• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul sorunu...

Aysegulce34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
912
1.268
303
Merhaba arkadaşlar;
Benim bazı sorularım var sizlere.Özellikle okuyanlara.Durum şu:
Ben şu an Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim.Yüksek bir YGS puanıyla bu bölüme geçtim.Kendimi bildim bileli hep başarılı olmuşumdur okulda ama maddi sebeplerden örgünü tercih edemedim.Babamın düzenli bir işi yok ve ben de çalışmak zorundayım.Geçen sene bütün derslerden AA alarak,her iki dönem Yüksek Onur belgesiyle 2.sınıfa geçtim.Tekstilde çalışıyorum ve gece yarılarına kadar çalışarak azmedip ortalamamı yüksek tuttum.

Şimdi örgüne geçiş yapmak istiyorum ama bu maddiyat olayı kafamı karıştırıyor.Aranızda bu bölümü okuyan ya da okumuş varsa bana fikir verebilir mi?Örgünde harçlar ne kadar?Kitaplara ayrı mı para ödüyoruz?Masraf olarak ne çıkar karşıma?Eğer olursa kendi şehrimde Malatya inönü Üniv.tercih etmek istiyorum.Not ortalamam 4.Bu sene de böyle çalışırsam inşaALLAH yine aynı ortalamayı tutturmak ve bu bölümü örgünden okumak istiyorum.Çünkü ne kadar çalışkan olursanız olun AÖF mezunu olunca ciddiye alınmıyorsunuz.Bense öğretmen olmak istiyorum.Belki AÖF'e formasyon hakkı bile vermeyecekler.Bizi oyalayıp duruyorlar.

Tercih edersem bu üniversiteyi,yurt problemi olmayacak.Sadece yol parası.Biraz para biriktirdim.Bir sene daha çalışırsam bir o kadar daha olur.Ama yeter mi bilmem.Ailemden hiç yardım yok.Burs olayı belki olur ama benim bu konularda hiç bilgim yok.

Kafamda soru çok:)Lütfen bana yardımcı olun.Azimliyimdir ve de tutumlu.Yeter ki gücümü aşmasın problemler.Kimseye de yük olmak istemiyorum.Bana bir akıl verin:)))

Birinci öğretimde haraçlar kalktı bu sene, maddi anlamda en çok zorlayacak şeylerden biriydi.
Yalnız üniversitenin çıkardığı ufak tefek ücretler olabilir, bizimkinde öğrenci kimliği için bandrol parası alınırdı mesela her sene.

Kitap apayrı bir mesele.
Bazı derslerden hiç alınmaz, bazılarından birkaç tane alınır.
Çok gerekli olanları alırsınız sadece, her söyleneni almaya gerek olmaz genelde.

Tabii ki masrafsız olmaz üniversite, ama insan kendi şehrinde olunca çok da masrafı olmuyor.

Başarılar dileyeyim şimdiden.

Teşekkür ederim.Harçlar kalktı denildi ama sadece katkı payı kalktı.Öğretim gideri ise ödenecek.Açıköğretimde 90 tl gibi bir indirim oldu ama örgün fiyatlarını bilmiyorum.İşin kötü tarafı internette araştırıyorum ama her kafadan ayrı bir ses çıkar gibi her site de farklı bir bilgi....

azminiz ve başarınızdan dolaı sizi tebrik ederim ancak okuduğunuz bölüm sanırım fen edebiet bölümü ve öğretmen olmak istiorsunuz ancak formason vermiorlar artık die biliyorum..bence bu şekilde devam edin çünkü hiçbir farkı yok hemde çalışmış olursun maddi olarak zorlanmazsın.

azminiz ve başarınızdan dolaı sizi tebrik ederim ancak okuduğunuz bölüm sanırım fen edebiet bölümü ve öğretmen olmak istiorsunuz ancak formason vermiorlar artık die biliyorum..bence bu şekilde devam edin çünkü hiçbir farkı yok hemde çalışmış olursun maddi olarak zorlanmazsın.

Teşekkürler.Aslında bu sene kalktı diye biliyorum ben.Bu sene okula başlayan öğrenciler için geçerli.Ama bizi kandırdıklarını da düşünmüyor değilim.Hal böyle olunca dediğiniz mantıklı tabii.Öğretmenlik yoksa maddi anlamda zorlanmanın da bir alemi yok.Ama işte sorun şu ki hiç kimse tatmin edici bir cevap vermiyor AÖF'te:(((((((

Formasyon yok artık.
Yani olsaydı da zaten örgünde de aöf de de kpss engeli var
Sonuç aynı hesaba geliyor
Ben bu şekilde devam etmenizi öneririm
Yada bir sene Ygs hazırlanıp başka bölüm seçebilirsiniz.
Aynı zamanda Türk dili mezunuda olursunuz

Back