Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Komiknick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
1.650
1.408
Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .

Hocam brans ogretmeniyim, ben de ilkokula tayin istedim bu yil. Benim anlamadigim su, sizin 1. Sinif almanizla 4. Sinif almaniz arasinda ne fark var? Zaten 4. Sinif ogrencileri öğretmensiz kalmislar. 1. Sinif almanizi neden istiyor?
Hocam 1.siniflar zordur tecrübeli öğretmene vermek isterler

Ben sizin yaptığınızı doğru ve etik bulmuyorum açıkcası. Okulu ve öğrencileri zor duruma sokacaksınız. Yasal hakkiniz olması etik olduğunu göstermiyor pandemiden dolayı yararlanmak oluyor. Bircok dogum iznine ayrilmis öğretmen pandemi var uzaktan egitim diye iznini bozdurdu. Yerinde çalışan ücretli öğretmenler postalandı. Siz simdi gene uzajtan egitim diye yattigim yerden para alayim diyorsunjz

Hocam brans ogretmeniyim, ben de ilkokula tayin istedim bu yil. Benim anlamadigim su, sizin 1. Sinif almanizla 4. Sinif almaniz arasinda ne fark var? Zaten 4. Sinif ogrencileri öğretmensiz kalmislar. 1. Sinif almanizi neden istiyor?
Hocam aslında ben ücretsiz izne ayrılacam falan dedim ya ona bozuldu sorun olurmuş .Benim için farketmez tabi ama 1.sınıfı yeni gelen diğer öğretmenler alırsa baştan alıp götürürler çocukları .Ben yüzyüze olursa yarım bırakmış olurum o çocukları. Ama 4.sınıf için çok etkilenmezler diye düşündüm .

Müdür sizin 4. Sınıfı isteyince hem izne çıkmayayım, hem maaşım yatsın mantığında olduğunuzu düşünmüş büyük ihtimalle. Bu yüzden de yaşlı öğretmenlerden dem vurmuş, işten kaçıyormuş gibi bir intiba olmuş kendisinde. Bu sizin açınızdan iyi olmamış bence.

Hocam aslında ben ücretsiz izne ayrılacam falan dedim ya ona bozuldu sorun olurmuş .Benim için farketmez tabi ama 1.sınıfı yeni gelen diğer öğretmenler alırsa baştan alıp götürürler çocukları .Ben yüzyüze olursa yarım bırakmış olurum o çocukları. Ama 4.sınıf için çok etkilenmezler diye düşündüm .
Ucretsiz izne ayrilirsaniz yerinize baska bir cozum bulunur elbet. Bence 1. Sinif almak istemediğiniz icin bozulmus olabilir. Okuldaki diger ogretmenler de istemeyecek diye dusunup zor durumda kalmak istememistir.

Evet, genelde ücretli ya da yeni öğretmen alır 1leri. En zor sınıf çünkü.
Ücretli ye mecbur kalmadıkça 1 verilmez hocam aslında
Yeni gelen hocaya verilir alıp 4 e kadar götürmesi beklenir 4 okutan ertesi yıl 1 le baslar dönüşümlü yani. Tabi bu okulun durumuna idarecinin insiyatifine göre de değişir

bence müdür haklı belki diğer öğretmenlerin de geçerli mazeretleri var.çünkü 1. sınıf yüzyüze ders var bu sene ama 4 de yok uzun süre.ve yüzyüze devam edilecekse izne ayrılacakmış ücretsiz hanımefendi.e çocuklar ne olacak deneme tahtası mı onlar 2 ay sonra öğretmensiz kalacaklar .bir öğretmen olarak bunu sizin de hoş görmemeniz lazım bence hocam

Ben sizin yaptığınızı doğru ve etik bulmuyorum açıkcası. Okulu ve öğrencileri zor duruma sokacaksınız.
Hocam aslında o kadar çok öğrenci ve velileri düşünen biriyimki onlaraa göre çocuk yapmışlığım var önceden.Ama bu sene beni zaten görmeyecek çocuklar kameradan görecek yani ebadan tv de nasıl öğretmen ders anlatıyorsa öyle olacağım. Birde ya okullar açılmazsa boş boşuna ücretsiz izinde olacağım .

Ben sizin yaptığınızı doğru ve etik bulmuyorum açıkcası. Okulu ve öğrencileri zor duruma sokacaksınız. Yasal hakkiniz olması etik olduğunu göstermiyor pandemiden dolayı yararlanmak oluyor. Bircok dogum iznine ayrilmis öğretmen pandemi var uzaktan egitim diye iznini bozdurdu. Yerinde çalışan ücretli öğretmenler postalandı. Siz simdi gene uzajtan egitim diye yattigim yerden para alayim diyorsunjz
Pandemiyi fırsata dönüştürüp başlangıç yapmak isteyen doğum izindeki hocaların müracatları geri çevrildi hocam haber oldu hatta baya

Ücretli ye mecbur kalmadıkça 1 verilmez hocam aslında
Yeni gelen hocaya verilir alıp 4 e kadar götürmesi beklenir 4 okutan ertesi yıl 1 le baslar dönüşümlü yani. Tabi bu okulun durumuna idarecinin insiyatifine göre de değişir
Evet hocam ama ben genel olarak konuşuyorum atıyorum okulda hem 4ler hem 1ler boşaldı, idareciler genelde tercih hakkini öğretmene bırakır. Ha mesela 4lerin devamlı öğretmeni dogum iznine ayrilirsa ücretli atarlar diğer öğretmen mecbur 1leri alır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X