun. Araştırma görevlisinden daha az maaş alirlsın. a grubunda mülakat var.

artısı; atılma yok. Uzman yada mühendis maaşlar az değil. 3000e yakın sanırım. tayin olayı; her yerde kurumun varsa eş durumu ile adaylığın kalktıktan sonra olur. tabi uzman vs değilsen. saatler belli. hafta sonu izin var. doğum izni gibi sosyal haklarda sıkıntı çekmezsiniz.

aklıma geldikçe yazarım.

memurluğun
eksisi; yükselme her kurumda yok. yüksek lisansli daktilograf olursun. iş tatmini yok. iş güvencesi var ama sorun yaşarsan sürülür yada mobing mağduru olursun. Araştırma görevlisinden daha az maaş alirlsın. a grubunda mülakat var.

artısı; atılma yok. Uzman yada mühendis maaşlar az değil. 3000e yakın sanırım. tayin olayı; her yerde kurumun varsa eş durumu ile adaylığın kalktıktan sonra olur. tabi uzman vs değilsen. saatler belli. hafta sonu izin var. doğum izni gibi sosyal haklarda sıkıntı çekmezsiniz.

aklıma geldikçe yazarım.

Kpss ile atanmada sizce çalışma şartları açısından ve size göre önemli konularda hangi kurum daha iyi ve rahat?

Bana sorarsan tabiki devlet memurluğu daha iyi, diğer türlüsü ömrün boyunca ders çalışacaksın , artık rahat olmak istiyorum dersen memur ol.

Kpss ile atanmada sizce çalışma şartları açısından ve size göre önemli konularda hangi kurum daha iyi ve rahat?

rahatlik size bağlı. her söyleni takmazsaniz sorun olmaz.

en iyi nüfus.

tapu, içişleri Bakanlığı, milli eğitim sorunlu. İçişleri Bakanlığı yüksekme var ama kadrolar dolu. mebde yükselme yok.

mesela; mebde öğretmen değilsen, sağlık bakanlığında doktor hemşire gibi sağlık personeli değilsen, üniversite de akademik değilsen değerin olmaz.

iş yoğunluğu çok sorun değil ama huzur sorun oluyor.

bende tezli yüksek lisansliyim. ama işe yaramadı.

Bana sorarsan tabiki devlet memurluğu daha iyi, diğer türlüsü ömrün boyunca ders çalışacaksın , artık rahat olmak istiyorum dersen memur ol.

öle demeyin bende memurum. başladığımdan beri bir sürü sınava girdim.

izguben izguben ' e katılıyorum, akademik personel olacaksanız gerçekten tüm enerjinizi, zamanınızı ortaya koymanız ve çelik gibi sağlam sinirlerinizin olması gerekiyor. Gerçekten isteğiniz bu değilse, tavsiye etmem. Kendinize bir konu seçip, doktora ve doktora sonrası araştırmalarda bunu yapmak istiyorum diyemiyorsanız bu meslek çekilecek çile değil.

Ben KPSS hiç düşünmedim, farklarını bilemiyorum o yüzden. Ama bu işe gönlünü vermediği için, doktorasının son senesinde bile bırakan insanlar tanıdım, o yüzden pişman olmayacağınız işi seçmeniz en iyisi.

Merhabalar, ben de arastirma gorevlisi olmayı dusunuyordum bölüme basladigimda ki hala kararsizim bir kac ar.gov. hocamla bu konuda konuştum, zor bir şey olmadığni dusunuyorlar ama ben geri memuriyetdusunuyorum sanirim.

rahatlik size bağlı. her söyleni takmazsaniz sorun olmaz.

en iyi nüfus.

tapu, içişleri Bakanlığı, milli eğitim sorunlu. İçişleri Bakanlığı yüksekme var ama kadrolar dolu. mebde yükselme yok.

mesela; mebde öğretmen değilsen, sağlık bakanlığında doktor hemşire gibi sağlık personeli değilsen, üniversite de akademik değilsen değerin olmaz.

iş yoğunluğu çok sorun değil ama huzur sorun oluyor.

bende tezli yüksek lisansliyim. ama işe yaramadı.

Kpss B için, mesela sgk çok yoğun deniyor. Elektrik dağıtım gibi bi kurum var.. onu bilmiyorum. Nüfüs hangi mezunları alıyor hangi bakanlıktaydı?

X