- 5 Ekim 2013
- 2.292
- 6.539
- 358
- Konu Sahibi missingandmygirl
-
Aynen geçen de kediden kör oldu diye bir kadını haber ettiler ya insan korkuyor.Aynen öyle yaptım okulda baticon vardı .Ellerimi onla yıkadım.Aslinda biliyorum olmayacağını ama işte birden insanın aklına en kotu şeyler geliyor.
Evet anlatamadigim bu zaten . okulda kalsa çocukların eziyet edebilme ihtimalinden korktum yola cikmalarindan korktum.inanin bende başka çarem olsa yapardım.Hatta barınakta ağladım veterinerin karşısında ziyaret edebilir miyim diye sordum .Evet dediler içim rahat etsin diye adam bana gezdirdi hatta barınağı.Tek tek detay detay anlatmak istemedim sadece.Yeni doğmuş kedilerde kuduz pek olmaz endişelenmeyin. Ben de yıllarca besledim hala da bahçemde sokak kedilerini ve köpeklerini besliyorum. Defalarca tırmalandım ısırıldım henüz birşey çıkmadı. Okul bahcesınden alıp barınaga götürmekle en doğrusunu yapmışsınız, çocuklar okulda eziyet olacaktı hayvanlara.
fotoğraf bekliyoruzSon kez cevap yaziyorum size .veteriner benim eski kedimin veterineri.Kendisini şahsen tanıyorum.Takibini yapacağım içiniz rahat etsin.Sizinde kedinize ve bebisinize Allah uzun ömürler versin.Sevgiyle kalın.
Anneler hasta yavrularını genelde bırakırlar, sağlıklı olanları alıp giderler. Anneleri bakmış olsaydı pis olmazlardı, temizlerdi anneleri. Anne sütü olmadan ölürler diye birşey yok daha önce annesi tarafından terkedilmiş bir yavruyu yaşattık biz eşimle, onların da özel besinleri var veterinerlerde bulunuyor. Barınağa bıraktığım bir yavruyu da orada bulunan bir annenin yavruları arasına kattılar ve süt annesi oldu, o da yaşadı yani . Sürekli gidip ziyaret ederek gördüm bizzat.annelerinin dili dışında herhangi bir şey gözlerini açamaz, zira o kadar küçük bebekler anne sütü olmadan zaten ölür
Üzülmeyin gerçekten doğru olanı yapmışsınız. Ben çocukların kedilere ne kadar sert davrandığına defalarca tanık oldum. Bahçemdeki kedilere komşuların çocukları resmen eziyet oluyorlar bazen, kavga etmekten yoruldum. Annesi olan kedi pis olmaz temiz olur bir kere , anneleri terketmiş belli ki. Daha önce Ben de yavru kedi götürdüm barınaga, süt anne buldular gayet de güzel bakıldı. Bir tane daha buldum sokakta onu da götürdüm süt anne bulamayınca evime getirip baktım yıllarca bizimle yaşadı gitti.Evet anlatamadigim bu zaten . okulda kalsa çocukların eziyet edebilme ihtimalinden korktum yola cikmalarindan korktum.inanin bende başka çarem olsa yapardım.Hatta barınakta ağladım veterinerin karşısında ziyaret edebilir miyim diye sordum .Evet dediler içim rahat etsin diye adam bana gezdirdi hatta barınağı.Tek tek detay detay anlatmak istemedim sadece.
inşallah canım yaaAnneler hasta yavrularını genelde bırakırlar, sağlıklı olanları alıp giderler. Anneleri bakmış olsaydı pis olmazlardı, temizlerdi anneleri. Anne sütü olmadan ölürler diye birşey yok daha önce annesi tarafından terkedilmiş bir yavruyu yaşattık biz eşimle, onların da özel besinleri var veterinerlerde bulunuyor. Barınağa bıraktığım bir yavruyu da orada bulunan bir annenin yavruları arasına kattılar ve süt annesi oldu, o da yaşadı yani . Sürekli gidip ziyaret ederek gördüm bizzat.
Sadece tetanoz aşısı yaptırmanız yeterli. Zaten kedi besliyorsanız aşılısınızdır da muhtemelen. İnşallah kurtulur canlarMerhaba arkadaşlar.Bugun okula gittiğimde iki tane yavru kedi vardı bahçede .Maksimum iki üç haftaliktilar.Ve birinin gözleri tamamen kapalıydı.Neyse bir arkadaşin arabasıyla kedileri barınağa goturelim dedik.Cunku okul bahçesinde kalsalar oleceklerdi.Elime basit plastik eldivenleri geçirdim hani boya eldiveni olan incecik. Tabi kedileri kutuda durdurmam zor olduğu için tırnakları hafif hafif değdi gibi geldi elime.Simdi elime bakıp bakıp duruyorum çizik vs varmı diye aslında kuduz olma ihtimali çok düşük ama bir türlü içimi rahat ettiremedim.Siz ne dersiniz kuduz aşısı yaptırmalı mıyım?
Zorunlu düzenleme; Arkadaşlar yirmi yıldır kedi bakıyorum ben.Son şans olmasa zaten oraya goturmezdim.Kedilerde ileri derecede yumurta tarzı parazit vardı üstlerinde birinin gözleri kör gibiydi ve zaten veterinere goturdugumde kör olduğunu öğrendim.Okul bahçesine atılmış iki yavru kedi belkide çocuklar getirmişlerdi oynamak için .okulda kalsalar ya cocuklar eziyet edeceklerdi yada araba ezecekti.Umarim anlatabilmişimdir.
Yaşadığım şehir barınak konusunda biraz daha bilinçli bir yer.Birazda ona güvendim .Yavru kedilere okulda hemen süt getirip vermişlerdi benden önce (sulandirilmamis süt yanlış biliyorum ama insanlarda bir şekilde yardımcı olmak istemişler iste) onu icebiliyorlardi. Belkide bir aylik falandırlar.Dediginiz kadar yuruyemez boyutta degillerdi ortalıkta miyavlayip herkesin peşinde kosuyorlardi.Cunku şimdi düşünüyorum da kendi kedimi 2 aylık sahiplenmistim ondan biraz daha kucuklerdi.Sutu icebiliyorlarsa yaş mamada yiyebilirler diye düşündüm.İki ucu b. değnek misali bırakıp gidemedim verirken üzüldüm.Ama yarın yada daha sonra bir kontrol yapacağım.Barınak şartlarında o kadar küçük kedilerin yaşaması mucize olur.Enfeksiyonlu birçok kedi oluyor. Kitten milk ile 2 saatte bir beslenmeleri ,altlarına sıcak su torbası havluya sararak konulması yani özel bir bakım istiyor.Barınak şartlarında bu yapılabilir mi bilemedim .İnşallah hayata tutunabilirler.Çocuklar konusuna gelince çok haklısınız.Ama suçlu anne ve babaları.Çocukları olumsuz bir şey yaptığında asla uyarmıyorlar.Hayvanların canı yok gibi davranılıyor.Bir de toplumun büyük bir geneli hayvan düşmanı.Medya da sürekli bunu pompalıyor.
Kuduz olmazsınız merak etmeyin.
Hayret bir şey hanımefendi yani... Ölecek durumda olan hayvanları bırakıp gitse miydi kadın? Tutturmuşsunuz bir anne kedi anne kedi diye. Anneleri olan kediler o şekilde kirli olmaz.yazık bilgili haliyle iki canı öldürdü ya bilgisiz olsaydı ?
üzücü savunanlar olması, böyle böyle işte geriliyoruz
iyi günlerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?