İlköğretim Yorum ve Soruları Okula Başlama Yaşi

erenfiliz

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
10
0
Merhaba arkadaşlar benim 2002 aralık dogumlu bir oglum var.Bu sene 2002 dogumlular anasınıfına alınıyor diye etütlü bir okula kayıt ettirdik. Fakat ben bütün yaz boyunca hep bir çelişki yaşadım. Çünkü oglumun yaşıtlarından ay farkıyla oldukça küçük oldugunu düşünüp kaygılanıyorum.Seneye 5 yaş 8 ay olunca ilkokul birinci sınıfa başlamış olucak.Buda beni oldukça endişelendiriyor.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikirlerini benimle paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.Teşekkür ederim.

canım seninle aynı sorunu yaşıyor gibiyiz.benim oglum 18 ocak 2003 dogumlu 18 günle anasınıfına giremiyor.5 yaş gurubuna kaydını yaptılar 18 gün için bir yıl arkadan gidiyoruz.benim yegenim 2002 dogumlu onu anasınıfına aldılar.sen buyıl anasınıfına gönder o aradaki farkı mutlaka kapatır.benim oglumu anasınıfına alsalardı gönderecektim.yılın sonunda ve başında dogan çocuklarımız için karar verirken zorlanıyoruz.dr. muz 5 yaş gurubuna vermemisi tavsiye etti.yeni ilkögretim müfredatı sor oldugu için zorlanır dedi.seni çok iyi anlıyorum çünkü ikimizin oglunun aradındaki yaş farkı çok az ama senin oglun bizden bir yıl önde olacak.

Ben küçük oldugunu düşünüyorum erken gidipte neolucakki belki okumayı yazmayı öğrenicek ama ileride zorlanmıyacagı nemalum

arkadaşlar bazen anne-babalar çocuklarının eğitim hayatına çabuk atılması için çok sqbırsızlanıyor. ancak çocuklarda erken yaşlarda 4-5 ay bile çok fark ediyor.bırakın zamanında okula başlasın fiziksel olgunluk(el,kol,parmak vb) okula başlama yaşında çok önemli gelişmemişse zorluk çekeceklerdir.ve siz dışarıdan çocuğum yeterince gelişmiş diye düşünsenizde olgunluk çok önemli.

bende ayni sorunu yasiyorum.oglum 2002 agustos dogumlu .bu sene ana okulunda´ikinci yili ogretmenleri seneye okula baslayabilecegini soyluyorlar .esim istiyor ama ben istemiyorumn.gelisimi guzel cokda zeki bir cocuk ama yurtdisindayim haliyle almanca ana dili degil .iki senelik bir almancayla okula baslamasini istemiyorum.ama diger yondende sene kaybetmesini istemiyorum .ikilemdeyim.ne yapacagimi bilmiyorum

bir öğretmen olarak gerçekten ekim kasım aralık doğumlulara çok acıyorum.inanın çok eziliyorlar.72 ayını doldurmadan okula başlatmayın.bu çocuk içinde sizin içinde öğretmen içinde en iyisi.sınıfın en gerisinde olana kadar 1 yıl sonra sınıfın en iyisi olabileceğini düşünün

benim oğlumda 29 eylül 2003 doğumlu olduğu için seneye anaokuluna göndermeye karar verdim..öğretmen hanımında dediği gibi en gerisi olacağına,en iyisi olsun.biraz daha zamanı olduğuna inanıyorum.gelişimi tamamlanmalı.

Arkadaşlar bir eğitimci olarak çok önem verdiğim bir konu.
Kesinlikle çocuklarımızı okula kayıt yaptırırken yaşını,gelişimini tamamlayıp öyle olmalı.
Maalesef bizler bu durumu velilere anlatmakta oldukça zorlanıyoruz.
Aylar bile algılamada önemli.1.sınıfa başlayan çocuk belirgin bir sorun yoksa mutlaka okuma mekanizmasını çözer.Burada bir sorun yok.Nedn zorlayarak gitsinki?
Okula devam etme uzun bir süreç(ilköğretim 8 yıl + lise) olarak düşünmemiz gerek.İlerki yıllara yönelik düşünüp çocuğumuzun zorlanmadan ilerlemesini istemeliyiz.
Özellikle erkek çocukları gelişimlerini tamamlayıp başladıkları zaman daha başarılı oluyorlar.
Elbette erken başlayıp başarılı olanlar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Bende ikinci çocuğumu geç başlattım,başaramama endişesiyle alakalı değil.Şimdi iyiki öyle yapmışım diyorum.
Kesinlikle eylül, ekim,kasım,aralık doğumlu çocukları ertesi yıla düşünmenizi öneririm.
Bu durumda öğrencilerimi anasınıfına yönlendiriyorum.Memnun olup teşekkür edenlerde oluyor,anlam veremeyip kızanlarda oluyor,tabiki sonradan pişman oluyorlar.
Yıllardır edindiğim tecrübeye dayanarak bunları rahatlıkla yazabiliyorum.
En güzel kararları verebilmeniz dieğiyle sevgiler.....

benim oğlum 2002 / nisan doğumlu .geçen sene anaokuluna gitii.. aslında 7 yaşına girmesine daha 8 ay falan oluyo ben bile teredüt ediyorum küçük ezilir falan diye kıyamıyorum ama okula kayıt oldu bu sene ilkokul birinci sınıfa gidecek ..ama canım çok ünlü yazar ve piskoloğun seminerine gitmiştim orda eylül douğumlu olanlardan itibaren kesinlikle ilkokula yollamayın diyor..bence sen anaokuluna yolla gene geç falan olmaz çocuğun hem ezilmez hem senye kapasitesi daha artar ve bence daha başarılı olur nacizane fikrim..

X