Böyle olaylar karşısında daha tedirgin olmaya başladımİnsanlar çocuklarını servis ile okula yollamayıp ne ile yollayacaklar
Para veriyorlar güveniyorlar,çocuklarını emanet ediyorlar sonuç bu kadar çirkin
Böyle insanları tüm çocuklarımızdan uzak tutsun
Büyük konuşmak istemiyorum ama anne baba olarak çocuklarımıza herşeyi bizimle paylaşmalarını ve böyle durumlarda sessiz kalmamayı öğretmeliyiz
Ben sürekli tembihliyorum biri size annenize babanıza zarar veririz veya sizi öldürürüz şunu yap bunu yap veya kimseye söyleme dese de tamam deyip bizimle herşeyi paylaşın diye öğretiyorum.Gerektiği yerde bağırın,çığlık atın vs..Umarım böyle şeylere maruz kalmazlar hiçbir çocuk kalmaz
Nevreste,
eğer servisler okulla anlaşmalıysa ki olmasa da fark etmez, şoförün, servisteki hostesin kesinlikle gbt'si alınmalı, veli olarak isteyin, ayıp değil bu gereklilik.
Çok doğru diyorsun, çocuklarınızın herşeyi sizle paylaşmasını sağlayın, tembihlemekten vazgeçme, bağırsınlar olmadı bir dükkana girip sizleri aramalarını tembihleyin, çocuklarınıza mutlaka telefon numaralarınızı ezberletin, annen hastalandı hastanede, babanı karakola götürdüler sizi de çağırıyorlar gibi sözlere inanmamalarını söyleyin.
Kimseden birşey almasınlar, yolda orda burda adres sormak için yanlarına yaklaşmaya çalışanlara izin vermesinler. Yaşlı bile olsa kimseye güvenmesinler, sizde güvenmeyin ne olur
5 yıl önce falan denk geldiysen okumuşsundur, anneme yakın bir semtte bir genç kız karşıdan karşıya geçmek için yardım isteyen bir yaşlı kadına yardım etmek için yaşlı kadının koluna giriyor, sonra kıza ne yaptıysa kız fenalaşıp bayılıyor, kadın taksi çeviriyor, taksiciden de bir güzel yardım isteyip kızı arabaya bindiriyor, taksici teyzeye nereye götüreyim diye soruyor, kızın baygınlığı da dikkatini çekiyor, kadın şoföre adresi söylüyor, kız içinde torunum yolda fenalaştı eve götürüyorum diyor, taksici söylenen adrese götürüyor, kızı da indiriyorlar, yarım saat falan geçiyor arabada telefon çalıyor, kızın telefonu düşmüş cebinden, çok ısrarlı çalınca adam açıyor, karşıda bir erkek sesi, kızın babasıymış, şoför diyor ki kızınız fenalaşmış, babannesiyle ikisini falanca adrese bıraktım, adam şaşırıyor, hemen taksiciyle buluşuyorlar, polise haber veriliyor, verilen adreste öyle bir kadın yok, kızda yok, bir iki gün sonra aynı semtte bir çöp konteynırında kızın ölüsü bulundu.
Bu olay sonrası annem dahil hepimiz çok etkilendik, ben epey bir süre sokakta yaşlı insanlara yardım edemedim
KK'den bir üyeyle eşininde başına benzer birşey geliyordu az kalsın, o ara bu tip haberler çoktu, ondan akıl etmiş çığlık atmış, verilmiş sadakaları varmış kurtuldular.
Lütfen çocuklarınız ve sizler çok dikkatli olun
Evet Ablacım biz Velilerin dikkatli olması servis şöforlerini araştırmamız tüm bilgilerini istememiz gerekiyor
Ben o kadar tembihliyorum ki anlatamam.Kimsenin arabasına binmeyin tanıdık bile olsa,dediğin gibi annen hasta,baban hasta seni çağırıyorlar falan filan sakın gitmeyin öldü bile deseler inanmayın derim
Biraz ürkek ve güvensiz yetişiyorlar çünkü ben sürekli bu tür şeyler anlatıyorum ama mecburum ortam çok bozuk çocuklarımızı korumak zorundayız.
Ben bazen okula gidip sınıftaki çocuklara şeker falan dağıtıyorum sonra hepsini tembihliyorumBenden alın ama sakın başkası verirse aldanıp almayın..
Çocuklar çabuk kanabiliyorlar..Ama ben kızlarımı bu konuda iyi yetiştirdiğimi düşünüyorum çok temkinliler:44:
Parka gidiyoruz ben şöyle tembihliyorum biri size yanaşır birşey der veya alıp götürmek ister ne bileyim çığlık atın bağırın diyorum.
Ne bileyim biz anne babaların çocukları bu tür şeylere alıştırmamız gerektiğini düşünüyorum..
Şimdi böyle gelecek için çok korkmaya başladım.Yaşadığımız,duyduğumuz bu tür olaylar sonrası gerginliğim katlanıyor..
Okula bile kendim gidip geliyorum ne olur ne olmaz çevremden abarttığımı düşünenler var ama elimden geldiği kadar gücüm yettiği kadar bu böyle olacak.
Offf neler neler var rabbim kötü insanlardan korusun.
Evet çocuklar ve biz biraz paronayak oluyoruz ama Allah korusun ağlayıp dövünmektense paronayak olmak iyidir.
Boşver kim ne düşünürse düşünsün, bana da kızıyorlardı tanıdıklarım ama iyi ki hafiften paronayak davranmışım, zararını görmedim, çocuklarda temkinli, tedbirli yetişiyor hiç olmazsa.
Okuyoruz, duyuyoruz işte, yaşlı başlı insanlar bile neler yapıyor, komşun tecavüzcü, katil çıkabiliyor. Kimse kusura bakmasın konu evlatsa babamın oğlunu tanımam, sende tanıma