Merhaba arkadaşlar
Kendim için ve diğer arkadaşlarım için uzun zamandır
okul öncesi eğitim ile ilgili eğitici faaliyetler yapmaktayım.
İlk olarak ben elimde kaynak olması amacı ile başladım.
Çünkü sizler de biliyorsunuz ki materyaller çok çok önemli!
Fakat bir zaman sonra arkadaşlarımın istekleri olunca onlara da yapmaya başladım.
Şimdi evde olduğum için çok daha fazla zamanım var.
Bu nedenle sizlerin de ihtiyaçları olabileceğini düşündüm.
Hikaye kartı,eğitici kartlar,eğitici oyunlar (eşleştirme kartları,fark bulma kartları,sayı kartları,kavram kartları)
Herhangi bir temayı işlerken kullanabileceğiniz kartlar.
Örneğin ben mevsimler için çok sayıda kart yaptım her mevsim ile ilgili ayrı ayrı.
Temayı işlerken çocuklara bu kartları gösterip,ipuçları verip onlara doğru mevsimi buldurmaya çalışıyordum ve bu da gerçekten çok etkili ouyordu.
Aynı şekilde,örneğin çok fazla ek bulamadığım enerji tasarrufu haftası ile de ilgili gene bu şekilde kartlar hazırlayarak bunları çocuklara gösterip,ne oldukları konusunda fikir yürütmelerini sağladım.
Ben bu şekilde gerçekten çok başarı sağladım çocuklar üzerinde.
Eğitici oyunlarla tombala,palyaçonun burnunu takma vs..hem eğlendik hem öğrendik..
Ben bu materyallerin hepsini kendim hazırlıyorum.
Çizimim çok iyidir.
Yumuşak ve canlı boyaları kullanıyorum.
Dilersenin A4 boyutunda,dilerseniz yarım A4 boyutunda hazırlayabilirim.
Çalışmalar çok özenlice çizilip boyanıyor,mukavvaya yapıştırılıyor.Ardından yapışkanlı özel bir madde ile kaplanıyor ve kenarlarından renkli bantlarla kapatılıyor.
Bu şekilde eskimesi ya da renklerinin solması mümkün olmuyor.
Ben uzun zamandır kullanıyorum ve hepsi daha ilk günkü gibi.
Bu konuda isteyeceğiniz herhangi bir öykü için hikayekartı,eğitici oyun,kavramlarla,sayılarla ya da temalarla ilgili kartlar olursa bana detaylarını yazarsınız ve ben de sizlere hazırlayabilirim kısa bir süre içerisinde.
İlgilenenler olursa kendi çalışmalarımdan buraya resim de ekleyebilirim arkadaşlar..
Fiyat konusunda henüz netleştirilmiş bir şey yok çünkü istenilen etkinliğe göre değişir.
İlgilenenlerle buradan ya da özelden konuşabiliriz..
merhaab esrant, öncelikle seni tebrik ederim. cocuklarin gelisimi icin cok faydali seyler yapiyorsun. fakat benim merak ettigim, bu konuda herhangi bir egitim aldin mi? cocuk gelisimi, okul öncesi ögretim vs gibi....yoksa bu fikir nasil ortaya cikti?
benim emailima bahsettigin mevsimlerle ilgili olan kartlarin resimlerini yollarsan cok sevinirim....okul öncesi ögretmeniyim ve bu konularla cok hasir nesirim, merakimi da uyandirmadi degil :))
merhaab esrant, öncelikle seni tebrik ederim. cocuklarin gelisimi icin cok faydali seyler yapiyorsun. fakat benim merak ettigim, bu konuda herhangi bir egitim aldin mi? cocuk gelisimi, okul öncesi ögretim vs gibi....yoksa bu fikir nasil ortaya cikti?
benim emailima bahsettigin mevsimlerle ilgili olan kartlarin resimlerini yollarsan cok sevinirim....okul öncesi ögretmeniyim ve bu konularla cok hasir nesirim, merakimi da uyandirmadi degil :))
Elbettee:)
Ben 2 yıl çocuk gelişimi eğitimi aldım.
Şu anda da okul öncesi öğretmenliği öğretimime devam ediyorum.
Ayrıca hem devlet okulunda,hem de özel kreşlerde vs. deneyimim var.
Bu yıl evlendiğim için ara vermek istedim,önümüzdeki yıl kaldığım yerden devam edeceğim inşallah.
En kısa zamanda mevsim kartlarını resimleyip size ulaştırırım.
İsterseniz email adresinizi özelden gönderin,ya da ben buraya yükleyeyim,hem belki ilgilenen diğer arkadaşlar olursa görmüş olurlar.
Teşekkürler ilginiz için..
bir kaç tane örnek olarak kart çeşitlerinizden yükleseydiniz bir fikir oluşurdu konunuzu okuyanlar açısından.açıkcası ben direk bu yazıyı okuyupta sizinle özel mesajdan resim göndermenizi veya cevaplaşma sürelerini göz önüne alamam.birşeylerin pratikleşmesi ve konuyu okuyanları etkilemek açısından görsellik işinize yarar