Okul Bahçesindeki Kediler

Evet anlatamadigim bu zaten . okulda kalsa çocukların eziyet edebilme ihtimalinden korktum yola cikmalarindan korktum.inanin bende başka çarem olsa yapardım.Hatta barınakta ağladım veterinerin karşısında ziyaret edebilir miyim diye sordum .Evet dediler içim rahat etsin diye adam bana gezdirdi hatta barınağı.Tek tek detay detay anlatmak istemedim sadece.

annelerinin dili dışında herhangi bir şey gözlerini açamaz, zira o kadar küçük bebekler anne sütü olmadan zaten ölür
Anneler hasta yavrularını genelde bırakırlar, sağlıklı olanları alıp giderler. Anneleri bakmış olsaydı pis olmazlardı, temizlerdi anneleri. Anne sütü olmadan ölürler diye birşey yok daha önce annesi tarafından terkedilmiş bir yavruyu yaşattık biz eşimle, onların da özel besinleri var veterinerlerde bulunuyor. Barınağa bıraktığım bir yavruyu da orada bulunan bir annenin yavruları arasına kattılar ve süt annesi oldu, o da yaşadı yani . Sürekli gidip ziyaret ederek gördüm bizzat.

Üzülmeyin gerçekten doğru olanı yapmışsınız. Ben çocukların kedilere ne kadar sert davrandığına defalarca tanık oldum. Bahçemdeki kedilere komşuların çocukları resmen eziyet oluyorlar bazen, kavga etmekten yoruldum. Annesi olan kedi pis olmaz temiz olur bir kere , anneleri terketmiş belli ki. Daha önce Ben de yavru kedi götürdüm barınaga, süt anne buldular gayet de güzel bakıldı. Bir tane daha buldum sokakta onu da götürdüm süt anne bulamayınca evime getirip baktım yıllarca bizimle yaşadı gitti.

inşallah canım yaa

Sadece tetanoz aşısı yaptırmanız yeterli. Zaten kedi besliyorsanız aşılısınızdır da muhtemelen. İnşallah kurtulur canlar

Barınak şartlarında o kadar küçük kedilerin yaşaması mucize olur.Enfeksiyonlu birçok kedi oluyor. Kitten milk ile 2 saatte bir beslenmeleri ,altlarına sıcak su torbası havluya sararak konulması yani özel bir bakım istiyor.Barınak şartlarında bu yapılabilir mi bilemedim .İnşallah hayata tutunabilirler.Çocuklar konusuna gelince çok haklısınız.Ama suçlu anne ve babaları.Çocukları olumsuz bir şey yaptığında asla uyarmıyorlar.Hayvanların canı yok gibi davranılıyor.Bir de toplumun büyük bir geneli hayvan düşmanı.Medya da sürekli bunu pompalıyor.
Kuduz olmazsınız merak etmeyin.

Yaşadığım şehir barınak konusunda biraz daha bilinçli bir yer.Birazda ona güvendim .Yavru kedilere okulda hemen süt getirip vermişlerdi benden önce (sulandirilmamis süt yanlış biliyorum ama insanlarda bir şekilde yardımcı olmak istemişler iste) onu icebiliyorlardi. Belkide bir aylik falandırlar.Dediginiz kadar yuruyemez boyutta degillerdi ortalıkta miyavlayip herkesin peşinde kosuyorlardi.Cunku şimdi düşünüyorum da kendi kedimi 2 aylık sahiplenmistim ondan biraz daha kucuklerdi.Sutu icebiliyorlarsa yaş mamada yiyebilirler diye düşündüm.İki ucu b. değnek misali bırakıp gidemedim verirken üzüldüm.Ama yarın yada daha sonra bir kontrol yapacağım.

Bir şeyler yapmaya uğraşmışsınız,kafasını çevirip giden çok insan var.Görse de görmezden gelmeyi tercih eden.
Kapısının önüne bu sıcak havalarda su koymayan hatta koyulan su kaplarını atan ,içine çöp ,sigara söndüren insanımsılar olduğunu göz önüne alırsak...Böyle duyarsız ,vurdumduymaz sırf kendi için yaşayan bir topluma göre ben eleştiremiyorum sizi...Elinizden o an için o gelmiş.İnşallah yaşama tutunurlar ve güzel kalpli birileri de sahiplenir minnakları.

Konuyla ilgili değil ancak ...
Ramazan ayında lokantalar hep sokaklara da masa koydular yaşadığım yerde..Onca insan hepsi oruç tutmuş..Açın halinden anlamaları gerek diye düşünüyorum.Masa kenarlarında bekleyen sokak hayvanlarına bir lokma veren yok maalesef...

yazık bilgili haliyle iki canı öldürdü ya bilgisiz olsaydı ?
üzücü savunanlar olması, böyle böyle işte geriliyoruz
iyi günlerrr
Hayret bir şey hanımefendi yani... Ölecek durumda olan hayvanları bırakıp gitse miydi kadın? Tutturmuşsunuz bir anne kedi anne kedi diye. Anneleri olan kediler o şekilde kirli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…